neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 164 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 eumeleia_new POLYTEXNO-2105 ETHNIKO-ODEIO-2015

Απόψεις

strofi neas smyrnhs logo"Ανήκουμε σε αυτούς που δεν γνώρισαν τον Γιάννη Μουζάλα ως υπουργό. Τον ξέραμε από πριν ως τον νεοσμυρνιό γιατρό, πάντα ενεργό στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, αλλά και πάντα Γιατρό του Κόσμου, έτοιμο να βρεθεί στην άλλη άκρη του πλανήτη για να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Γι' αυτό και η επιλογή του για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν από τις πιο ταιριαστές: γιατί συμπύκνωνε συμβολικά σε ένα πρόσωπο την πείρα στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων μαζί με την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, στοιχεία που για μας αποτελούν την πεμπτουσία του ελληνισμού.

Περισσότερα...

KIFA PROSFYGES lowΤα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσφυγικής κρίσης που συνεχώς κλιμακώνεται, για να φτάσει στις σημερινές τραγικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε. Καθημερινά, άλλοι στα δελτία ειδήσεων και άλλοι «διά ζώσης» ακούμε και βλέπουμε το δράμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, να σώσουν τα παιδιά τους από το θάνατο.Ένα δρόμο  γεμάτο κινδύνους, κακουχίες και κλειστά σύνορα. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ν. Σμύρνης (ΚΙΦΑΝΣ) στάθηκε από την αρχή δίπλα τους. Ήδη από το 2014 γεμίζαμε αυτοκίνητα με πράγματα και τα πηγαίναμε στους πρόσφυγες στο Λαύριο.

Περισσότερα...

POIOTHTA ZOHS SYLLOGOS 2Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος στις 10 Μαΐου 2015 αναφέρει: Θεσμοθετείται το «Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, δικαιώνοντας έτσι την επιμονή του Συλλόγου Νέας Σμύρνης ‘Ποιότητα Ζωής’ για την αναγκαιότητά του, έπειτα και από την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος   από τον Σύλλογο ‘Ποιότητα Ζωής’, ο οποίος διοργανώνει πλέον σε σταθερή βάση το παζάρι ‘Χωρίς Μεσάζοντες’".

Περισσότερα...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το τραγικό κτιριακό πρόβλημα στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Νέα Σμύρνη, χρειάζεται ριζικές λύσεις και όχι προχειρότητες και ημίμετρα. Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ 12θεσιο ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΡΑ!

Στο Δήμο μας, τα πληθωρικά τμήματα, ο μεγάλος αριθμός μαθητών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και η έλλειψη αιθουσών διδασκαλίας είναι ένα πρόβλημα που βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου. Δεν περιορίζεται στην Άνω Νέα Σμύρνη, έχει επεκταθεί σε όλα τα σχολεία.
Α. Στην Άνω Νέα Σμύρνη, η κατάσταση είναι τραγική. Το Σεπτέμβρη του 2014, λειτούργησαν και οι 3 αίθουσες ΠΡΟΚΑΤ στο 7ο Δημοτικό Σχολείο που έχει φέτος 4 τμήματα Πρώτης και συνολικά 380 μαθητές!  Στο 2ο (όμορο) Νηπιαγωγείο φοιτούν ήδη 75 νήπια ενώ το 7ο Δημοτικό έχει μόνο 2 αίθουσες να διαθέσει για την επόμενη χρονιά.

Περισσότερα...

MAMOLH mikri lowΜε αφορμή τον άδικο χαμό του Β. Γιακουμάκη μετά από τα συνεχή περιστατικά bullying που υπέστη από συμμαθητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, πέραν των πολύ ενδιαφερόντων απόψεων που έχουν εκφραστεί σχετικά με την εν λόγω συμπεριφορά που παρουσιάζει έντονη έξαρση κατά τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της χώρας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το φαινόμενο και στα πλαίσια της μάκρο-ανάλυσης, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνιστούν τη μοναδικότητα της κάθε περίπτωσης, και αυτή αφορά το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και στην “αγία ελληνική οικογένεια”, τον «πυρήνα» δηλαδή, της κοινωνίας. Ποια είναι εκείνα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της που ενδεχομένως ενδυναμώνουν την έξαρση τέτοιων φαινομένων, αντί να τα καταστέλλουν.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

mandalou-new

ZOGRAFOY-final

Αναζήτηση στον οδηγό αγοράς

Αναζήτηση για:Επιλογή Κατηγορίας

 

DEKEMBRIOS 2016 PROTOSELIDO copy