neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΟΥΛΑΚΗΣ
facebook
Έχουμε 7 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

eklogh tzoylakh internet.jpgΜετά την πρόσφατη παραίτηση του κ. Κουτελάκη από το δημαρχιακό αξίωμα παμψηφεί εξελέγη ως νέος Δήμαρχος της Νέας Σμύρνης ο μέχρι σήμερα Αντιδήμαρχος Παιδείας & Τεχνικών Έργων κ. Σταύρος Τζουλάκης.

Η Δημοτική Ομάδα της πλειοψηφούσας παράταξης συνεδρίασε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010 το πρωί στο Δημαρχείο Ν. Σμύρνης και, όπως προβλέπετε από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, εξέλεξε με μυστική ψηφοφορία το νέο Δήμαρχο. Τα αποτελέσματα της διαδικασίας θα σταλούν άμεσα προς έγκριση στην Περιφέρεια Αττικής. Η επικύρωσή τους αναμένεται να γίνει εντός των προσεχών ημερών, οπότε ο νέος Δήμαρχος θα αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του...

Παρόντες στη διαδικασία εκλογής ήταν οι 18 από τους 20 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής» (απουσίαζαν ο κ. Παράσχος Δρακούλης, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό με σοβαρό πρόβλημα υγείας και η κα Ρουμπίνη Τσαμασίρου, η οποία ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από το συνδυασμό).

Κατά τη διαδικασία υπήρξε μόνο μια υποψηφιότητα για τη θέση του νέου Δημάρχου, αυτή του κ. Τζουλάκη, την οποία πρότεινε ο τ. Δήμαρχος κ. Κουτελάκης τονίζοντας ότι «...Η επιλογή δεν έγινε με πολιτικά κριτήρια. Υπάρχουν πολλοί άξιοι και ικανοί μέσα στην παράταξη, ο κ. Τζουλάκης όμως είναι αυτός με τις περισσότερες ενωτικές και συνθετικές ικανότητες που μπορεί να εγγυηθεί όχι μόνο την ενότητα της πολυφωνικής μας παράταξης, αλλά κυρίως να συνεχίσει την ανεξάρτητη λειτουργία της πέρα από κομματικές δεσμεύσεις, όπως μετά από πολλές υπερβάσεις και συγκρούσεις έχω κάνει κι εγώ μέχρι σήμερα. Η απόφαση αυτή θα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την παράταξή μας και θα στείλει πολλά πολιτικά μηνύματα εσωτερικής δύναμης και ενότητας. Θα είναι πάντως τιμή και για μένα η απόφασή σας αυτή να είναι ομόφωνη...». 

Σε μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε ο κ. Τζουλάκης έλαβε 18 σταυρούς σε σύνολο 18 ψηφησάντων, χωρίς κανένα λευκό ψηφοδέλτιο, ως είθιστε στις μυστικές ψηφοφορίες. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι τιμώντας όχι μόνο την επιθυμία του απερχόμενου Δημάρχου, αλλά κυρίως εκτιμώντας την προσωπικότητα, το ήθος και τη μέχρι σήμερα πετυχημένη πολιτική πορεία του κ. Τζουλάκη, του εμπιστεύτηκαν παμψηφεί τη σκυτάλη του Δήμου για να ολοκληρώσει το έργο της παρούσας θητείας της παράταξης, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, αναγνωρίζοντας με την ψήφο τους, αλλά και με σχετικές δηλώσεις τους κατά τη διαδικασία,  τις οργανωτικές και συνθετικές ικανότητες του νέου Δημάρχου.

Ο κ. Κουτελάκης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων συνεχάρη θερμά το νέο Δήμαρχο κ. Τζουλάκη (φωτογραφία) και δήλωσε ότι θα τον βοηθήσει στο έργο του, αν και όσο χρειαστεί και μόνο στο βαθμό που ο ίδιος το επιθυμεί.
Ο νέος Δήμαρχος μετά την εκλογή του ευχαρίστησε συγκινημένος τους συναδέλφους του για την ευρεία αποδοχή και την ανεπιφύλακτη εμπιστοσύνη που του έδειξαν. Ο κ. Τζουλάκης δήλωσε: «Η παράταξή μας με μια πανηγυρική απόδειξη ενότητας και δύναμης γυρίζει σελίδα και συνεχίζει το έργο της. Το μεγάλο στοίχημα είναι όχι μόνο να πορευτούμε ενωμένοι και να ολοκληρώσουμε τη θητεία και το έργο που μας ανάθεσε ο λαός της πόλης, αλλά να φέρουμε εις πέρας όλα τα μεγάλα έργα που οραματίστηκε ο αρχηγός της παράταξής μας Γιώργος Κουτελάκης, τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Αν τα καταφέρουμε δεν θα έχω πετύχει εγώ, αλλά θα έχουμε πετύχει όλοι...».

Τέλος να αναφέρουμε ότι η παράταξη «Νέα Σμύρνη – Ποιότητα Ζωής» έκανε ομόφωνα δεκτή την πρόταση του κ. Σταυριανίδη να παραμείνει αρχηγός της παράταξης ο Γιώργος Κουτελάκης του οποίου την παρουσία θεώρησαν όλοι πολύτιμη και αναντικατάστατη, ενώ στο τέλος της διαδικασίας η παράταξη εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα στήριξης στον τ. Δήμαρχο κ. Κουτελάκη και στην Αντιδήμαρχο κα Μαρίνα Ιακωβάκη που δοκιμάζονται με την παραπομπή τους σε δίκη, μαζί με άλλους 8 συμπολίτες μας, για την παλιά υπόθεση ατασθαλιών στην ΠΑΕ Πανιώνιος.