neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΖΟΥΛΑΚΗ
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
tzoulakhs teliko.jpgΜετά από 12 περίπου χρόνια ενασχόλησής του με τα κοινά της πόλης μας η μοίρα θέλησε να βρεθεί ξαφνικά, και χωρίς να το επιδιώξει, στη θέση του Δημάρχου Ν. Σμύρνης. Οι περισσότεροι από μας που έτυχε να τον γνωρίζουμε, θα τον χαρακτηρίζαμε, ως έναν ήπιο & χαμηλών τόνων πολιτικό, ως ένα μεθοδικό και αποτελεσματικό Αντιδήμαρχο Παιδείας.  Πόσα πράγματα όμως δεν γνωρίζουμε για τον άνθρωπο και πολιτικό Σταύρο Τζουλάκη, ο οποίος καλείται σήμερα να μας διοικήσει;...

Κάναμε ένα εκτενές ρεπορτάζ για να γνωρίσουμε όλοι καλύτερα το νέο Δήμαρχο στον οποίο θα πρέπει να εμπιστευτούμε τους επόμενους 10 μήνες την τύχη της πόλης μας. Ο πλούσιος απολογισμός του δημοτικού του έργου, η καταξιωμένη επαγγελματική του πορεία και οι περγαμηνές, που καταγράφοντας τα διαπιστώσαμε ότι τελικά διαθέτει, μας έκαναν να καταλάβουμε τους λόγους για τους οποίους η παράταξή του τον εξέλεξε παμψηφεί στη θέση του νέου Δημάρχου. Ελάτε, όμως, να τον γνωρίσουμε από κοντά...
Ο Σταύρος Τζουλάκης κατάγεται από το Ρέθυμνο της Κρήτης. Σε πολύ μικρή ηλικία η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα και εγκαταστάθηκε στη Νέα Σμύρνη. Είναι παντρεμένος με την Αναστασία Τριπολίτου, τραπεζικό υπάλληλο, και έχει δύο κόρες (η πρώτη είναι στο Σώμα Ορκωτών Λογιστών Ελεγκτών και η δεύτερη είναι Καθηγήτρια Ιατρικής   -Επιδημιολόγος- στο Πανεπιστήμιο Ιmperial του Λονδίνου).

 

tzoulakis oikogeneia.jpg


ΣΠΟΥΔΕΣ –ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Είναι απόφοιτος της Ευαγγελικής Σχολής Νέας Σμύρνης και Πτυχιούχος του τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει μετεκπαιδευτεί στην Αγγλία στη Διδακτική των Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Βrighton και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (Σχολή Επιμόρφωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης). Άριστος γνώστης της Αγγλικής Γλώσσας και του χειρισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό ως Σημαιοφόρος Οικονομικός Αξιωματικός και ως Γραμματέας Σπουδών στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

Εργάστηκε ως Καθηγητής Μαθηματικών στο Αμερικανικό Κολλέγιο Αγίας Παρασκευής (Pierce College) επί 35 χρόνια και διετέλεσε και Πρόεδρος του τμήματος Μαθηματικών του Κολλεγίου. Από το 1972 έως το 1989 ήταν Ιδιοκτήτης – Δ/ντής δύο Μαθηματικών Κέντρων με την επωνυμία ΣΥΝΟΛΟ & ΝΕΟ, στα οποία δίδασκε τα απογεύματα και ως Καθηγητής Μαθηματικών. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται ένα Βιβλίο Άλγεβρας της Α’ Λυκείου και ένα μοναδικό στο είδος του Αγγλοελληνικό Μαθηματικό Λεξικό.
Συμμετείχε σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια Μαθηματικής Εκπαίδευσης στο εξωτερικό (Ισπανία, Καναδάς) και σε όλα τα συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρίας στην Ελλάδα. Είναι μέλος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας από το 1988 και Μέλος του Ιnternational Congress on Mathematical Education από το 1990.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η πολιτική του σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1998 όταν εκλέχτηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Σμύρνης με το Συνδυασμό «Νέα Σμύρνη –Ποιότητα Ζωής» του Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Έκτοτε εκλέγεται συνεχώς μέχρι σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος στις πρώτες πάντα θέσεις του Συνδυασμού.
Από το 1998 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Νέας Σμύρνης. Για 10 περίπου χρόνια διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας στην πόλη μας, ενώ από το 2008 εκτός από την Παιδεία ανέλαβε και την Αντιδημαρχεία Τεχνικών Έργων. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης από το 2006 έως το 2008, ενώ για μικρό χρονικό διάστημα υπήρξε και Πρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου. Από το 1974 είναι μέλος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

 

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Ο κ. Τζουλάκης είχε επίσης και πλούσια συνδικαλιστική δράση. Υπήρξε Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) και Αντιπρόεδρος της από το 2002 έως το 2004. Εκλεγμένος Πρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών του Αμερικανικού  Κολλεγίου Αγίας Παρασκευής από το 1986 έως το 1998 και εκλεγμένος Γραμματέας της ΠΑΣΚΕ στον τομέα της Παιδείας των Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών από το 1985 έως το 1998.

egainia sxol sygkr tzoylakh.jpg

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

Από την πρώτη κιόλας τετραετία ως Αντιδήμαρχος κατάφερε να συνεργαστεί αποτελεσματικά με τον ΟΣΚ, ώστε να κατασκευαστούν νέα σχολικά κτίρια σε όλα τα ελεύθερα οικόπεδα του Δήμου μας. Έτσι από το 2001 πέτυχε έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της Δημοτικής Αρχής που ήταν η κατάργηση της απογευματινής βάρδιας και η καθιέρωση μόνιμης πρωινής βάρδιας σε όλα τα σχολεία της πόλης.
Συνολικά επί της Αντιδημαρχείας του ο κ. Τζουλάκης ήταν υπεύθυνος για την κατασκευή στην πόλη μας 5 νέων ανεξάρτητων Νηπιαγωγείων (Αγ. Σοφίας & Προσκόπων Αϊδινίου, Κιουπετζόγλου & Ευθυβούλη, Κύπρου & Δωδεκανήσου, Δαρδανελλίων & Βελισσαρίου, Περγάμου & Κων/πόλεως), καθώς και για την κατασκευή 2 πολύ μεγάλων Σχολικών Συγκροτημάτων τα οποία στέγασαν 9 συνολικά σχολεία: ενός στην Ευξείνου Πόντου (όπου στεγάζονται το 7ο-15ο Δημοτικό, το 4ο Νηπιαγωγείο και το 6ο Γυμνάσιο & 6ο Λύκειο) και ενός δεύτερου στο κτήμα «Παπαστράτου» (όπου στεγάζονται το 4ο Λύκειο και τα 1ο, 2ο, 3ο Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια Ν. Σμύρνης).
Φρόντισε επίσης για την αναβάθμιση των παλαιών Σχολικών Συγκροτημάτων: κατασκεύασε νέα πτέρυγα στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο με Αίθουσες διδασκαλίας, Αμφιθέατρο, Βιβλιοθήκη, Τουαλέτες, κατασκεύασε νέα πτέρυγα στο 2ο -11ο Δημοτικό που περιελάμβανε 6 αίθουσες διδασκαλίας, Αμφιθέατρο, Τουαλέτες, Κυλικείο, νέα πτέρυγα στην Ευαγγελική Σχολή με 4 Αίθουσες διδασκαλίας, Κυλικείο, διαμόρφωση νέας Εισόδου, αποκατάσταση φθορών του κτιρίου, νέων ηλεκτομηχανολογικών εγκαταστάσεων και βαφών, ενώ τέλος φρόντισε για την κατασκευή νέου ανεξάρτητου κτιρίου Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο -10ο Δημοτικό Σχολείο.

teleth sxol sygkot tzoulakh.jpg

Παράλληλα καθιέρωσε στην πόλη μας από την πρώτη κιόλας χρονιά της Αντιδημαρχίας του, από το 1998 καλοκαιρινά προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά Δημοτικών Σχολείων, δίνοντας λύση σε εκατοντάδες εργαζόμενους γονείς που δεν μπορούσαν να απασχολήσουν τα παιδιά τους μετά το κλείσιμο των σχολείων για τις θερινές διακοπές.  

Ευχόμαστε στο νέο Δήμαρχο εκ μέρους όλης της πόλης καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.