neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΙΔΡΥΘΗΚΕ "ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ" ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ
facebook
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ¨ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ" & ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Ένα πρότυπο «Κέντρο Φιλοξενίας Παιδιού» το οποίο στεγάζεται στην Κεντρική Πλατεία της Ν. Σμύρνης δημιούργησε ο γνωστός Σύλλογος για το Παιδί και την Οικογένεια «Ηλιαχτίδα» με τη βοήθεια και του Δήμου Νέας Σμύρνης. Το Κέντρο που θα προσφέρει ένα φιλόξενο χώρο στους ανήλικους ασθενείς και τους συνοδούς τους που έρχονται από την επαρχία για νοσηλεία στην Αθήνα εγκαινιάζεται στις 28 Φεβρουαρίου 2010...

Ο Σύλλογος "ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ", Κέντρο Στήριξης Παιδιού- Οικογένειας, ασχολείται εδώ και 9 χρόνια, με τη στήριξη και ανάπτυξη του παιδιού και του εφήβου, καθώς και του οικογενειακού του περιβάλλοντος. Με μια έντονη και ουσιαστική παρουσία στη Ν. Σμύρνη, στην πόλη που εδρεύει, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία και να αποκτήσει την εμπιστοσύνη και τη βοήθεια σε κάθε προσπάθειά του στο πολύπλευρο έργο του.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Κασιμέρη σε πρόσφατη ενημέρωση που έκανε στον τύπο και σε οργανωμένους φορείς ανέφερε σχετικά: «Με μια αξιέπαινη προσφορά του τ. Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Γ. Κουτελάκη να παραχωρήσει στο Σύλλογο μας έναν όροφο σε κτίριο της Κεντρικής Πλατείας επί της οδού 2ας Μαΐου 5, καταφέραμε να υλοποιήσουμε ένα από τα βασικά οράματά μας. Η «Ηλιαχτίδα» βρίσκεται σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανοίγει το πρώτο Κέντρο Φιλοξενίας για άρρωστα παιδιά και τους συνοδούς τους, που έρχονται από την επαρχία για νοσηλεία στην Αθήνα και χρειάζονται λίγη αγάπη και στοργή.
Προτεραιότητά μας είναι οι άπορες οικογένειες από την επαρχία, που έρχονται εκτάκτως στην πρωτεύουσα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος υγείας και ταλαιπωρούνται διανυκτερεύοντας ακόμα βδομάδες σε διαδρόμους νοσοκομείων. Θέλουμε να ελαφρύνουμε την οικογένεια από τα επουσιώδη προβλήματα, ώστε να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, στην υγεία δηλαδή του παιδιού» τόνισε η κα Κασιμέρη.
Το Κέντρο θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των Νοσοκομείων, οι οποίες θα παραπέμπουν οικογένειες που χρήζουν στήριξης. Ο χώρος είναι εξοπλισμένος χάρη στη βοήθεια πολλών δημοτών & φορέων της πόλης (Ροταριανός Όμιλος, οι συμπολίτες μας Κων/νος & Λίτσα Ταταλίκα, το ζεύγος Ασέου κ.ά. δωρητές), που στήριξαν την προσπάθειά μας με όλες τις απαιτούμενες οικιακές συσκευές (κουζίνα, ψυγείο, πλυντήριο ρούχων, τηλεφωνικό κέντρο), διαθέτει αυτόνομα και επιπλωμένα δωμάτια χωρητικότητας προς το παρόν 6 ατόμων και άνετους κοινόχρηστους χώρους, καθιστικά και γραφεία. Κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, όπως και ένα ευρύ δίκτυο γιατρών όλων των ειδικοτήτων θα βρίσκονται στη διάθεση των παιδιών και των γονιών τους.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην Πρόεδρο της «Ηλιαχτίδας» κα Κασιμέρη και σε όλο το Δ.Σ., στο Δήμο Ν. Σμύρνης που παραχώρησε το χώρο, , σε όλους τους δωρητές που στήριξαν την προσπάθεια αυτή, στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου καθώς σε όλους τους εθελοντές ιατρούς & δημότες που βοηθούν αφιλοκερδώς στην καθημερινή και εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου. Όποιος δημότης μας θέλει να βοηθήσει το έργο του Συλλόγου προσφέροντας οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να επικοινωνεί με τα τηλέφωνα του Κέντρου 210.9341101, 210.9346139.

hliaxtida syn typoy.jpg
Στη φωτογραφία διακρίνεται στο μέσον η ψυχή του Κέντρου και Πρόεδρος του Συλλόγου  «Ηλιαχτίδα» κα Ντόρα Κασιμέρη αγκαλιά με την κα Σοφία Βούλτεψη. Οι δυο κυρίες πλαισιώνονται από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου και τους Προέδρους πολλών συλλόγων της πόλης που παρεβρέθηκαν στην παρουσίαση του Κέντρου.