neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
facebook
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιούλη η συγκέντρωση - συζήτηση του Κ.Κ.Ε. με θέμα «πολιτικές εξελίξεις και τοπικές εκλογές» κατά την οποία ανακοινώθηκε η ονομασία της δημοτικής παράταξης που θα στηρίξει στις επερχόμενες τοπικές εκλογές. Όπως σε όλη της Ελλάδα, και στη Νέα Σμύρνη το Κ.Κ.Ε. στηρίζει την Λαϊκή Συσπείρωση...

Η Λαϊκή Συσπείρωση στηρίζεται εκτός από το Κ.Κ.Ε. και από ριζοσπάστες αγωνιστές της πόλης μας. Δεν πρόκειται για μια δημοτική παράταξη που προέκυψε από το πουθενά. Είναι συνέχεια της Δημοτικής Πρωτοβουλίας και της Δ.Α.Σ. και εκφράζει τη συσπείρωση των ανθρώπων του μόχθου, των εργατών, των ανέργων, των μεταναστών, των συνταξιούχων, νεολαίων, φοιτητών, γυναικών, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, που εκφράζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις δυνάμεις του δικομματισμού, του ΠΑ.ΣΟ.Κ., της Ν.Δ., του ΛΑ.Ο.Σ. και του ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Στη συγκέντρωση μίλησαν, εκ μέρους του Κ.Κ.Ε., ο Βασίλης Δημόπουλος, μέλος του γραφείου της Ε.Π. της Κ.Ο.Α. και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης, Άγγελος Βρεττός.
Οι ομιλητές αναφέρθηκαν στις οδυνηρές εξελίξεις που θα επιφέρει στις λαϊκές οικογένειες η εφαρμογή του «Καλλικράτη», αφού θα μεταφέρει τις υποχρεώσεις του κράτους για την Παιδεία, Υγεία και Πρόνοια στην τοπική διοίκηση, διασπώντας τον ενιαίο χαρακτήρα τους, παραδίδοντας τα στο ιδιωτικό κεφάλαιο και τελικά φορτώνοντας τον λαό με μεγαλύτερα οικονομικά βάρη και χειρότερες υπηρεσίες. Οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις και οι παρατάξεις που στηρίζουν, έχουν υπερψηφίσει τον «Καλλικράτη». Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των κομμάτων του ΠΑ.ΣΟ.Κ., του ΛΑ.Ο.Σ., της Ν.Δ. και του ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είτε μόνοι είτε ως συνεργαζόμενοι εφάρμοσαν το προηγούμενο διάστημα κατά γράμμα και φορομπηχτική πολιτική και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και τη λογική της ανταποδοτικότητας και τα τροφεία στους Παιδικούς σταθμούς και εκχωρήσεις υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα και γενικά ό,τι υπαγόρευε η κεντρική διοίκηση.
Όπως επισημάνθηκε, αυτό που κρίνεται τώρα, με τη σημερινή οικονομική καπιταλιστική κρίση, είναι αν οι τοπικές αρχές που θα προκύψουν, είναι διατεθειμένες να αντισταθούν και να απειθαρχήσουν στις αντιλαϊκές αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας, να βρεθούν στην ίδια πλευρά με τους αγωνιζόμενους, για τα προβλήματά τους, δημότες τους.
Καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη! Δεν πρόκειται για «αδιάφορη» τοπική επιλογή, αλλά για πολιτική πράξη από την οποία κρίνεται αν θα πάρει λαϊκή απάντηση το πιο βάρβαρο μνημόνιο που υπέγραψε ποτέ ελληνική κυβέρνηση με τα αφεντικά της. Να εμποδίσουμε την μετατροπή των δήμων σε μηχανισμούς εκμετάλλευσης του λαού από το κράτος και το μεγάλο κεφάλαιο, που μας «στύβουν σαν λεμονόκουπες», με τις περικοπές των μισθών μας, με την ακρίβεια και τη φορολογία, με τις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις. Αυτό το σύστημα, είναι ξεκάθαρο ότι δεν έχει κανένα περιθώριο «φτιασιδώματος». Αντιμετωπίζεται με ρήξεις, με ανυπακοή και με άλλη κοινωνική οργάνωση σε γενικό και τοπικό επίπεδο, στην οποία ηγέτης και νοικοκύρης είναι ο λαός και η εξουσία του.
Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκε έντονος προβληματισμός για τις γενικότερες πολιτικές εξελίξεις αλλά και μεγάλη δυσφορία για τις επιλογές της δημοτικής αρχής της πόλης μας, η οποία με την στήριξη των ΣΥΝ/ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ΠΑ.ΣΟ.Κ., Ν.Δ. και ΛΑ.Ο.Σ. προχώρησε σε σειρά αντιλαϊκών μέτρων, όπως η εφαρμογή των απαράδεκτων ελαστικών εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις των συμβασιούχων, την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς και τις απολύσεις εργαζομένων σε αυτούς, την παραχώρηση δημόσιων χώρων στο μεγάλο εμπορικό κι εφοπλιστικό κεφάλαιο (parking, γήπεδο Πανιωνίου) κ.α.
Η συγκέντρωση κατέληξε σε κάλεσμα προς τον λαό και τις ριζοσπαστικές λαϊκές δυνάμεις και αγωνιστές της πόλης μας, να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, να αγωνιστούν για το δικό τους μέλλον και το μέλλον των παιδιών τους. Ασχέτως αν έχουν βρεθεί συγκυριακά αλλού στο παρελθόν, αλλά σήμερα θέλουν να βρεθούν στο ίδιο μετερίζι με τη Λαϊκή Συσπείρωση, ώστε από κοινού να δώσουν τη μάχη, σε ισότιμη και αμοιβαία βάση με παρονομαστή την αντίσταση στην κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και στο Δήμο - ανώνυμη εταιρεία που δημιουργεί ο ισοπεδωτικός νόμος «Καλλικράτης».

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αγωνίζεται και διεκδικεί:
* Τη δραστική αύξηση της χρηματοδότησης της τοπικής διοίκησης από τον προϋπολογισμό
* Την κατάργηση κάθε είδους αντιλαϊκής έμμεσης και άμεσης φορολογίας
* Μέτρα για το φυσικό, κοινωνικό, πολιτιστικό περιβάλλον, για δημόσια έργα κοινωνικών υποδομών.
* Υγεία, Παιδεία και Πρόνοια, δωρεάν και ενιαία για όλο το Λαό, χωρίς εκχώρησή τους στην τοπική διοίκηση
* Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, και κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και τον δημιουργικό ελεύθερο χρόνο
* Το σχεδιασμό και την υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από φυσικές καταστροφές, προστασία του περιβάλλοντος, προστασία της δημόσιας γης
* Την καθιέρωση της απλής ανόθευτης αναλογικής ως πάγιου εκλογικού συστήματος στις εθνικές και τοπικές εκλογές
* Τα λαϊκά δικαιώματα και τις δημοκρατικές ελευθερίες - μεταναστών, προσφύγων, κατά της κρατικής καταστολής και των τοπικών οργάνων χειραγώγησης και καταστολής
* Την ενίσχυση των στεγνών προγραμμάτων κατά των ναρκωτικών, να μην ισχύσει ο αντιδραστικός και άκρως επικίνδυνος διαχωρισμός «μαλακών» και «σκληρών» ναρκωτικών, να αναδειχθούν οι κοινωνικές αιτίες και να «πολεμηθούν» οι απαράδεκτες θεωρίες που τα παρουσιάζουν σαν ψυχοσωματική πάθηση που χρήζει θεραπείας με υποκατάστατα.

Οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι, η νεολαία της πόλης μας, στις τοπικές εκλογές έχουν την ευκαιρία να διορθώσουν την προηγούμενη ψήφο τους, να αποδείξουν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να σκύψουν το κεφάλι στη πλουτοκρατία και στα κόμματά της, του ΠΑΣΟΚ, στο δεκανίκι του ΛΑ.Ο.Σ., και της ΝΔ που ψήφισαν το 2009. Ότι δεν εμπιστεύονται την τύχη τους, το αύριο των παιδιών τους, στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) - Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
Όλοι μαζί μπορούμε να τους φρενάρουμε, να τους σταματήσουμε να τους ανατρέψουμε!