neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

pantos panag internetΤην Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη η δημοτική κίνηση «ΣΤΡΟΦΗ Νέας Σμύρνης» ανακοίνωσε τον κ. Παναγιώτη Πάντο ως υποψήφιο Δήμαρχο και επικεφαλής του ψηφοδελτίου που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Τον κ. Πάντο πρότεινε εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου της κίνησης η δημοτική σύμβουλος Ρουμπίνη Τσαμασίρου και η πρόταση έγινε δεκτή ομόφωνα. Σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε σχετικά αναφέρονται επίσης οι θέσεις της Δημοτικής Κίνησης και το βιογραφικό του υποψήφιου Δημάρχου κ. Παναγιώτη Πάντου...


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την Τετάρτη 15 Σεπτέμβρη η δημοτική κίνηση «ΣΤΡΟΦΗ Νέας Σμύρνης» που στηρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες, συνεδρίασε για να συζητήσει την εκλογική διακήρυξη και την συγκρότηση του ψηφοδελτίου της. Εκ μέρους του συντονιστικού οργάνου της κίνησης η δημοτική σύμβουλος Ρουμπίνη Τσαμασίρου πρότεινε τον Παναγιώτη Πάντο ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου. Η πρόταση συζητήθηκε και έγινε δεκτή ομόφωνα.        

Η «ΣΤΡΟΦΗ Νέας Σμύρνης» θα δώσει στις εκλογές του Νοέμβρη την μάχη για:

• Εναν δήμο που θα βάζει τις ζωές μας πάνω από τα ελλείμματα και τους οικονομικούς σχεδιασμούς του μνημονίου και του Καλλικράτη.
• Την υπεράσπιση και την στήριξη όσων πλήττωνται από την κρίση.
• Την στήριξη των κοινωνικών κινημάτων και πρωτοβουλιών αλληλεγγύης.
• Την διεύρυνση των κοινωνικών υποδομών και των κοινωνικών υπηρεσιών.
• Την διαφάνεια στην λειτουργία του δήμου και την ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών ενάντια στον καθεστωτισμό.
• Την ανάπτυξη μιας οικολογικής αντίληψης και προοπτικής με μείωση συντελεστή δόμησης, μέτρα για την ατμοσφαιρική ρύπανση, πράσινες διαδρομές, ενοποίηση ακαλύπτων, ποδηλατόδρομοι, κατάργηση των πολεοδομικών αυθαιρεσιών και καθορισμό χρήσεων γης.
• Την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς και την αποθάρρυνση της χρήσης του Ι.Χ.
• Την αναβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας με ενίσχυση της υλικοτεχνικής υποδομής των σχολείων και των νηπιαγωγείων.
• Την προστασία των δημόσιων χώρων απο τα οικονομικά συμφέροντα και την εμπορευματοποίηση (Πανιώνιος, Ραιδεστού, κλειστές πρασιές).
• Την στήριξη της τοπικής  καλλιτεχνικής δημιουργίας και την οργανική ένταξη του πολιτισμού στη καθημερινή ζωή της πόλης.
•  Την υπεράσπιση του δικαιώματος πρόσβασης των ανθρώπων με αναπηρία σε όλους τους χώρους και τις λειτουργίες της πόλης.
• Την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών και την κοινωνική ένταξή τους.
• Την ενεργοποίηση μέτρων όπως τα τοπικά δημοψηφίσματα για σοβαρά θέματα της πόλης.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Παναγιώτη Πάντου


pantos panag internetΟ Παναγιώτης Πάντος είναι 34 ετών. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη. Σπούδασε χημεία και στη συνέχεια πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εργάζεται ως διορθωτής σε εφημερίδα και ως επιμελητής βιβλίων. Είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών.
Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού και αργότερα στον ΣΥΝ. Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικά κινήματα, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα εκπαίδευσης, περιβάλλοντος και δικαιωμάτων. Το 2006 ήταν συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας της «Ανοιχτής Πόλης» για τις δημοτικές εκλογές της Αθήνας, ενώ την περίοδο 2008-2009 ήταν μέλος της διεύθυνσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι μέλος της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς, υπεύθυνος για θέματα «Προϋπολογισμού των Πολιτών». Στο πλαίσιο αυτό έχει επιμεληθεί την αναλυτική πρόταση της «Ανοιχτής Πόλης» για την εφαρμογή του «Προϋπολογισμού των Πολιτών» στο Δήμο Αθηναίων, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε σειρά διεθνών συνεδρίων για ζητήματα λαϊκής συμμετοχής σε ευρωπαϊκές πόλεις. Σήμερα ασχολείται κυρίως με ζητήματα που σχετίζονται με την αλληλέγγυα οικονομία.