neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ"
facebook
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

 "Είμαστε κάτοικοι της Νέας Σμύρνης: Εργαζόμενοι, απολυμένοι, άνεργοι, συμβασιούχοι, φοιτητές, συνταξιούχοι. Ζούμε σε μια πόλη αβίωτη, με έναν δήμαρχο-υπέρμαχο της κυβέρνησης και του Μνημονίου, με μια κυβέρνηση που τα παίρνει όλα από τους εργαζόμενους και τα χαρίζει στους τραπεζίτες και το κεφάλαιο.
Στη Νέα Σμύρνη, το Έτος 0 μ.Μ. (μετά Μνημόνιο), μόνο οι αγώνες, η αντίσταση και η αλληλεγγύη είναι μέρος της λύσης.

 

Στην εποχή του Μνημονίου κυβέρνησης-Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ
Οι συνθήκες ζωής καθημερινά χειροτερεύουν, οι εργοδότες αποθρασύνονται και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. 

Στην πόλη του Καλλικράτη
Το κράτος παραχωρεί στους δήμους την παιδεία, την υγεία, την πρόνοια χωρίς να τις χρηματοδοτεί. Αυτό σημαίνει ιδιωτικοποίηση, εμπορευματοποίηση, υψηλή φορολογία. Οι κάτοικοι είναι πελάτες ακριβών υπηρεσιών, οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να παρέχονται δωρεάν και να είναι ποιοτικές. Το πράσινο εκμηδενίζεται. Η τοπική εξουσία περιχαρακώνεται, γίνεται πιο απρόσωπη για τους κατοίκους μιας γειτονιάς. Ο Καλλικράτης είναι το ΔΝΤ στους δήμους.

Στη Νέα Σμύρνη των Τζουλάκη/Κουτελάκη
Το έγκλημα της ανεξέλεγκτης οικοδόμησης ολοκληρώθηκε. Ο «οικονομικά αυτοδύναμος Δήμος» είναι μια λογιστική απάτη. Οι δημόσιοι χώροι παραχωρούνται σε ιδιωτικά συμφέροντα. Οι επιβλαβείς κεραίες κινητής τηλεφωνίας είναι παντού. Το Άλσος αποχαρακτηρίζεται από δασική περιοχή και η κεντρική πλατεία μετατρέπεται σε δάσος από τραπεζοκαθίσματα. Στο Δήμο, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας πολλαπλασιάζονται ενώ η μόνιμη και σταθερή εργασία είναι υπό διωγμό. Ο Γαλαξίας δεν έγινε καφετέρια -χάρη στους αγώνες των κατοίκων- έγινε όμως μαγαζάκι του δημοτικού προεκλογικού «πολιτισμού». Η Νέα Σμύρνη είναι η περιοχή με τις υψηλότερες τιμές όζοντος στο Λεκανοπέδιο. Το Γκαράζ κόστισε ακριβά, κατέστρεψε τον χώρο Πλατείας-Άλσους και φυσικά δεν ανακούφισε κυκλοφοριακά την πόλη. Οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη είναι από τις υψηλότερες σε όλη την Ελλάδα. Τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς δίνουν το σύνθημα για νέα οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Η περικοπή των χρημάτων των σχολικών επιτροπών σπρώχνει τα σχολεία σε χορηγούς και έλεγχο της γνώσης από τις εταιρίες.

Στην κοινωνία του ελέγχου
Με τόσο πολλά κανάλια και τόσο λίγη πολυφωνία. Με τόσο πολλή αστυνομία και τόσο λίγη δικαιοσύνη.

Όμως, στην εποχή του θυμού και του φόβου επιλέγουμε ανατρεπτικά
Να βγούμε στο δρόμο του αγώνα. Ή θα τους ανατρέψουμε ή θα εξαθλιωθούμε.

Ενάντια στην κυβέρνηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και τους συνεργάτες τους ΝΔ και ΛΑΟΣ.
Με τη δημοκρατία των εργαζομένων, τα πρωτοβάθμια σωματεία, το συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, τις φοιτητικές συνελεύσεις, τις επιτροπές κατοίκων, τις λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές. Με τον παρατεταμένο εργατικό ξεσηκωμό, σε ρήξη με  τον υποταγμένο συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

Ενάντια στον Καλλικράτη, τον Δήμο-επιχείρηση & την πόλη- εμπόρευμα

Μαύρο στους δημάρχους-μάνατζερς
Τζουλάκης/Κουτελάκης, Νεφελούδης, Στέφος, Κούπας δεν είναι ανεξάρτητοι, είναι βαθιά εξαρτημένοι από το πολιτικό και οικονομικό σύστημα, από τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, από τον Καλλικράτη. Κάθε ψήφος σε αυτούς είναι «πράσινο φως» για ακόμη πιο σκληρά μέτρα, για υψηλότερα δημοτικά τέλη, για ακριβότερες υπηρεσίες, για περισσότερο μπετόν και ΙΧ.

Στροφή(Π.Πάντος) και Λαϊκή Συσπείρωση(Α.Βρεττός) δεν είναι αξιόπιστοι. Η Στροφή στήριζε για 10 χρόνια τον Κουτελάκη αλλά τώρα δεν λέει κουβέντα και τρέφει την αυταπάτη ότι είναι καλύτερος διαχειριστής. Η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν απούσα από τους αγώνες στη Νέα Σμύρνη, αλλά παρούσα στο δημοτικό συμβούλιο με εκπρόσωπο τον Καρούμπα, ο οποίος είναι σήμερα υποψήφιος με τους Τζουλάκη/Κουτελάκη.

Είμαστε άλλος ένας στο δρόμο
Η Μια Πόλη Ανάποδα δεν είναι ο κάτοχος της αλήθειας, αλλά εδώ και 12 χρόνια, είναι η συγκροτημένη μαχητική αντιπολίτευση στη Νέα Σμύρνη. Δεν είναι ένας υποψήφιος δήμαρχος, αλλά ένας απεργός εργαζόμενος.

Ένας άλλος δρόμος, ανατρεπτικός
Η ζωή στη Νέα Σμύρνη αλλάζει με αγώνες. Ο Δήμος Α.Ε. δεν γίνεται πιο «φιλολαϊκός», με μια καλή «τεχνοκρατική» διαχείριση. Ο Καλλικράτης και ο δήμος – επιχείρηση πρέπει να ανατραπούν. Πρέπει τώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας, να διαμορφώσουμε τους δικούς μας εργατικούς και λαϊκούς θεσμούς (κοινωνικούς & πολιτιστικούς) στην πόλη. Να διαμορφώσουμε μια άλλου τύπου κοινωνική και πολιτική δράση, που θα ξεκινάει από τη βάση. Διεκδικούμε δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες και ποιότητα ζωής για τους κατοίκους. Διεκδικούμε τον πλούτο που παράγουμε. Απαιτούμε διαγραφή του χρέους, έξοδο από το ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών, εργατικό έλεγχο. Με λαϊκές συνελεύσεις, διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, με κάθε τρόπο να ανατραπεί η χούντα Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Με μια άλλη αριστερά που δεν θα είναι μέρος του προβλήματος, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

ψηφίζουμε/Στηρίζουμε

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
http://polianapoda.wordpress.com

Ενδεχόμενη έδρα μας στο δημοτικό συμβούλιο θα είναι στη διάθεση των επιτροπών αγώνα και των λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων και η εναλλαγή προσώπων σε αυτό θα είναι διαρκής. Κανένας υποψήφιος/α μας δεν κάνει προσωπική προεκλογική καμπάνια. Όλοι/όλες έχουμε μηδενικά προσωπικά προεκλογικά έξοδα. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας είναι ο Αλέξανδρος Παπασπυρίδης, μέλος του Δ.Σ. του πανελλαδικού εργατικού Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ. "