neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΤΟ "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
facebook
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

syntonismos_epivatonΣυμβολική κατάληψη στο σταθμό του τραμ στη Νέα Σμύρνη, όπως και στον HΣΑΠ στην Καλλιθέα, στον Πειραιά, στο Μαρούσι  κλπ, πραγματοποίησαν την 1 Φεβρουαρίου 2011 εκπρόσωποι του Ανοιχτού Συντονισμού Επιβατών Αττικής, οι οποίοι με το σύνθημα «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», αρνούνται να εκδόσουν εισιτήρια και διαμαρτύρονται έτσι για  τις νέες αυξήσεις των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που άρχισαν να ισχύουν από την Τρίτη 1/2/2011. Το κίνημα αυτό, το οποίο υποστηρίζεται και οργανώνεται στην πόλη μας από τις δημοτικές παρατάξεις «Στροφή Νέας Σμύρνης» και «Μια πόλη Ανάποδα», είναι συνέχεια του πανελλαδικού κινήματος «ανυπακοής» που είχε ξεκινήσει από την άρνηση πληρωμής των διοδίων και εξαπλώθηκε τώρα και στην άρνηση πληρωμής εισιτηρίου στα ΜΜΜ....

 

 

 

 Η Δημοτική Παράταξη «Μια Πόλη Ανάποδα» με πανώ και ανακοινώσεις της καλεί τους δημότες της Ν. Σμύρνης να «Μην ακυρώσουν εισιτήριο, αλλά να ακυρώσουν την κυβερνητική πολιτική», συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«...Δεν δεχόμαστε το χάλι και την απαξίωση των δημόσιων συγκοινωνιών προκειμένου να τις παραδώσουν στο ιδιωτικό κεφάλαιο. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα πιο ακριβά εισιτήρια, λιγότερο ασφαλείς συγκοινωνίες και χωρίς κανένα κοινωνικό χαρακτήρα (περικοπή-κατάργηση μειωμένων εισιτηρίων και μη κάλυψη σε ώρες που δεν υπάρχει αιχμή ή σε περιοχές με λίγους επιβάτες).
Οι συγκοινωνίες είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Πρέπει να επιδοτούνται από τους φόρους, όπως και η παιδεία, η υγεία, και να παρέχονται δωρεάν. Λεφτά υπάρχουν. Το κεφάλαιο πρέπει να πληρώσει φόρους και όχι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι με την αύξηση των έμμεσων φόρων και την κατάργηση του αφορολόγητου.
Η μετακίνηση και η πλήρης κάλυψη όλων των περιοχών με ποιοτικές, γρήγορες, συχνές, αξιόπιστες, δωρεάν δημόσιες συγκοινωνίες είναι δικαίωμα των εργαζόμενων και κάθε πολίτη. Είναι μέσο και τρόπος για να αντιμετωπιστεί το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντικό πρόβλημα και έχει άμεση συνάρτηση με την ποιότητα της ζωής μας στο λεκανοπέδιο...»
Επίσης σε ανακοίνωσή της η παράταξη «Στροφή Νέας Σμύρνης» τονίζει: «... Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξυπηρετούν κατά κύριο λόγο, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους ηλικιωμένους. Και φυσικά συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αντίθετα με το ΙΧ αυτοκίνητο που είναι ακριβό, ρυπαίνει και δυσκολεύει τη ζωή στην πόλη.
Μάλιστα, συγκεκριμένα για τη N.Σμύρνη, οι λεωφορειακές γραμμές 106, 136 και 137 πλέον σταματούν στο Φιξ. Έτσι, οι επιβάτες που πηγαίνουν στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να μετεπιβιβάζονται στο μετρό και να πληρώνουν 1,40 αντί για 1,20 ευρώ.
Καλούμε τους ενεργούς πολίτες της Ν.Σμύρνης να ακυρώσουν στην πράξη τα σχέδια της κυβέρνησης και της τρόικας και να μην πληρώσουν τις αυξήσεις των εισιτηρίων!...»

Ο υπουργός Υποδοµών κ. ∆ηµήτρης Ρέππας, πάντως, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε όσους δεν πληρώνουν «τζαµπατζήδες, η στάση των οποίων συνιστά δολιοφθορά γιατί οι εταιρείες θα οδηγηθούν, εάν επικρατεί µια τέτοια αντίληψη, σε ακόµη µεγαλύτερα ελλείµµατα, τα οποία είτε θα κληθεί να πληρώσει ο κάθε φορολογούµενος πολίτης είτε θα γίνει νέα αύξηση στην τιµή του κοµίστρου».