neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΚΛΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΤΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛ.ΤΑ. ΣΤΗΝ ΑΝΩ Ν. ΣΜΥΡΝΗ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

eltaΑναστέλει τη λειτουργία του το Υποκατάστημα του Ταχυδρομείου το οποίο λειτουργούσε στην Άνω Ν. Σμύρνη στην οδό Αρτάκης. Το κατάστημα θα λειτουργήσει για τελευταία μέρα την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011, ενώ από τη Δευτέρα 11 Απριλίου οι κάτοχοι θυρίδων και όσοι χρειάζονται τις υπηρεσίες του Ταχυδρομείου θα εξυπηρετούνται πλέον από το Κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πλατεία Καρύλλου (Βασιλέως Κων/νου 6, Τηλ. 210.9342861, 210.9319190, Φαξ 210.9358700), το οποίο λειτουργεί από τις 7.30 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι. Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης διαμαρτυρήθηκε έντονα στους αρμόδιους φορείς και ζητά την επαναλειτουργία του καταστήματος, ενώ σχετική ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης....

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία η δημόσια επιχείρηση με το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων (845 καταστήματα) σήμερα στη χώρα μας, προγραμματίζουν να κλείσουν  το 15% περίπου από αυτά (το 1 στα 7 περίπου).
Η Διοίκηση των ΕΛΤΑ στην προσπάθεια που κάνει να περιορίσει τις λειτουργικές δαπάνες του Οργανισμού, επικαλούμενη την οικονομική κρίση, αναδιοργανώνει το δίκτυο των καταστημάτων λιανικής και αναστέλει τη λειτουργία περισσοτέρων από 120 καταστημάτων του Ταχυδρομείου. Ήδη παρά τις έντονες αντιδράσεις έκλεισαν από τις αρχές Μαρτίου δύο καταστήματα στην Αθήνα (της Γ’ Σεπτεμβρίου στην Ομόνοια & της οδού Νίκης στο Σύνταγμα), ενώ στις 18 & 25 Φεβρουαρίου αντίστοιχα έκλεισαν τα καταστήματα του Λευκού Πύργου & της οδού Θεσσαλονίκης 23 στη συμπρωτεύουσα.  Παρά τις διαμαρτυρίες των τοπικών φορέων η Διοίκηση του ΕΛΤΑ αποφάσισε την οριστική διακοπή λειτουργίας 120 περίπου καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και το κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Άνω Νέα Σμύρνη.

Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης σε ερώτησή μας για τις ενέργειες που πρόκειται να προβεί ο Δήμος, μας ενημέρωσε ότι ο Δήμος είναι κάθετα αντίθετος με το κλείσιμο του υποκαταστήματος των ΕΛΤΑ στην Άνω Ν. Σμύρνη και θα προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί για να συνεχιστεί η λειτουργία του. Ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τους αρμόδιους φορείς διαμαρτυρήθηκε έντονα για το κλείσιμο του υποκαταστήματος, το οποίο εξυπηρετεί εδώ και 10 χρόνια δεκάδες χιλιάδες κατοίκους της Άνω Ν. Σμύρνης, και ζήτησε να επανεξεταστεί άμεσα το θέμα της λειτουργίας του.  Ο κ. Τζουλάκης μας ενημέρωσε, επίσης, ότι θα επιδιώξει άμεσα και προσωπική συνάντηση με τους αρμόδιους, ώστε να τους εκθέσει από κοντά το δίκαιο αίτημα της πόλης μας και να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα να παραμείνει το ταχυδρομείο ανοικτό με τη συνεργασία και τη βοήθεια του Δήμου Ν. Σμύρνης.

Ερώτηση για το κλείσιμο των ταχυδρομικών Γραφείων, κατέθεσε πρόσφατα προς τον αρμόδιο Υπουργό ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λαφαζάνης στην ερώτησή του τονίζει ότι «...η Διοίκηση των ΕΛΤΑ δεν μπορεί να προχωρά, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη, στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών γραφείων, καταργώντας τον οικονομικό, κοινωνικό, αναπτυξιακό και πολιτιστικό χαρακτήρα του οργανισμού και παραδίδοντας στην ουσία ταχυδρομικό έργο στους ιδιώτες.»  και ερωτά μεταξύ άλλων:

- Με βάση ποια οικονομοτεχνική μελέτη η Διοίκηση των ΕΛΤΑ, προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών γραφείων; Έχουν συνυπολογιστεί οι επιπτώσεις στον ίδιο τον οργανισμό, αλλά και στην οικονομική, κοινωνική ζωή της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας από αυτές τις επιλογές;

- Σκοπεύει, αντί να προχωρά στη συρρίκνωση και την παράδοση ταχυδρομικού έργου στους ιδιώτες, να περιφρουρήσει το μέλλον των ΕΛΤΑ, ως δημόσια επιχείρηση και να προχωρήσει σε σύνταξη αναπτυξιακού επιχειρησιακού σχεδίου με νέες επενδύσεις και διεύρυνση δραστηριοτήτων ,προς όφελος του ίδιου του οργανισμού, του κοινωνικού συνόλου και της χώρας;

Επιπλέον ο κ. Λαφαζάνης ζητά να κατατεθεί στη Βουλή η οικονομοτεχνική μελέτη με βάση την οποία η Διοίκηση των ΕΛΤΑ προχωρά στο κλείσιμο εκατοντάδων ταχυδρομικών Γραφείων και η απόφαση του Δ.Σ των ΕΛΤΑ που αναφέρεται σε ποια Ταχυδρομικά γραφεία θα κλείσουν, καθώς και την αιτιολογία για το κλείσιμο του καθενός ξεχωριστά.