neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ 2.000 ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

dhmioyrgikh_apasxolhsh_kolymbi_lrΔημιουργική απασχόληση με πολιτιστικές ή αθλητικές δραστηριότητες για 2.000 περίπου παιδιά του Δήμου Νέας Σμύρνης διοργανώνουν και φέτος ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης και ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Νέας Σμύρνης. Μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς όποια παιδιά θέλουν μπορούν να συμμετέχουν και να απασχοληθούν δημιουργικά κατά τις θερινές τους διακοπές στα τμήματα Δημιουργικής Απασχόλησης του Πολιτιστικού Οργανισμού ή στα τμήματα Αθλοδιακοπών και Sports Camp που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Άθλησης του Δήμου Ν. Σμύρνης. Οι εγγραφές στις Αθλοδιακοπές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ στο πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης οι εγγραφές ξεκινούν την Τρίτη 10 Μαΐου 2011...


Τα προγράμματα απασχόλησης παιδιών δημοτικών σχολείων κατά τις θερινές διακοπές  αποτελούν έναν σπουδαίο κοινωνικό θεσμό. Με μια συμβολική οικονομική επιβάρυνση  οι γονείς μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε έμπειρους και εκπαιδευμένους παιδαγωγούς – καθηγητές, απασχολώντας τα με τον καλύτερο τρόπο μέχρι την ώρα των οικογενειακών διακοπών….

dhmioyrgikh_apasxolhsh_ekdromh_lrΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ
Για διάστημα 5 εβδομάδων από 16 Ιουνίου εώς 15 Ιουλίου 2011 τα παιδιά (7 – 12 ετών) θα απασχολούνται καθημερινά από 7.00 π.μ. έως 2.30 μ.μ. με θέατρο, μουσική, χορό, καλλιτεχνικά – κατασκευές, σκάκι, περιβαλλοντική εκπαίδευση, ομαδικά παιχνίδια, βιωματικά παιχνίδια, κολύμβηση, εκδρομές κ.ά.
Η δημιουργική απασχόληση γίνεται από κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς, ψυχολόγους, γυμναστές, ηθοποιούς, μουσικοπαιδαγωγούς, καθηγητές χορού, σκάκι, εμψυχωτές κ.ά  Λειτουργούν δύο τμήματα, το πρώτο στα 1ο – 10ο Δημοτικά (Κοραή 20) και το δεύτερο στα 7ο – 15ο Δημοτικά (Ευξ. Πόντου 73 &  Αγ. Σαράντα).
Θα λειτουργήσει και φέτος δωρεάν στο 2ο Νηπιαγωγείο Ευξείνου Πόντου 73 & Αγ. Σαράντα και ένα τμήμα 20 νηπίων (παιδιά 6 ετών που θα πάνε στην Α’ Δημοτικού). Τα παιδιά θα απασχολούνται με ζωγραφική, μουσική, καλλιτεχνικά, ομαδικά – βιωματικά παιχνίδια. Στο τμήμα αυτό προηγούνται τα αδελφάκια συμμετεχόντων και  τηρείται αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στον Πολιτιστικό Οργανισμό (Ελ. Βενιζέλου 16 δίπλα στο Δημαρχείο, 7ος όροφος) από τις 10 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2011, ώρες 9 πμ-1 μμ. Τηλέφωνο για Πληροφορίες: 2132025923 από 9 πμ – 11 πμ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Για δημότες Ταυτότητα γονέα ή Πιστοποιητικό από το Δημοτολόγιο, πιστοποιητικό γέννησης παιδιού ή βιβλιάριο υγείας, ιατρική βεβαίωση που να έχει εκδοθεί μετά το Φεβρουάριο του 2011 .
Για κατοίκους και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ στο όνομά του γονέα με διεύθυνση Νέας Σμύρνης, πιστοποιητικό γέννησης παιδιού ή βιβλιάριο υγείας, ιατρική βεβαίωση που να έχει εκδοθεί μετά το Φεβρουάριο του 2011 .
Κόστος 50 ευρώ για κάθε παιδί και 40 ευρώ για τα αδέρφια. Για ανέργους γονείς δωρεάν. Για την εγγραφή χρειάζεται να προσκομισθούν όλα τα δικαιολογητικά. 

dhmioyrgikh_apasxolhsh_podosfairo_lrΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ
Ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης του Δήμου Ν.Σμύρνης υλοποιεί το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης και ψυχαγωγίας για παιδιά ηλικίας  5,5-12 ετών (γεννημένα μέχρι και το 1997) «ΑΘΛΟΔΙΑΚΟΠΕΣ». Το φετινό πρόγραμμα θα διαρκέσει 6 εβδομάδες από 15 Ιουνίου έως τις 25 Ιουλίου 2011. Tα παιδιά θα απασχολούνται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 7.30 π.μ. - 15.30 μ.μ στο Αθλητικό Κέντρο του Πανιωνίου Γ.Σ.Σ, στο Δημοτικό Γυμναστήριο στην οδό Αρτάκης και στο γήπεδο του Μίλωνα.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει τη λειτουργία ακαδημιών εκμάθησης διαφόρων αθλημάτων (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Βόλλεϋ, Τέννις, Κολύμβηση, Άρση Βαρών, Γυμναστική, Παραδοσιακοί χοροί, κλασσικός αθλητισμός κ.ά.) και θα συνδυάζει και εκπαιδευτικές - ψυχαγωγικές δραστηριότητες όπως επισκέψεις στο Αττικό Πάρκο, στο Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά, στο Άλσος Βεΐκου, εκδρομή extreme sports, εκδρομή στις νεροτσουλήθρες, προβολές παιδικών ταινιών στο Δημοτικό Κιν/φο Σπόρτιγκ κ.ά.
Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται μια εβδομάδα πριν την έναρξη των μαθημάτων.  Κόστος για Δημότες 50 ευρώ, για κατοίκους 60 ευρώ, άνεργοι και οι 2 κηδεμόνες δωρεάν. Πληρορορίες στα γραφεία του ΟΝΑ (Ελ.Βενιζέλου 78, 1ος όροφος) Καθημερινά: 9:00 - 14:00, Τρίτη & Πέμπτη: 19:00-21:00. Τηλέφωνα: 210-9350831 -662.


SPORTS CAMP 2009
Για τρίτη φορά φέτος ο ΟΝΑ Ν. Σμύρνης διοργανώνει στην πόλη μας αθλητικό camp ποδοσφαίρου, μπάσκετ και τένις για παιδιά ηλικίας 6 έως 14 ετών, σε συνεργασία με έμπειρους και καταξιωμένους έλληνες προπονητές στις εγκαταστάσεις του Α.Ο.Ν.Σ. «Ο ΜΙΛΩΝ». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να εξασκούνται καθημερινά από νωρίς το πρωί ως το μεσημέρι στο άθλημα που θα επιλέξουν.  Το sports camp θα διεξαχθεί σε 2 περιόδους διάρκειας 2 εβδομάδων έκαστη. Πληρορορίες στα γραφεία του ΟΝΑ (Ελ.Βενιζέλου 78, 1ος όροφος) Καθημερινά: 9:00 -14:00, Τρίτη & Πέμπτη: 19:00-21:00. Τηλέφωνα: 210-9350831 -662.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
α. Ιατρική βεβαίωση από παιδίατρο.  
β. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο Νέας Σμύρνης (για δημότες)
γ. Αποδεικτικό διαμονής στη Νέα Σμύρνη (για κατοίκους μη δημότες)
δ. Προκειμένου για πολύτεκνες ή τρίτεκνες οικογένειες τα αντίστοιχα αποδεικτικά
ε. Κάρτα ανεργίας σε ισχύ (για ανέργους)
στ. Μια μικρή φωτογραφία