neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική Τι Είναι και τι Θέλει η Δ.Α.Σ.
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δ.Α.Σ. είναι ο συνδυασμός που γεννήθηκε ως αναγκαιότητα, μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος της πόλης μας τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ και συνεχίζει "Συγκροτήθηκε από τις δημοτικές κινήσεις «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» με επικεφαλής τον Γιώργο Καρούμπα".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» Δ.Α.Σ. είναι ο συνδυασμός που γεννήθηκε ως αναγκαιότητα, μέσα από τους αγώνες του λαϊκού κινήματος της πόλης μας τα προηγούμενα χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ και συνεχίζει "Συγκροτήθηκε από τις δημοτικές κινήσεις «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» με επικεφαλής τον Γιάννη Κωνσταντινίδη και την «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ» με επικεφαλής τον Γιώργο Καρούμπα.

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙ-ΡΩΣΗΣ» με υποψήφιο ΔΗΜΑΡΧΟ, τον επί σειρά ετών Δημοτικό Σύμβουλο, γνώστη της Αυτοδιοίκησης και των προβλημάτων του Δήμου, αγωνιστή ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑ.

Δίνουμε ενιαία τη μάχη με την ΝΑΣ (Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία) με υπψήφιο Πρόεδρο Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθήνα - Πειραιά τον Γιώργο Μαυρίκο και υποψήφιο Νόμαρχη Αθήνας Ηλία Νικολόπουλο", αναφέρει κλείνοντας η ανακοίνωση της ΔΑΣ.

Στηρίχθηκε και στηρίζεται από μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους της πόλης μας, καθώς και από τα πολιτικά κόμματα Κ.Κ.Ε, ΔΗ.Κ.ΚΙ, Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, Κομμουνιστική Ανανέωση, Οικολόγους χωρίς σύνορα καθώς και προσωπικότητες του προοδευτικού χώρου που συναντήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους αγώνες για το ασφαλιστικό, την υπεράσπιση των ατομικών δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών, την αντίθεση στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την νέα τάξη πραγμάτων. Στο επίκεντρο της προσοχής μας τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα του λαού μας. Υγεία , Πρόνοια, Παιδεία, Εθνική Ανεξαρτησία, Ανεργία, εγκληματικότητα.
Μας ενώνει επίσης η πεποίθηση, ότι είναι ανάγκη και μπορούμε να συγκροτήσουμε και στη Νέα Σμύρνη ένα μέτωπο δημοτών που θα παλεύει για μια Τ.Α. μαχητική, διεκδικητική, για δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους που θα αντιστέκονται αποτελεσματικά σε κάθε πολιτική που επιβουλεύεται τα συμφέροντα των δημοτών.
Η Δ.Α.Σ. είναι αγωνιστικός συνδυασμός με στόχους και προοπτική. Οι στόχοι μας δεν εξαντλούνται σε ένα καλό εκλογικό αποτέλεσμα. Μας απασχολεί η συνέχεια, τι θα γίνει μετά τις εκλογές. Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στόχο έχει να αποτελέσει πόλο συσπείρωσης κάθε ριζοσπαστικής φωνής, κάθε εργαζόμενου, επαγγελματία, συνταξιούχου, άνεργου, νέου γυναίκας που ανεξάρτητα από την κομματική του τοποθέτηση, δεν συμβιβάζεται με την πολιτική που πλήττει τα δικαιώματά του, που αντιστέκεται και διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον.
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, βιοτέχνες, επαγγελματίες,
Άνεργοι, συνταξιούχοι, νέες και νέοι
Μπροστά μας έχουμε τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές και ο κάθε δημότης έχει αυξημένη ευθύνη για το αποτέλεσμα των εκλογών.
Οι εκλογές αυτές όσο και αν δεν ταυτίζονται με τις εθνικές, έχουν πολιτικό χαρακτήρα. Για το λόγο αυτό οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές πρέπει να δώσουν ένα πολιτικό μήνυμα καταδίκης και αντιλαϊκής πολιτικής, τόσο στην Τ.Α. όσο και γενικότερα.
Οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να καταγραφούν στη συνείδηση του κάθε ψηφοφόρου, ως εκλογική μάχη μόνο για τα τοπικά ζητήματα, αλλά κυρίως ως μάχη που κρίνονται τα κατακτημένα δικαιώματα του.
Αποτελούν μέρος του γενικότερου αγώνα του λαϊκού εργατικού κινήματος για την υπεράσπιση των κατακτήσεών του.
Για τους συμπολίτες μας η μάχη αυτή πρέπει να δοθεί με γνώμονα την ανάγκη ικανοποίησης των συμφερόντων τους, την προώθηση λύσεων στα δικά τους προβλήματα.
Είναι επιτακτική ανάγκη να αναδείξουμε διοικήσεις στον δήμο και στην νομαρχία που θα αντιστέκονται στην αντιλαϊκοί πολιτική, που δεν θα μεταβάλλονται σε πειθήνια όργανα των αντιλαϊκών πολιτικών των δυνάμεων του δικομματισμού και των επιχειρηματικών συμφερόντων.
Χρειαζόμαστε δημοτική αρχή - συμπαράσταση και σύμμαχο στον αγώνα για τη λύση των προβλημάτων που ταλανίζουν τους πολίτες της Νέας Σμύρνης.