neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΑΚΑΡΠΗ ΑΠΕΒΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
facebook
Έχουμε 43 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
Καταγγελία - Πρόταση Μομφής κατά του Προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Σμύρνης κ. Χατζατουριάν κατέθεσε ο Δημ. Σύμβουλος κ. Ιωάννης Δημάκης στο Δημ. Συμβούλιο με αφορμή την έναρξη εκδηλώσεων στο Δημ.Πολυχώρο «Γαλαξίας». Ο κ. Δημάκης κατήγγειλε τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού, ότι προέβη αυθαίρετα στην κατάρτιση του Προγράμματος Εκδηλώσεων χωρίς αυτό να συζητηθεί προηγουμένως σε συνεδρίαση και χωρίς να ενημερώσει τα μέλη του Δ.Σ. Ο κ. Δημάκης ζήτησε τη διενέργεια ψηφοφορίας για την αντικατάσταση του κ. Χατζατουριάν, διαδικασία, όμως, που σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου δεν προβλέπεται από τον Κώδικα και ως εκτούτου η πρότασή του κ. Δημάκη απέβη άκαρπη. Ο κ. Χατζατουριάν απαντώντας ανέφερε ότι τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες, έγινε συνεδρίαση του Δ.Σ, όπου εγκρίθηκε ποσό 15.000 ευρώ για τις εκδηλώσεις παρουσία του κ. Δημάκη, και χαρακτήρισε την καταγγελία του ως «κίνηση εντυπωσιασμού»...
Κατά τη συνεδρίαση της 16ης/11/2011 ο Δημ. Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Σμύρνη - Νέα Σελίδα» και Μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού Ν. Σμύρνης κ. Δημάκης κατέθεσε Καταγγελία - Πρόταση Μομφής κατά του κ. Χατζατουριάν στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Κύριοι συνάδελφοι μετά λόγου γνώσης και ομολογουμένως από βάθος καρδιάς, και όχι από αντιπολιτευτικούς λόγους, βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση, να καταγγείλω ενώπιον του σώματος του δημοτικού συμβουλίου μας, τη συνεχιζόμενη, αλαζονική, απρεπή, και σκαιά συμπεριφορά προς την επιτροπή του ΔΣ του ΝΠΔΔ Πολιτιστικού Οργανισμού, από τον πρόεδρο του κ. Ευάγγελο Χατζατουριάν...
Επί δέκα μήνες βρίσκομαι στο συγκεκριμένο οργανισμό και κρίνω και από διάφορες άλλες καταστάσεις, ότι δεν πάει άλλο να παραβιάζω την αστική δημοκρατική δεοντολογία μου την ιδιότητα του δημοτικού σύμβούλου, αλλά και να κατέχω θέση μαριονέτας...
Άτομο το οποίο δεν έχει την οφειλόμενη ευαισθησία και τον ανάλογο σεβασμό στους θεσμούς της δημοκρατίας μας δεν σέβεται τον νόμο του Καλλικράτη, λειτουργεί απολύτως προσωπικά και αποκομμένα από το ΔΣ του οργανισμού, ποδοπατεί, λοιδορεί, ξεφτιλίζει κάθε έννοια αξιοκρατίας, λογοδοσίας και ενημέρωσης θεωρώ ότι δεν έχει θέση σε έναν οργανισμό που φέρει τον τίτλο πολιτιστικό...».
Η παραπάνω καταγγελία του κ. Δημάκη προκάλεσε συζήτηση μεταξύ του κ. Χατζατουριάν, του κ. Δημάκη και του Δημ. Συμβούλου κ. Τσιάπη, ο οποίος είναι και αυτός μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού και συντάχθηκε με τις καταγγελίες του κ. Δημάκη.
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού απαντώντας σε όλα τα παραπάνω, διαβεβαίωσε το Σώμα ότι όσον αφορά τις εκδηλώσεις στο «Γαλαξία» όλα έγιναν σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και εξέφρασε τη λύπη του για τις καταγγελίες των δύο συμβούλων, οι οποίοι όπως ανέφερε συμμετείχαν και οι δύο σε εκτενή συζήτηση του Δ.Σ. του Πολιστιστικού Οργανισμού για την έγκριση πίστωσης 15.000 ευρώ για τις παραπάνω εκδηλώσεις, κατά την οποία, σύμφωνα με τον κ. Χατζατουριάν, ενημερώθηκαν ότι είχαν 1 εβδομάδα περιθώριο να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την κατάρτιση του προγράμματος. Ο κ. Χατζατουριάν κατηγόρησε τον κ. Δημάκη και τον κ. Τσιάπη ότι άνοιξαν το θέμα για τη δημιουργεία εντυπώσεων, ενώ οι δύο σύμβουλοι επέμειναν ότι δεν τέθηκε όριο κατάθεσης προτάσεων και ανέμεναν πρόσκληση του Δ.Σ. για να συζητήσουν τις προτάσεις τους.

Το θέμα έληξε χωρίς καμία λήψη απόφασης καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπονταν από τον Κώδικα. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον, ότι η συζήτηση αυτή ίσως αποβεί χρήσιμη για την αποφυγή παρόμοιων παρεξηγήσεων σε μελλοντικές διοργανώσεις.