neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΟΜΗΡΟΥ
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

kolonakia_lowΡύθμιση της κυκλοφορίας στην εμπορική οδό Ομήρου (από Παλαιολόγου έως Βρυούλων) με την τοποθέτηση κολωνακίων στο μέσο του οδοστρώματος και αυστηρή αστυνόμευση για την αποτροπή του διπλοπαρκαρίσματος ξεκίνησε τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου με απόφαση του Δημάρχου Ν. Σμύρνης κ. Σταύρου Τζουλάκη. Οι νέες ρυθμίσεις δίχασαν συμβούλους και δημότες. Κάποιοι  υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της προβληματικής κυκλοφορίας στην οδό Ομήρου, ενώ κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν ότι οι ρυθμίσεις είναι παράνομες σύμφωνα με τον ΚΟΚ, ότι ευνοούν το πάρκιγκ της Πλατείας Καρύλλου, ότι ενδέχεται να προκαλέσουν ατυχήματα, αλλά κυρίως ότι θα είναι η “χαριστική βολή” για τη λειτουργία των καταστημάτων, αφού δεν θα επιτρέπουν πια την ολιγόλεπτη στάθμευση που διευκόλυνε την εμπορική κίνηση.

Το θέμα των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην Ομήρου συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, όπου οι καταστηματάρχες της περιοχής κατέθεσαν επιστολή με 80 περίπου υπογραφές διαμαρτυρόμενοι για τη λήψη του μέτρου και κάνοντας έκκληση στη Δημοτική Αρχή να βγάλει τα κολονάκια και να διευκολύνει τη στάση των 30 δευτερολέπτων, η οποία θεωρούν ότι είναι η μόνη που βοηθάει στην εμπορική κίνηση των καταστημάτων, τα οποία πλήττονται δριμύτατα από την οικονομική κρίση.

Μετά από μια έντονη συζήτηση, τελικά αποφασίστηκε πριν προχωρήσει η δημοτική αρχή στην ολοκλήρωση των ρυθμίσεων και τοποθετήσει κολωνάκια και στο υπόλοιπο τμήμα της Ομήρου μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου, να γίνει μια συζήτηση με τους καταστηματάρχες, οι οποίοι σε διάστημα μιας εβδομάδας καλούνται να καταθέσουν εναλλακτικές προτάσεις. Εκπρόσωποι των καταστηματαρχών πάντως κατά τη διάρκεια του συμβουλίου πρότειναν, ήδη, να υπάρξει αυστηρότερη αστυνόμευση, να ρυθμιστεί η κάθετη στάθμευση στην Ομηρού και να υπάρξει ειδική τιμολόγηση στο Υπόγειο Γκαράζ της Πλατείας Καρύλλου, η οποία θα μπορούσε να είναι δωρεάν αν είναι μόνο για μισή ώρα, όπως εφαρμόζεται με επιτυχία και στο πάρκιγκ του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος.

kolonakia_astynomoi_lowΟ Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, πάντως, χαρακτήρισε τις ρυθμίσεις “πρόβα τζενεράλε” καθώς, όπως ανέφερε κατά τη συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου, επίκειται η αποφασισμένη Ανάπλαση της οδού Ομήρου, η οποία προβλέπει ούτως ή άλλως το χωρισμό της οδού σε δύο λωρίδες με μικρή νησίδα ανάμεσά τους, καθώς και νέες πλακοστρώσεις, φωτισμό, παγκάκια κλπ. Η μελέτη για την ανάπλαση βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, ενώ σύμφωνα με το Δήμαρχο κ. Τζουλάκη, αν μέσα σ’ ένα εύλογο χρονικό διάστημα δεν ανοίξει κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα για να προσπαθήσει ο Δήμος μας να εντάξει την ανάπλαση, η οποία αναμένεται να χρειαστεί περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ, τότε το έργο θα υλοποιηθεί από ίδιους πόρους. Στόχος πάντως της δημοτικής αρχής είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του 2012.

Τέλος να αναφέρουμε ότι ο κ. Τζουλάκης προανείγγειλε ότι παρόμοιες ρυθμίσεις θα γίνουν άμεσα και στην οδό Κων/νου Παλαιολόγου.