neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική Ο Α. ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ "ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
facebook
Έχουμε 137 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

 

nea_smyrnh_allazei_nefeloydisH Δημοτική παράταξη "Η Νέα Σμύρνη ΑλλάΖΕΙ" και ο αρχηγός της Ανδρέας Νεφελούδης πρόκειται να καταθέσουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας μια ολοκληρωμένη πρόταση προς συζήτηση για τη δημιουργία και ανάπτυξη ενός "Τοπικού Συμφώνου για την Κοινωνική Αλληλεγγύη & την Κοινωνική Οικονομία". Η πρόταση περιλαμβάνει εκτός από τη δημιουργία Κοινωνικού Παντωπολείου που έχει ήδη δρομολογηθεί, τη δημιουργεία Κοινωνικού Φαρμακείου, Κοινωνικού Ωδείου, Δημοτικής Αγοράς Παραγωγών, Τράπεζα ανταλλαγής υπηρεσιών κ.ά. Η "Νέα Σμύρνη ΑλλάΖΕΙ" καλεί το Δήμο να πάρει γενναίες αποφάσεις "που να θέτουν σε δεύτερη μοίρα κάποια απαραίτητα βέβαια, αλλά για άλλες εποχές έργα και να δώσει ιδιαίτερο βάρος (με πιστώσεις και οικονομικά μέσα)", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, στην ανάπτυξη πολιτικών κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής δικτύωσης και αλληλεγγύης, τέλος καλεί και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου να στηρίξουν την πρόταση αυτή. Διαβάστε αναλυτικά την πρόταση:
  

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ
ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η κοινωνία βιώνει δραματικά τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και της εφαρμογής ακραίων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Η χώρα μας και κατά συνέπεια ο Δήμος μας, ο Δήμος της Νέας Σμύρνης έρχονται αντιμέτωποι καθημερινά με διευρυμένα φαινόμενα ανεργίας και υποαπασχόλησης, με ολοένα και περισσότερες οικογένειες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις στοιχειώδεις καθημερινές ανάγκες, οι άποροι αρχίζουν να αγγίζουν νούμερα που κανείς λίγο πρίν δεν μπορούσε να φανταστεί.
Η κοινωνία, η πολιτική και η οικονομία βρίσκονται στο χειρότερο σημείο απαξίωσης, οι πολίτες ζητούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά από τους θεσμούς αυτής της χώρας, από τους θεσμούς αυτής της πόλης, την υποστήριξη, την αλληλεγγύη, την εμψύχωση, την βοήθεια.

•Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, τι στιγμή που το κράτος είτε δεν θέλει είτε δεν μπορεί να σταθεί δίπλα τους χρειάζεται να αναπτυχθούν άλλες πολιτικές κοινωνικής φροντίδας, κοινωνικής δικτύωσης και αλληλεγγύης.
•Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε προβάλλει η ανάγκη να αναπτυχθούν πολιτικές που θα ενισχύουν μορφές οικονομικής δραστηριότητας που θα: ενισχύουν τον οικογενειακό προυπολογισμό και την κοινωνική συνοχή, θα έχουν έντονη κοινωνική διάσταση, θα ενισχύουν με μέτρα και πρωτοβουλίες τις τοπικές αγορές με χαμηλές και προσιτές τιμές.
•Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε προβάλλει η ανάγκη ο Δήμος να πάρει γενναίες αποφάσεις που να θέτουν σε δεύτερη μοίρα κάποια απαραίτητα βέβαια, αλλά για άλλες εποχές έργα και να δώσει ιδιαίτερο βάρος (με πιστώσεις και οικονομικά μέσα) στην παραπάνω αντίληψη.

Για όλους αυτούς τους λόγους  η δημοτική παράταξη «Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΑλλάΖΕΙ» προτείνει την υπογραφή και καθιέρωση στο Δήμο μας

του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.

Τα ειδικότερα μέτρα αυτού του τοπικού συμφώνου, για το οποίο πρέπει να δεσμευτούν πιστώσεις, μετά από αναμόρφωση, από τον δημοτικό προυπολογισμό πρέπει να περιλαμβάνουν τις παρακάτω δράσεις:
•Την δημιουργία τράπεζας τροφίμων που θα έχει ως ρόλο τον εφοαδιασμό του υπό δημιουργία του κοινωνικού παντοπωλείου
•Την δημιουργία κοινωνικού φαρμακείου συνδεδεμένου με τα δημοτικά ιατρεία και την διασφάλιση της προμήθειας φαρμακευτικού υλικού (φάρμακα, εμβόλια κλπ) σε φθηνές τιμές.
•Την δημιουργία Δημοτικής Αγοράς Παραγωγών, με σαφές κανονιστικό πλαίσιο όπως αυτό προκύπτει από τις ρυθμίσεις του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και το νομοθετικό πλαίσιο του Υπουργείου Ανάπτυξης.
•Την συγκρότηση κοινωνικού ωδείου με παροχή ποιοτικών και φθηνών (για απόρους δωρεάν) σπουδών μουσικής παιδείας όλες τις ηλικίες.
•Την δημιουργία  τράπεζας ανταλλαγής υπηρεσιών και συμβουλών, νομικού, τεχνικού και άλλου περιεχομένου (ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, γενικοί τεχνίτες) σε εθελοντικοί βάση σε σύνδεση με την ενίσχυση του τμήματος εθελοντών του Δήμου
•Την δημιουργία σε εθελοντική βάση τμήματος ψυχοκοινωνικής συμβουλευτικής και υποστήριξης για γονείς και παιδιά.
•Την δημιουργία σε συνεργασία με άλλους Δήμους (αυτό δεν είναι κατά ανάγκη απαραίτητο) Τράπεζας Ηθικής, η οποία θα έχει ως σκοπό της να επιδοτεί μορφές απασχόλησης, ή την δημιουργία συλλογικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ή θα ενισχύει επιχειρηματίες της τοπικής αγοράς για να μην κλείνουν τις επιχειρήσεις και θα επιδοτεί για ένα χρόνο ανέργους της περιοχής μέχρι να βρούν δουλειά ή θα δίνει ΗΘΙΚΑ (δηλαδή όχι κερδοσκοπικά ) δάνεια.
•Την καθιέρωση κάρτας εμπορικών και άλλων συναλλαγών του δημότη με ταυτόχρονη δέσμευση ότι ανάλογα με τη χρήση της στα μαγαζιά της πόλης μας θα μειώνονται τα δημοτικά τέλη.

Όλα τα παραπάνω χρειάζονται την ομόθυμη συμμετοχή όλου του Δημοτικού συμβουλίου, την περιστολή μιάς σειράς δαπανών (έργα, πολιτιστικές δράσεις κλπ) ,την απεύθυνση των πιστώσεων αυτών στις παραπάνω πρωτοβουλίες και απευθύνεται σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις.

Παράλληλα με αυτό πρέπει να συγκροτηθεί μια δημοτική υπηρεσιακή δομή σε συνεργασία με εθελοντές της πόλης μας και τον οργανισμό πρόνοιας η οποία θα αναλάβει την κίνηση όλης αυτής της πρωτοβουλίας.

Σήμερα είναι η ώρα για ουσιαστικές και ριζοσπαστικές αποφάσεις για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, της κοινωνικής αλληλεγγύης της κοινωνικής δικτύωσης με βάση τον εθελοντισμό της ανάπτυξης κοινωνικής συνείδησης και ενίσχυσης του θεσμού της κοινωνικής οικονομίας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΑλλάΖΕΙ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ