neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΛΩΝΑ
facebook
Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

venizelosprotothemacopyΜε την παρουσία ομάδων αγανακτισμένων πολιτών που φώναζαν συνθήματα έξω από το Μίλωνα και υπό την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, που απέτρεψαν περαιτέρω επεισόδια, πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο γήπεδο του Μίλωνα στη Νέα Σμύρνη την Πέμπτη το απόγευμα η πρώτη προεκλογική εκδήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προσφώνησε ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος με πολλές ιστορικές αναφορές για την πόλη μας, υποδέχτηκε τον κ. Βενιζέλο παρουσία όλων των πρωτοκλασσάτων στελεχών του κόμματος, των υποψηφίων της Β’ Αθήνας, πολλών δημοτικών συμβούλων της Ν. Σμύρνης και όμορων δήμων, αλλά και απλών οπαδών του ΠΑΣΟΚ, που είχαν γεμίσει τις κερκίδες και το κέντρο του γηπέδου από νωρίς. 

 
venizelosprotothema_3Ο κ. Βενιζέλος αφού εξέφρασε τη χαρά του γιατί ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα «...από τη Νέα Σμύρνη των προσφύγων, από το Μίλωνα των Ολυμπιονικών» ζήτησε από τον ελληνικό λαό να αποφύγει τον εκφασισμό της πολιτικής ζωής και τόνισε ότι η χώρα μπορεί να κυβερνηθεί από μια «πραγματική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας, προοδευτικών μεταρρυθμίσεων και αλληλεγγύης». Εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Σαμαρά και των αριστερών δυνάμεων και κάλεσε τα «αντιμνημονιακά» κόμματα να δηλώσουν αν με τον σχηματισμό κυβέρνησης, όπως την εννοούν, μπορούν να εγγυηθούν ότι τον Ιούνιο θα καταβληθούν οι μισθοί και οι συντάξεις.
Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο δεδομένος εταίρος της επομένης των εκλογών για τον σχηματισμό οποιασδήποτε κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει το περιεχόμενο της πολιτικής μετά τις εκλογές.
Τέλος ο κ. Βενιζέλος κατέθεσε τις προτάσεις του για την τόνωση της ρευστότητας και της ανάπτυξης της αγοράς, ενώ έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι η πρωτιά του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου είναι «ανάγκη για τη διάσωση της χώρας».


venizelos_mat204121Παρά τον αποκλεισμό όλης της γύρω από το Μίλωνα περιοχής από νωρίς το απόγευμα και τις προληπτικές προσαγωγές πολιτών στη ΓΑΔΑ, ομάδες πολιτών διαφόρων ηλικιών και πολιτικών πεποιθήσεων συγκεντρώθηκαν γύρω από το γήπεδο και διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την πολιτική κατάσταση της χώρας με συνθήματα, πανό και φυλλάδια όχι μόνο κατά του κ. Βενιζέλου, αλλά γενικά κατά των πολιτικών καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Μια ομάδα πολιτών 20-30 περίπου ατόμων αποδοκίμασε έντονα το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νάσο Αλευρά, τον οποίο περικύκλωσε πριν την είσοδο του στο γήπεδο κατηγορώντας τον γιατί ψήφισε το Μνημόνιο. Ο κ. Αλευράς πάντως παρέμεινε έξω από το γήπεδο επιχειρώντας να αντιμετωπίσει τους πολίτες και να απαντήσει στις κατηγορίες τους.
Τέλος μια μικρή ομάδα πολιτών που είχαν παραμείνει έξω από το Μϊλωνα μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Βενιζέλου τον αποδοκίμασε κατά την έξοδό του, ενώ προπηλάκισε φραστικά και όλους τους παρευρισκόμενους καθώς έφευγαν από το γήπεδο.


venizelos_mat_2Ευτυχώς η παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης απέτρεψε περαιτέρω έκτροπα και οι διαμαρτυρόμενοι  διαλύθηκαν τελικά λίγο μετά το τέλος της συγκέντρωσης.