neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ 930.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ 321 ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΑΙΔ.ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ
facebook
Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

 Εγκρίθηκε επιδότηση από το ΕΣΠΑ για τη δωρεάν φοίτηση 240 παιδιών στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Ν. Σμύρνης και 81 παιδιών στον Παιδικό Σταθμό της Εθνικής Στέγης. Συνολικά 321 παιδιά που πληρούν τις προϋποθέσεις του προγράμματος θα φοιτήσουν φέτος στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, χωρίς να καταβάλλουν τροφεία. Η συμμετοχή των δημοτών που κατέθεσαν αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα ήταν μεγάλη και μέχρι τις 23 Ιουλίου που λήγει η προθεσμία υποβολής στην ΕΕΤΑΑ οι αιτήσεις αναμένεται να φτάσουν τις 400.

Το Ν.Π.Δ.Δ. «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης Δήμου Νέας Σμύρνης» για πρώτη φορά φέτος συμμετέχει στη δράση «Εναρμόνιση οικογενειακής & επαγγελματικής Ζωής» της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), η οποία υπάρχει από το 2007.

Το πρόγραμμα στοχεύει στην ισότιμη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας και αφορά στην εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των γυναικών, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να τοποθετήσουν δωρεάν τα παιδιά τους σε Σταθμούς φιλοξενίας Νηπίων (εξαιρούνται οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι έχοντες υψηλά εισοδήματα).
Μέσω του παραπάνω προγράμματος το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ» θα λάβει επιδότηση 696.000 ευρώ και η Εθνική Στέγη 234.900 ευρώ για το Σχολικό έτος 2012-13.
Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ» κος Θεόδωρος Καστόρης, επισήμανε τη σημαντικότητα συμμετοχής του Νομικού Προσώπου στο εν λόγω πρόγραμμα καθώς η υλοποίησή του αφενός θα ανακουφίσει οικονομικά τους γονείς αφετέρου θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
“Η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα μόνο ως “ήλιος στην καταιγίδα” της οικονομικής κρίσης μπορεί να χαρακτηριστεί και όχι ως “κεραυνός εν αιθρία” όπως χαρακτηρίστηκε από κάποιους που προφανώς για πολιτικούς λόγους προσπαθούν να απομειώσουν την αξία της συμμετοχής μας στο πρόγραμμα εστιάζοντας σε διαδικαστικές λεπτομέρειες. Μπορεί να μην συμμετείχαμε στο παραπάνω πρόγραμμα από την έναρξη της λειτουργίας του, σήμερα όμως που η οικονομική κρίση κάνει επιβεβλημμένη την αναζήτηση επιπρόσθετων πόρων καθώς οι κρατικές επιχορηγήσεις κόβονται ο Δήμος με όλες του τις δυνάμεις και με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων διεκδικεί κάθε δυνατή χρηματοδότηση και μόνο θετικά σχόλια θα έπρεπε να δέχεται καθώς πέτυχε και θα λάβει συνολικά 930.000 ευρώ. Ευχαριστούμε το προσωπικό του ΝΠΔΔ για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε για την επιτυχια του προγράμματος και για τη βοήθεια που παρείχε στους γονείς κατά τη διαδικασία κατάθεσης των δικαιολογητικών...” μας δήλωσε σχετικά με το θέμα ο κ. Καστόρης.

Η αντιπολίτευση πάντως καυτηριάζει την αργοπορημένη ένταξη του Δήμου μας στο παραπάνω πρόγραμμα, το οποίο υπάρχει από το 2007 καθώς και την ανάθεση υποβολής του φακέλου σε ιδιωτική εταιρία συμβούλων έναντι αμοιβής.

Ο κ. Καστόρης με άρθρό του στις ΑΠΟΨΕΙΣ εξηγεί αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος μας δεν συμμετείχε στο παραπάνω πρόγραμμα από την αρχή της λειτουργίας του και τους λόγους συνεργασίας του Δήμου με εξειδικευμένη εταιρία για την υποβολή του φακέλλου.