neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ" ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ - ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

laikh_syspeirosh_nsΑνακοίνωση της "Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Σμύρνης" για την πρότασή της να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των Παιδικών και Βρεφικών Σταθμών...

 

ΑΜΕΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΟΞΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ - ΒΡΕΦΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις της για την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που αποφασίσθηκαν από κοινού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιταχύνεται η ραγδαία επιδείνωση  όλων των βασικών αξόνων της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών. Στη καταστρεπτική δίνη των αντιλαϊκών επιλογών της κεντρικής πολιτικής εξουσίας και της «Καλλικρατικής» εφαρμογής της βρίσκονται και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί (ΠΒΣ).
Επειδή θεωρούμε σίγουρο τον περιορισμό, της ήδη αναντίστοιχης με τις λαϊκές ανάγκες, λειτουργίας τους, τη χειροτέρευση των παρεχόμενων υπηρεσιών τους (σίτιση, αύξηση ωραρίου, απολύσεις συμβασιούχων κ.α.) παρά την ηρωική προσπάθεια των εργαζομένων,  προχωρήσαμε στην υποβολή αίτησης στις 11 Ιουλίου 2012 για την κατεπείγουσα συζήτηση του προβλήματος ως αποκλειστικό ή τουλάχιστον ως πρώτο θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, με την παρουσία όλων των ενδιαφερόμενων (εργαζομένων, γονιών, μαζικών φορέων) και την παράθεση θέσεων και προτάσεων για την διεκδίκηση της καλύτερη δυνατής λύσης με τις αναλόγως απαιτούμενες κινητοποιήσεις.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους γονείς τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς:
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ!
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΑΞΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!


Για το θέμα των βρεφονηπιακών σταθμών είχε εκδοθεί και η παρακάτω ανακοίνωση του Συλλόγου Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης:

ΟΙ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΣΤΗ ΔΙΝΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΡΑ!

Χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών θα αποκλειστούν από τους Δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς τη νέα σχολική χρονιά. Ήδη, η Δημοτικής αρχή της πόλης μας έχει ενημερώσει τους γονείς πως θα μειώσει ακόμα περισσότερο τον αριθμό των παιδιών που θα γίνουν δεκτά, λόγω της φιλομονοπωλιακής, ευρωενωσιακής, κυβερνητικής πολιτικής (της οποία είναι υποστηρικτής).
Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης όμως δεν είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον Καποδίστρια και τον Καλλικράτη συνεπώς και το πέρασμα των παιδικών σταθμών στη διαχείριση του Δήμου; Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης δεν είναι που επέβαλε τροφεία στους παιδικούς σταθμούς; Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης δεν είναι που εφάρμοσε το «καθεστώς ομηρίας» συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο; Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης δεν είναι που επιβάλλει τα δημοτικά τέλη και τους φόρους σε όλους εμάς αντί να διεκδικήσει αγωνιστικά τα χρωστούμενα από το κράτος; Η Δημοτική Αρχή της Νέας Σμύρνης δεν είναι που έχει στην ιδιοκτησία της το παλιό σχολικό συγκρότημα της οδού Σινώπης και εδώ και χρόνια έχει δεσμευτεί ότι θα το επισκευάσει και θα το μετατρέψει σε βρεφονηπιακό σταθμό αφήνοντας το να ρημάζει;
Έχει ευθύνη η δημοτική αρχή της Νέας Σμύρνης που στηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ και από στελέχη της ΝΔ, της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ που χρόνια συνέδραμαν σε αυτή την καταστροφική πορεία. Σιγοντάρισαν τις κυβερνήσεις ώστε να χτυπηθούν βασικές κοινωνικές υποδομές, με την επιχειρηματική - ανταποδοτική λειτουργία, γονάτισαν με χαράτσια τις οικογένειες.
Μπορούν όλες οι λαϊκές οικογένειες να κάνουν αίτηση; Η απάντηση τους είναι ΟΧΙ!
Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από άνεργες μάνες, ανασφάλιστες, γιατί οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν όχι με βάση τις ανάγκες του παιδιού και της οικογένειας, αλλά με βάση τη βεβαίωση εργασίας και το ένσημο. Δεν γίνονται δεκτές αιτήσεις από οικογένειες μικρέμπορων, βιοτεχνών γιατί η γυναίκα αδυνατεί να αποδείξει ότι βοηθά να κρατηθεί το μαγαζί που το τσακίζει η αναδουλειά και η κρίση. Δεν μπορεί να κάνει αίτηση η μετανάστρια μάνα αφού την  τρώει η μαύρη εργασία και η ανεργία. Δεν μπορεί να κάνει αίτηση η νεαρή μάνα που έχει ακόμη ένα μεροκάματο γιατί κρίνεται με βάση το περσινό εισόδημα της οικογένειας, που σήμερα δεν υπάρχει. Ακόμα και οι οικογένειες που τελικά θα επιλεγούν, θα επιβαρυνθούν με τα τροφεία του παιδικού σταθμού.
Αρωγός του συστήματος καταπίεσης είναι και η «Χρυσή Αυγή». Θέλει να εμφανίσει το μετανάστη και το παιδί του ως αίτιο για το τσάκισμα της ζωής μας. Οι αντιδραστικές, άναρθρες κραυγές τους βγαίνουν από την καρδιά του κόσμου που υπηρετούν, από την καρδιά  του εκμεταλλευτικού συστήματος που μας ξεζουμίζει. Αποπροσανατολίζουν τις λαϊκές οικογένειες από την πραγματική αιτία που είναι οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές του δικομματισμού, πριν, και του διπολισμού σήμερα. Είναι ευθύνη όλων μας να αντισταθούμε στο ρατσισμό, την ξενοφοβία, τις φασιστικές μεθόδους και αντιλήψεις, όχι μόνο στα λόγια. Να υψώσουμε τοίχος απομόνωσης και αποκλεισμού τέτοιου είδους μορφωμάτων.

Καλούμε τις λαϊκές οικογένειες, μαζικά κι οργανωμένα να παλέψουν:
•Να καταργηθούν τώρα τα τροφεία για όλους. Με κρατική χρηματοδότηση και φροντίδα να γίνεται η σίτιση των παιδιών και η ποιότητα του διαιτολογίου. Να μπουν σε προτεραιότητα επιλογής και φροντίδας τα παιδιά του άνεργου νοικοκυριού γιατί κινδυνεύουν!
•Να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός. Να γίνει πράξη επιτέλους η υποχρεωτικότητα της δίχρονης προσχολικής αγωγής ώστε να αποσυμπιεστούν οι παιδικοί σταθμοί.
•Καμιά απόλυση συμβασιούχων στους παιδικούς σταθμούς, να ανανεωθούν άμεσα οι συμβάσεις τους και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Απελευθέρωση των προσλήψεων σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, να ικανοποιηθούν άμεσα οι αιτήσεις των Δήμων για προσωπικό που σκόπιμα χρονίζουν.
•Να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών. Με άμεση και γενναία κρατική χρηματοδότηση, αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, ενοικίαση και διαμόρφωση κατάλληλων κτιρίων για τις διευρυμένες ανάγκες που εμφανίζονται σήμερα και που θα οξύνονται το επόμενο διάστημα.
•Να ενταχθούν κάτω από έναν ενιαίο σχεδιασμό και προγραμματισμό, με ευθύνη του κράτους και με δημόσιο κατασκευαστικό φορέα, δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ που σήμερα ξεκοκαλίζουν, μέσω των Δήμων και Περιφέρειας, εργολάβοι και κατασκευαστικές εταιρείες ανεβάζοντας στα ύψη το κατασκευαστικό κόστος.

Η λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να επιτρέψει να παίζονται οικονομικά και πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες της και στις πλάτες των παιδιών της.
Μαζικά, αγωνιστικά, οργανωμένα, διεκδικητικά πρέπει να απαιτήσουμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα τώρα!!
Να γίνουν δεκτές όλες οι αιτήσεις. Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Επάρκεια σε καταρτισμένο, μόνιμο προσωπικό. Χωρίς περιορισμούς. Χωρίς τροφεία.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ!
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΥΤΑΠΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ!
ΤΩΡΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΤΟΥ, ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ!

Αθήνα, 28-06-2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ