neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
facebook
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

financial-crisisΣε νέες μειώσεις των πόρων προς την Αυτοδιοίκηση προχώρησε τον Αύγουστο το Υπουργείο Εσωτερικών. Η μείωση αυτή η οποία συνολικά θα φτάσει το 60-70% θέτει πλέον σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η δόση Αυγούστου των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που έλαβε ο Δήμος Ν. Σμύρνης ήταν 458.943 (αντί 577.000 που είχε λάβει τον 1/2012 και αντί 700.000 ευρώ περίπου μηνιαίως που ελάμβανε το 2011) και μόνο για τη μισθοδοσία και τις εργοδοτικές εισφορές ο Δήμος μας  χρειάζεται μηνιαίως 750.000 ευρώ! Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης πάντως σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας "Δημοσιογράφος" ανέφερε, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μας προς το παρόν είναι αρκετά για να καλύψουν τη λειτουργία όλων των δομών.


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προχώρησαν τον περασμένο μήνα οι Δήμοι της Αττικής καθώς οι δραματικές μειώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων προς την Αυτοδιοίκηση θέτουν  πλέον άμεσα σε κίνδυνο  τη λειτουργία τους. Ο Δήμος Ν. Σμύρνης συμμετείχε στις απεργίες και ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση.
Σε ερώτηση της εφημερίδας "Δημοσιογράφος" της Ν. Σμύρνης κατά πόσο ο Δήμος Ν. Σμύρνης κινδυνεύει από τις μειώσεις των ΚΑΠ να αναστείλει τη λειτουργία κάποιων υπηρεσιών ο κ. Τζουλάκης απάντησε: “Ο Δήμος μας δεν αντιμετωπίζει άμεσα πρόβλημα λειτουργίας των υπηρεσιών του. Παρόλο που η δόση των ΚΑΠ που λάβαμε για τον Αύγουστο δεν φτάνει να καλύψει ούτε τη μισθοδοσία, προς το παρόν τα ταμειακά διαθέσιμα που έχουμε, είναι αρκετά για να μας εξασφαλίσουν την ομαλή λειτουργία όλων των υπηρεσιών για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. 
Παράλληλα λόγω των έκτακτων μειώσεων των εσόδων μας θα επαναπροσδιορίσουμε τις προγραμματισμένες δράσεις μας και θα περιορίσουμε ακόμα περισσότερο όσες μπορούμε προσπαθώντας να μην  στερήσουμε τους δημότες τις πολιτιστικές, τις αθλητικές και κυρίως τις κοινωνικές παροχές . Οι Παιδικοί Σταθμοί, τα Σχολεία,  τα Δημοτικά Ιατρεία, το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι, τα τμήματα  του Πολιτιστικού Οργανισμού, το Πρόγραμμα Αθλητισμός για όλους, η Δημοτική Συγκοινωνία, όλα θα λειτουργήσουν κανονικά όπως κάθε χρόνο, ενώ παράλληλα ανοίγει και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.
Για να βοηθήσουμε τη λειτουργία όλων αυτών προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε προσωπικό μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, ενώ για τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας έχουμε 110 συμβασιούχους, οι οποίοι είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη και κέρδισαν την παραμονή του μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.  Βέβαια μετά τη λήξη αυτών των συμβάσεων είναι άγνωστο πόσες συμβάσεις θα μας εγκριθούν, αφού όπως είναι πλέον γνωστό η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη μείωση των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ δεν αντικαθίστανται πλέον ούτε οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται.
Ο Δήμος μας και η Αυτοδιοίκηση πάντως διεκδικεί πόρους και θέσεις εργασίας και έχουμε πετύχει πολλά.  Πρόσφατα εγκρίθηκαν 42 συμβάσεις  5 μηνών, ενώ έχουμε ζητήσει άλλες 46 συμβάσεις 11 & 12 μηνών, εγκρίθηκε επιδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 755.000 ευρώ για τη φοίτηση 302 παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς  , εξασφαλίσαμε από τον ΟΣΚ τρεις αίθουσες προκάτ βαρέως τύπου, οι οποίες θα εξυπηρετήσουν 75 μαθητές  στο 7ο Δημοτικό, εξασφαλίσαμε χώρο για ένα νέο Παιδικό Σταθμό 50 θέσεων στο Ιωσηφόγλειο, ενώ σύντομα θα ξεκινήσει και η κατασκευή νέου Παιδικού Σταθμού στη Σινώπης.
Με καλή διαχείριση των οικονομικών διαθεσίμων, με τη διεκδίκηση επιδοτούμενων προγραμμάτων και με επαναπροσδιορισμό των δράσεων μας νομίζω ότι θα καταφέρουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας προς τους δημότες μέχρι να ξεπεραστεί η δύσκολη αυτή περίοδος για τη χώρα μας…” τόνισε ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Τζουλάκης.