neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
ethelontes_n_smyrnhs_lrΜε ανακοίνωση τους, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και η Δημ. Σύμβουλος – Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής κα Μαρίνα Ιακωβάκη, ευχαριστούν τους εθελοντές του Δήμου μας για την πλούσια δράση τους. Αναλυτικά αναφέρουν:... Καλή Χρονιά στους εθελοντές του Δήμου μας!
Ξεκινώντας μια καινούρια χρονιά για το πρόγραμμα εθελοντισμού «Ενεργός Δράση» του Τμήματος κοινωνικής πολιτικής, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές για την συνεχή και συνεπή προσφορά τους και να ευχηθούμε Καλή Χρονιά με υγεία και αλληλεγγύη στους ίδιους και στις οικογένειες τους!
Από την αρχή της ένταξης τους(4ος/2011)  στους εθελοντές του Δήμου μας, μέχρι  σήμερα κατάφεραν πάρα πολλά.
Λίγα μόνο από αυτά που έπραξαν :
Διάβασαν παραμύθια σε νήπια, συνόδευσαν παιδιά  στους Special Olympics, μίλησαν για την οικονομική κρίση, έδωσαν οδηγίες για ένα υγιές χαμόγελο, οργάνωσαν πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής κλπ. Συνόδευσαν μετανάστες για διοικητική υποστήριξη και  προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Υποστήριξαν το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με συνταγογράφηση φαρμάκων μοναχικών ηλικιωμένων. Υποστήριξαν οικογένειες με ένδυση, υπόδηση και είδη  πρώτης ανάγκης. Συνέβαλαν στην απογραφή ΑμεΑ της Πρόνοιας προκειμένου να συνεχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν το επίδομά τους αδιάλειπτα. Μοίρασαν φυλλάδια για εκδηλώσεις ενημέρωσης της κοινότητας για την επιληψία, τον εθελοντισμό και το AIDS. Επικοινώνησαν με φορείς και υπηρεσίες και μας προμήθευσαν με ενημερωτικό υλικό για υποστήριξη και διευκόλυνση των υφιστάμενων δράσεων και παροχών του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής. Βοήθησαν στην διοργάνωση εκδηλώσεων  ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης με πρωτοποριακές ιδέες. Υποστήριξαν διοικητικά τα τέσσερα ΚΠΑΗ του δήμου μας, στη λειτουργία τους και στις προγραμματισμένες δράσεις τους, με ωφελούμενους τα εγγεγραμμένα μέλη της  Γ’ ηλικίας. Συμμετείχαν   στην Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, με εν δυνάμει ωφελούμενους όλη την πόλη μας. Έλαβαν μέρος στο σχέδιο δράσης για τους μετανάστες μέσω της συμμετοχής τους στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών. Υλοποίησαν εξειδικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα εθελοντικής δράσης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών (Π.Ρ.Ο.Τ.Ε.Κ.Τ.Α). Υποστήριξαν κοινωνικά περιστατικά με νομική συμβουλευτική δίνοντας τις πρώτες κατευθύνσεις. Μοίρασαν τρόφιμα σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες και εντάχθηκαν στην λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου της πόλης μας με πρώτη δράση την υποστήριξη των ενημερωτικών συναντήσεων με τους  τοπικούς φορείς και συλλόγους, την εκπαιδευτική κοινότητα, τους ιδιώτες επιχειρηματίες. Συνέλλεξαν και τακτοποίησαν τα τρόφιμα που ήρθαν από τους μικρούς μαθητές της πόλης μας προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα τροφίμων.
Υποστήριξαν τη νέα προσπάθεια  για δημιουργία Κοινωνικού Φαρμακείου.
Μαγείρεψαν και φρόντισαν συμπολίτες μας που βρέθηκαν  σε ανάγκη. Συνέδραμαν στις εκστρατείες ενημέρωσης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Έγιναν κυριολεκτικά δημιουργικοί, και με τα χέρια τους έφτιαξαν ενθύμια και τα μοίρασαν στην πόλη μας.
Υποστήριξαν σε όλες τις εκδηλώσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής. Δίδαξαν νέα ελληνικά σε μαθητές συμβάλλοντας στην αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού.
Μα πάνω από όλα δίδαξαν σε όλους  ότι ο εθελοντισμός ξεκινά από την καρδιά του καθενός και διαχέεται στο περιβάλλον του χωρίς φραγμούς και περιορισμούς. Το πρώτο βήμα που χρειάζεται να γίνει, είναι να δει κανείς τον εαυτό του στον συνάνθρωπό του!

Είναι οι πολύτιμοι πολίτες της πόλης μας και τους ευχαριστούμε!


Ο Δήμαρχος Σταύρος Τζουλάκης

Η Υπεύθυνη Δημοτική Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής  Ιακωβάκη Μαρίνα