neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική Ο ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
facebook
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
sourbinos low resΝέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Ν. Σμύρνης προέκυψε από τις δημαιρεσίες της Κυριακής 13 Ιανουαρίου 2013. Οι εκλογές έγιναν με τη λήξη της θητείας της προηγούμενης σύνθεσης, όπως προβλέπει ο Νόμος 3852/2012. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε με αυξημένη πλειοψηφία 30 ψήφων ο προερχόμενος από τη δημοτική αρχή  κ. Άγγελος Σουρβίνος, (φωτογραφία)  ο οποίος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος του Δήμου μας. Αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο κ. Γιώργος Καραμουσαλής με 10 ψήφους και Γραμματέας ο κ. Ιωάννης Δημάκης επίσης με 10 ψήφους, οι οποίοι προέρχονται από τη μείζονα Αντιπολίτευση και είναι μέλη της Δημοτικής Παράταξης «Νέα Σμύρνη – Νέα Σελίδα – ΣΤΑΘΗΣ ΚΟΥΠΑΣ». Σύμφωνα με το Νόμο οι θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα πρέπει να καλυφθούν από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, κατόπιν όμως της άρνησης των υπολοίπων παρατάξεων να συμμετέχουν στο Προεδρείο του Δημ. Συμβουλίου και οι δύο θέσεις καλύφθηκαν από μέλη της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
Στη συνεδρίαση που διεξήχθηκε ομαλά, χωρίς εντάσεις, προήδρευσε ο πρώτος σε σταυρούς Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Δήμαρχος κ. Γιώργος Κουτελάκης, ενώ ψηφοσυλλέκτες ήταν οι δύο νεώτεροι Δημ. Σύμβουλοι Αφροδίτη Μάντζιου και Γιώργος Κρικρής, όπως ορίζεται από το νόμο. Από τη συνεδρίαση απουσίαζε λόγω πολιτικής θέσεως ο Δημ. Σύμβουλος της παράταξης «Μια πόλη ανάποδα» Γιώργος Αφεντουλίδης.
Στην αρχή της διαδικασίας ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης πρότεινε στις παρατάξεις να προβούν σε συναινετικές διαδικασίες (να υπερψηφίσουν δηλαδή τον Πρόεδρο που προέρχεται από τη δημοτική αρχή και να υπερψηφίσει και η δημοτική αρχή τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα που προέρχονται από την αντιπολίτευση), η πρότασή του όμως δεν έγινε δεκτή για πολιτικούς καθαρά λόγους, οι οποίοι δεν είχαν σχέση με τις επιλογές των προσώπων.
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναδείχτηκε με αυξημένη πλειοψηφία 30 ψήφων ο κ. Αγγελος Σουρβίνος. Ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Άγγελος Σουρβίνος, γνωστός από τη πολυετή ενασχόλησή του με τα κοινά της πόλης μας από το 1999 που εκλέχτηκε Δημοτικός Σύμβουλος και έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, είναι Πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου «ΙΡΙΣ», διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Γυμναστηρίου – Κολυμβητηρίου, μέλος του Δ.Σ. των Παιδικών Σταθμών, μέλος της Οικονομικής Επιτροπής και μέλος του ΝΠΔΔ «Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ν. Σμύρνης». Έχει σπουδάσει Διεθνείς & Δημόσιες Σχέσεις και εργάστηκε στο Υπουργείο Γεωργίας όπου διετέλεσε και Διευθυντής Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων.
Ο κ. Σουρβίνος στις πρώτες του δηλώσεις ανέφερε ότι η ανάληψη των νέων του καθηκόντων αποτελεί μεγάλη τιμή και συνεχάρει τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρούμπα για το έργο του, το οποίο δήλωσε ότι θα προσπαθήσει να συνεχίσει και να φανεί αντάξιος του. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες που επί 15 χρόνια με τιμούν κάθε φορά με όλο και περισσότερους ψήφους. Χωρίς να είναι εγωιστικό, νομίζω ότι η καταξίωση κατακτάται με το ήθος και την αξιοπρέπεια.... Θα είμαι ένας Πρόεδρος όλων σας» ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κ. Σουρβίνος.
Το νέο Πρόεδρο συνεχάρησαν τόσο ο Προεδρεύων κ. Γιώργος Κουτελάκης όσο και ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο κ. Σουρβίνος διαθέτει μεγάλη διοικητική και αυτοδιοικητική εμπειρία που εγγυάται τη άρτια τέλεση των καθηκόντων του.

Τέλος, τόσο ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης, όσο και ο Προεδρεύων κ. Κουτελάκης ευχαρίστησαν τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Γιώργο Καρούμπα για τις υπηρεσίες του και τόνισαν ότι ήταν από τους καλύτερους Προέδρους που έχουν περάσει.
Ο κ. Καρούμπας σε ανακοίνωσή του ανέφερε σχετικά: «Σήμαρα είναι μια πολύ σημαντική μέρα γιατί εκπλήρωσα τη θητεία μου ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην προσπάθειά μου αυτή είχα πολλούς καλούς φίλους και φίλες που συνέδραμαν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι θετικό. Θέλω ολόψυχα να ευχαριστήσω το Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη που με εμπιστεύτηκε, το Δημ. Συμβούλιο από όλες τις παρατάξεις για την πολύ καλή συνεργασία και τους εργαζόμενους του Δήμου μας χωρίς τη συνεισφορά των οποίων θα ήταν αδύνατο να λειτουργήσει ο Δήμος και το Δημ. Συμβούλιο.
Τους ευχαριστώ όλους μέσα απο την καρδιά μου και δίνω την υπόσχεση ότι θα συνεχίσω από άλλο μετερίζι του Δήμου να προσφέρω όσο μπορώ καλύτερα προκειμένου το όραμά μας για τη Νέα Σμύρνη της Ανθρωπιάς, της Αλληλεγγύης, της Προοπτικής να γίνει πραγματικότητα...».
Θα θέλαμε κι εμείς να συγχαρούμε τον απελθόντα Πρόεδρο και να ευχηθούμε καλή θητεία στο νέο Προεδρείο του Δημοτικού μας Συμβουλίου.