neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΜΕ 2,6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ & ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
facebook
Έχουμε 23 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

plateia_xrysostomoy_lowΗ Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης προ του Μεγάρου της Εστίας, η δεύτερη σε μέγεθος μετά την Κεντρική Πλατεία, η οποία εδώ και χρόνια δεν είναι χρηστική πρόκειται να αναπλαστεί άμεσα, αφού ο Δήμος Ν. Σμύρνης εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ. Η ανάπλαση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, η οποία τη θεωρεί “ακριβό έργο βιτρίνας” και ανησυχεί για την αλλίωση του ύφους της και την τσιμεντοποίησή της.

Πρώτος αντιτάχθηκε στο έργο ο Δημ. Σύμβουλος της παράτξης “Μια πόλη ανάποδα” Γ. Αφεντουλίδης ο οποίος πρότεινε ηπιότερες  και μικρότερης έκτασης παρεμβάσεις, ώστε να διατηρηθεί το ύφος της Πλατείας όπως είναι επί σειρά δεκαετιών και να μην “τσιμεντοποιηθεί”, ενώ στη συνέχεια με  ανακοίνωσή της η “Στροφή Ν. Σμύρνης” τη χαρακτηρίζει “έργο βιτρίνας”.   Με σκληρή ανακοίνωσή του ο Νίκος Στέφος καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι σκοπεύει να μοιράσει εκατομμύρια σε εργολάβους μέσω του ΕΣΠΑ και καλεί τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο προκειμένου να σταματήσει το έργο.

Ο Δήμαρχος κ. Σταύρος Τζουλάκης απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης αναφέρει:

“Ο Δήμος μας ενημερώνεται και συμμετέχει σε όλα τα επιδοτούμενα προγράμματα τα οποία θεωρεί ότι μπορεί να αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης. Το έργο  αυτό υλοποιείται αφού εγκρίθηκε και ελέγχθηκε με αυστηρά κριτήρια από όλους τους αρμόδιους φορείς. Η αντιπολίτευση γνωρίζει πολύ καλά ότι η επιχορήγηση των 2,6 εκατομμυρίων που εξασφαλίσαμε  αφορά μόνο το συγκεκριμένο έργο και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί π.χ. για έργα κοινωνικής πολιτικής. Η αντιπολίτευση προσπαθεί μάταια να δημιουργήσει εντυπώσεις για “ακριβά έργα βιτρίνας” και αδιαφορία της δημοτικής αρχής σε θέματα κοινωνικής πολιτικής. Εκτός από τα έργα πρασίνου υλοποιούμε ήδη Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής τροφίμων σε απόρους, ενισχύσαμε με αγορές προϊόντων ύψους περίπου 500.000 ευρώ από το Δημοτικό Ταμείο το Κοινωνικό Παντοπωλείο το οποίο εξυπηρετεί περίπου 1.500 άτομα, αυξήσαμε τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς και μειώσαμε τα τροφεία μηδενίζοντας τα εντελώς σε όλες τις ευπαθείς ομάδες και στους χαμηλόμισθους, ενώ σύντομα θα λειτουργήσουμε Κοινωνικό Φαρμακείο και Κοινωνικά Συσσίτια… Ο Δήμος μας παράλληλα ίδρυσε Λαϊκό Πανεπιστήμιο, πραγματοποιεί δράσεις για το περιβάλλον, την καθαριότητα, τον αθλητισμό, ενώ δεν έχει αναστείλει ούτε μία από τις πολιτιστικές του δραστηριότητες… Είμαστε από τους ελάχιστους δήμους που όχι μόνο οι επιδοτήσεις αλλά και τα οικομονικά μας αποθέματα μας επιτρέπουν να παράγουμε έργο σε όλους τους τομείς και αυτό φαίνεται “ενοχλεί” σφόδρα την αντιπολίτευση…” τονίζει κλείνοντας ο Δήμαρχος κ. Τζουλάκης.

Διαβάστε σχετικά δημοσιεύματα για την ανάπλαση της Πλατείας Χρυσοστόμου Σμύρνης:

 

ΑΡΘΡΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΖΟΥΛΑΚΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ
"Δίνουμε ζωή σ' ένα απαξιωμένο πάρκο"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ - ΝΙΚΟΣ ΣΤΕΦΟΣ"


ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΣΤΡΟΦΗ"

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ"
"Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης: Επιμονή στο ξεπερασμένο μοντέλο των έργων βιτρίνας"


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜ. ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ" ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ


ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ