Τρίτη, 11 Ιούνιος 2013 19:24

Η Δημοτική Παράταξη Νέας Σμύρνης
"Λαϊκή Συσπείρωση" με Δελτίο Τύπου σχολιάζει το φετινό Συνέδριο της ΚΕΔΕ: "Στις 30 και 31 Μάη πραγματοποιήθηκε το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), εν μέσω βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης. Η ΚΕΔΕ, πλήρως ταυτισμένη με την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που ζητάνε κι άλλα μέτρα αφαίμαξης του λαού, δεν διεκδίκησε, τα ελάχιστα μέτρα που θα μπορούσαν να ανακουφίσουν στοιχειωδώς τις λαϊκές οικογένειες.
Όλοι οι δήμαρχοι που παρουσιάζονται ακομμάτιστοι, αλλά ανήκουν κι εφαρμόζουν τις πολιτικές της τρικομματικής κυβέρνησης ή σπέρνουν αυταπάτες περί «αυτοδιοικητικού» κινήματος όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, στο συνέδριο αρνήθηκαν να ζητήσουν να χρηματοδοτηθεί πλήρως η λειτουργία των δήμων, στην οποία περιλαμβάνονται και βασικές δομές (όπως παιδικοί σταθμοί και «Βοήθεια στο Σπίτι») που απειλούνται με κατάρρευση.
Αντίθετα, η ΚΕΔΕ συντάχθηκε με την κυβερνητική απόφαση όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών, Ευ. Στυλιανίδη, ότι δεν προβλέπεται κρατική χρηματοδότηση για τις παραπάνω δομές, οι οποίες κατά συνέπεια θα λειτουργούν όσο χρηματοδοτούνται ως προγράμματα από το ΕΣΠΑ.
Καταγγέλλουμε επίσης τη στάση που κρατούν οι αιρετοί, με πρωτεργάτη την ΚΕΔΕ, οι οποίοι την λωρα που εξελισσόταν το συνέδριο, σε διπλανή αίθουσα, ενημερώνονταν από εκπροσώπους πέντε ελληνικών τραπεζών και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τις αναπτυξιακές «ευκαιρίες» του Jessica. Ενημερώθηκαν δηλαδή οι αιρετοί πως θα αναθέσουν τις αστικές αναπλάσεις στο κεφάλαιο... και θα πληρώσουν οι λαϊκές οικογένειες."