neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ & ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

ertΑνακοινώσεις για το ξαφνικό κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης εξέδωσαν στο Δήμο μας ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης κ. Σταύρος Τζουλάκης και η Δημοτική Παράταξη "Μια πόλη ανάποδα". Και οι δύο ανακοινώσεις τάσσονται υπέρ της Δημόσιας Τηλεόρασης και υπερασπίζονται την απρόσκοπτη λειτουργία της.

Διαβάστε αναλυτικά:

tzoylakhs_rige_blue_2288ΟΧΙ ΣΤΟΝ «ΑΙΦΝΙΔΙΟ ΘΑΝΑΤΟ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
Ο προσχηματικός τρόπος «εξυγίανσης» δημοσίων επιχειρήσεων, στη λογική του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» πιστεύω ότι δεν οδηγεί σε θετικό αποτέλεσμα. Η δημόσια τηλεόραση, με μια τεράστια πολιτική και πολιτιστική προσφορά στον τόπο, ίσως η μοναδική όαση απέναντι στο χάρτη της κακογουστιάς πολλών εκπομπών ιδιωτικών καναλιών δεν είναι δυνατόν με μια μεσονύκτια κίνηση πολιτικής πυγμής να καταργείται. Η Δημοκρατία λειτουργεί με διάλογο και όχι με Υπουργικές Αποφάσεις, που θυμίζουν άλλες εποχές…. .
Πιστεύω ότι μια πραγματικά ανεξάρτητη δημόσια τηλεόραση απαλλαγμένη από κόμματα και λοιπούς θεσμούς πολιτικής εξουσίας, η οποία ακούγεται μέχρι και το τελευταίο ακριτικό σημείο της χώρας, είναι ανάγκη να υπάρξει, με ορθολογική διαχείριση των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων.
Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η πολιτική εξουσία να διαχειριστεί την τύχη της δημόσιας τηλεόρασης και στέκομαι αλληλέγγυος στους εργαζόμενους που μέσα σε μία νύχτα έμείναν χωρίς δουλειά

Σταύρος Τζουλάκης - Δήμαρχος Νέας ΣμύρνηςΝΑ ΥΨΩΣΟΥΜΕ ΠΥΡΓΟ ΑΤΙΘΑΣΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Χτες τα απόγευμα, με πραξικοπηματικό τρόπο, η κυβέρνηση προχώρησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και πετάει στο δρόμο 2.700 εργαζόμενους!
Οι τροϊκανοί απαιτούν, μέχρι τέλος Ιουνίου, χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Η κυβέρνηση υλοποιεί την πολιτική του ΔΝΤ και της ΕΕ για διάλυση του δημόσιου τομέα, διάλυση της δημόσιας παιδείας και δημόσιας υγείας. Οργανώνει και υλοποιεί την λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και την υποταγή των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Τώρα, ακολουθώντας τις εντολές των μνημονίων, κάνει ακόμα ένα δωράκι στους φίλους καναλάρχες της και πρόθυμα θυσιάζει τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Σήμερα είναι η σειρά της ΕΡΤ. Αύριο η δική μας !
Όμως, μόνο ο κυρίαρχος λαός μπορεί να κλείσει το δρόμο στα αντιλαϊκά μέτρα και να ανατρέψει τις αντιλαϊκές πολιτικές και τους πολιτικούς εκφραστές τους. 
Το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν θα περάσει. Μπορούμε να το εμποδίσουμε όλοι και όλες εμείς, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Μπορούμε να το εμποδίσουμε, αν κατέβουμε τώρα στο δρόμο, στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Δε χρειάζεται να περιμένουμε να ζήσουμε όλοι στην εξαθλίωση. Δε χρειάζεται να περιμένουμε να επιστρατευτούν όλοι οι εργαζόμενοι που διεκδικούν το δικαίωμα τους στην εργασία και στην αξιοπρέπεια. Δε θα τους αφήσουμε να μας οδηγήσουν σε ουρές εξαθλιωμένων ανέργων μπροστά σε συσσίτια και στον ΟΑΕΔ.  
Συμμετέχουμε στη διαδήλωση έξω από το μέγαρο της ΕΡΤ και σε όλες τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Να ανατραπεί τώρα η κυβέρνηση των μνημονίων, των καναλαρχών, της ΕΕ και του ΔΝΤ.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΑΝΑΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ Ο 105,5  ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, Ο 902 ΚΑΙ Ο ΦΛΑΣ 96.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ
Μετά την πραξικοπηματική, σκοταδιστική και βάρβαρη παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, τα Διοικητικά Συμβούλια της ΠΟΕΣΥ, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ΠΟΕΠΤΥΜ αποφάσισαν διαρκή απεργιακή κινητοποίηση των δημοσιογράφων, των τεχνικών και των διοικητικών υπαλλήλων σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Η απεργία σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα, καθώς και στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη ΓΓΕ-ΓΓΕ, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, σήμερα, Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013.
Η απεργία σε όλα τα έντυπα μέσα, εφημερίδες και περιοδικά, αρχίζει από τις 6:00 το πρωί, της Πέμπτης, 13 Ιουνίου 2013.
Από την απεργία θα εξαιρεθούν τα μέσα που προβάλλουν το απεργιακό πρόγραμμα των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Οι απεργίες των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της, που φιμώνουν την ενημέρωση.
Τις απεργιακές συγκεντρώσεις και τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ περιφρουρούν οι εργαζόμενοι της ενημέρωσης και οι απεργιακές επιτροπές.
Σήμερα, Τετάρτη, στις δώδεκα το μεσημέρι, καλούμε όλους τους εργαζόμενους και το λαό στην κορύφωση της απεργιακής συγκέντρωσης, στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ
ΚΑΛΕΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.
ΠΩΣ ΠΑΜΕ: στάση ΜΕΤΡΟ Νομισματοκοπείο. Στη συνέχεια λεωφορείο με κατεύθυνση την πλατεία Αγ. Παρασκευής (οποιοδήποτε αρχίζει από 3) όπου και κόβεται η κυκλοφορία.

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΟΔΑ