neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική 4 Στελέχη της Σ.Ε.του ΠΑΣΟΚ Ν. Σμύρνης Ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Συνδυασμό του Δημάρχου
facebook
Έχουμε 18 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Με κείμενο που κατέθεσαν στη Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Σμύρνης 4 εκλεγμένα μέλη της δηλώνουν, ότι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Τρία από τα στελέχη αυτά η κα Κλαίρη Δεληγιάννη, η κα Πόπη Καλφοπούλου και ο κ. Ανδρέας Δεληγιάννης θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που κατέθεσαν στη Συντονιστική Επιτροπή.

Με κείμενο που κατέθεσαν στη Συντονιστική Επιτροπή ΠΑΣΟΚ Ν. Σμύρνης 4 εκλεγμένα μέλη της δηλώνουν, ότι στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τους Αντιδημάρχους, τους Δημοτικούς Συμβούλους τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ που στηρίζουν το συνδυασμό του σημερινού Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Τρία από τα στελέχη αυτά η κα Κλαίρη Δεληγιάννη, η κα Πόπη Καλφοπούλου και ο κ. Ανδρέας Δεληγιάννης θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές με το συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που κατέθεσαν στη Συντονιστική Επιτροπή.

ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΑ.ΣΟ.Κ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ν. Σμύρνη 11 Σεπτεμβρίου 2006

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο είμαστε εδώ και ένα χρόνο εκλεγμένα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ν. Σμύρνης.
Αγωνιστήκαμε μέσα από τα όργανα του Κινήματος για την ανάδειξη και προώθηση των θέσεων του ΠΑΣΟΚ.
Το τελευταίο διάστημα ως οφείλαμε προετοιμάζαμε τη συμμετοχή της οργάνωσής μας στις Δημοτικές Εκλογές. Στόχο μας αποτελούσε η ψυχική και πολιτική ενότητα των μελών μας από τις «τραυματικές» καταστάσεις που σώρευσαν οι δύο τελευταίες Δημοτικές Εκλογές με τα «επίσημα» και τα «αντάρτικα» ψηφοδέλτια.
Θεωρούμε ότι είχαμε συμβάλλει αποφασιστικά στην ενότητα του συνόλου σχεδόν των οργανωμένων μελών μας.
Ακολούθησαν οι προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες στις οποίες με συντριπτική πλειοψηφία εκτιμήθηκε ως θετικό, τόσο το έργο της Δημοτικής Αρχής, όσο και το πλαίσιο συνεργασίας με άλλες προοδευτικές δυνάμεις στο συνδυασμό του Δημάρχου.
Στην πορεία και χωρίς τη συμμετοχή και την έκφραση έστω και απλής γνώμης από την οργάνωση Νέας Σμύρνης, αλλά από διάφορους εντός και εκτός κόμματος παράγοντες, υποδείχθηκε η υποψηφιότητα της Βουλευτού του Κινήματος κυρίας Νόρας Κατσέλη.
Παρά τις ανησυχίες και την αγωνία μας για την ενότητα της οργάνωσής μας, η οποία άρχισε εκ νέου να κλονίζεται, αφού μια σειρά εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και υποψηφίων και μελών του κινήματός μας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να μην «απαξιώσουν» το έργο και την 8ετή προσπάθεια τους στη Δημοτική Αρχή, παραμείναμε εντός του οργάνου της Συντονιστικής Επιτροπής, διαβλέποντας όμως καθαρά τον κίνδυνο απώλειας του Δήμου από τις προοδευτικές δυνάμεις, όπως και το 1994.
Από την ημέρα της ανακήρυξης της κυρίας Κατσέλη ως επίσημης υποψήφιας του κινήματος και μέχρι σήμερα, γινόμαστε μάρτυρες μιας προσβλητικής, απαράδεκτης και συστηματικής προσπάθειας περιθωριοποίησης και πολιτικής ακύρωσης της Συντονιστικής Επιτροπής, εκλεγμένης μέσα από τη μαζική, δημοκρατική συμμετοχή άνω των 1.000 μελών, για να υπηρετήσουμε και να διασφαλίσουμε την ουσιαστική συμμετοχή όλων, στις πολιτικές αποφάσεις που αφορούν το μέλλον της πόλης μας.
Η ευθύνη συντονισμού και προετοιμασίας του εκλογικού αγώνα ανατέθηκε σε ομάδες ανθρώπων που δεν έχουν σχέση με το οργανωμένο ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι που μέχρι πρόσφατα ήταν μέλη άλλων πολιτικών κομμάτων ή είναι μέχρι σήμερα στελέχη άλλων πολιτικών οργανισμών. Οι «ομαδούλες» αριστερίστικης προέλευσης και οι «αντάρτες» των προηγούμενων εκλογικών μαχών, μετεξελίχθηκαν σε φυσική και πολιτική ηγεσία του σχήματος, «χρησιμοποιώντας» την βουλευτή του Κινήματος, ως πολιορκητικό κριό άλωσης του Δήμου (Αλήθεια ποιος από τους παραπάνω έχει άποψη για τη διοίκηση του Δήμου Ν. Σμύρνης;).
Θεωρούμε ότι όλα τα παραπάνω, που είναι πλέον γνωστά στα μέλη της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ και στην τοπική κοινωνία, έχουν συμβάλλει στην αλλοίωση της φυσιογνωμίας του συνδυασμού της κας Κατσέλη και στην αδυναμία δημιουργίας πλειοψηφικού ρεύματος. Τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν αγκαλιάσει το νέο σχήμα και η κοινωνία της πόλης δεν το έχουν εκτιμήσει ουσιαστικά, με αποτέλεσμα να έχουν μειωθεί δραματικά οι πιθανότητες επιτυχίας του. Σε περίπτωση, δε, ανάδειξής του σε Αντιπολίτευση, οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που θα ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ δεν θα υπερβαίνουν τους δύο, συμπεριλαμβανομένης και της υποψήφιας Δημάρχου, αφοί οι μη ανήκοντες στο ΠΑΣΟΚ και «εκ μεταγραφής» υποψήφιοι θα καταλάβουν τις επίλεκτες θέσεις με τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, όπως γινόταν και στο παρελθόν με το ψηφοδέλτιο του κ. Καρδαρά.
Με βαθιά συναίσθηση ευθύνης για την πορεία του Δήμου και του Κινήματος στη Νέα Σμύρνη και μη μπορώντας άλλο να δεχθούμε τη διαμορφωμένη αυτή κατάσταση, με σεβασμό στους εαυτούς μας και θέλοντας να κάνουμε πράξη τις αρχές και τις διακηρύξεις του Προέδρου μας για ανανέωση, νέες ιδέες και συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων.


ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΜΕ

1. Να παραμείνουμε στη Συντονιστική Επιτροπή της Δ.Ο. ΠΑΣΟΚ Ν. Σμύρνης, ως νόμιμα εκλεγμένα μέλη και να συνεχίσουμε ν' αγωνιζόμαστε για την προώθηση και υλοποίηση των ιδεών του Προέδρου και του Κινήματος.
2. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους συντρόφους μας (Αντιδημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους, υποψηφίους) τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος, που εκφράζουν τη στήριξή τους στο συνδυασμό του Δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη, συνδυασμό που διασφαλίζει την ισχυρή παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ στη νέα Δημοτική Αρχή, συνδυασμό συνεργασίας των δημοκρατικών δυνάμεων και ΝΙΚΗΣ στις εκλογές.