neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά ΔΙΗΜΕΡΟ ΜΟΥΣΙΚΟΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ" & ΤΟΝ "ΑΟΡΕΙΤΗ"
facebook
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
enwsh_krhtwn_lowΜε απόλυτη επιτυχία και αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες και παρευρισκομένους ολοκληρώθηκε το Μουσικοχορευτικό Συναπάντημα που διοργάνωσαν η Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης και ο Λαογραφικός Όμιλος «Αορείτης».
Όπως ανέφεραν στους σύντομους χαιρετισμούς τους ο Γιώργος Περάκης (Πρόεδρος Ένωσης Κρητών Ν. Σμύρνης) και ο Στέφανος Ντούλας (Ιδρυτής, Πρόεδρος & Χοροδιδάσκαλος του «Αορείτη») η σκέψη και τελική απόφαση για τη διοργάνωση του Συναπαντήματος, προέκυψε από το πάθος για τη διάδοση του Κρητικού πολιτισμού και κυρίως για ενότητα ανθρώπων με κοινή δράση.  
Στο διήμερο συμμετείχαν κάποιοι από τους καλύτερους εκφραστές της Κρητικής παράδοσης.
Ας στείλουμε το μήνυμα ότι κρατώντας ζωντανά τα ήθη και έθιμα μας, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση.
Ιδιαίτερη αίσθηση και συγκίνηση προκάλεσε η επιστολή που απέστειλε η χορευτική ομάδα "Γρύπες" του Γιώργου Σαρτζετάκη που επρόκειτο να συμμετέχει, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε λόγω κάποιου πρόσφατου αυτοκινητιστικού που είχε ο χοροδιδάσκαλος.
Στο διήμερο μουσικοχορευτικό συναπάντημα παρευρέθησαν πλήθος επισήμων, Πρόεδροι και εκπρόσωποι κρητικών οργανώσεων και φορέων και εκατοντάδες μέλη και φίλοι της Κρήτης, οι οποίοι απόλαυσαν λεβέντικους χορούς, καλή παραδοσιακή μουσική και πλούσια κεράσματα από τους πάντοτε φιλόξενους κρητικούς οικοδεσπότες. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την όμορφη βραδιά που μας χάρισαν.
Αναλυτικά παραβρέθηκαν: ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Σωματείων κος Πατεράκης Μανώλης, ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης κος Γιώργος Μαριδάκης, ο Γενικός Γραμματέας της Κρητικής Εστίας κος Στέλιος Βανταράκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης "Συμμαχία Πολιτών" Νέας Σμύρνης κος Νίκος Στέφος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Γαλανοπούλου Νόρα, ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου κος Νίκος Σιούτας, η δημοσιογράφος κα Φωφώ Ζουλάκη, ο χοροδιδάσκαλος και ιδρυτικό μέλος των Κουρητών κος Μιχάλης Σιφακάκης, ο Πρόεδρος Κρητών Περάματος Μανώλης Κουτσάκης, η Πρόεδρος του συλλόγου Ακτουδιανών κα Ειρήνη Δημητρίου, ο Πρόεδρος του Σωματείου "Καλός Σαμαρείτης" κος Πρατσίνης Ζαχαρίας, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Αποκορώνου κος Τερεζάκης Γιάννης, η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων κα Ράνια Χρυσοχοΐδου, η κα Τριανταγύλλου Μένη εκ μέρους του συλλόγου Ιμβρίων, οι ιδιοκτήτες του Κρητικού κέντρου Ομαλός Αντώνης και Γιάννης Μπαντουράκης κ.ά.
Στο συναπάντημα συμμετείχαν οι χοροδιδάσκαλοι:
Κώστας Κυριακάκης (Μουσικοχορευτικός Όμιλος Ερωτόκριτος)
Γιάννης Μολυμπάκης (Σωματείο Κρητικά Δρώμενα)
Γιώργος Μουλακάκης (Ένωση Κρητών Παλαιού Φαλήρου)
Βασίλης Μουρτζανός(Σύλλογοι Κρητών Πετρούπολης, Αμαρουσίου και Νέου Ηρακλείου)
Μανώλης Οικονομάκης, Μιχάλης Ζερβάκης (Σύλλογος Κρητών Περάματος)
Γιώργος Σαρτζετάκης (Χορευτική Ομάδα Γρύπες)
Δημήτρης Φανουργάκης(Σύλλογοι Κρητών Αργυρούπολης, Ελληνικού και Ηλιούπολης)
καθώς και οι μουσικοί:
Γιάννης και Γιώργος Βλάσσης, Μάρκος Ζαχαράκης
Αντώνης Κεχαγιαδάκης, Αδαμάντιος Λαδουκάκης, Μανώλης Φετοκάκης
Γιάννηςς και Χρήσος Μακρυδάκης
Γιώργος Μαγριπλής
Αντώνης Γαμπιεράκης, Αχιλλέα Κατσαπρίνης, Χρήστος Βεργάκης, Γιώργος Παπαδάς
Μανώλης και Γιάννης Μολυμπάκης
Γιάννης Παπαδημητράκης, Γιώργος Λαγουδάκης, Μιχάλης Αναλαμπιδάκης
Βαγγέλης και Λευτέρης Τσουβαλάς, Γιώργος Λάμπρος, Χρήστος Κιόχος
Ευχόμαστε σε όλους από καρδιάς πολλές και δημιουργικές συναντήσεις