neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική Εγκαίνια Εκλογικού Κέντρου Γ. Κουτελάκη
facebook
Έχουμε 11 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-newΤην Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Κουτελάκη πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στον πεζόδρομο της 2ας Μαϊου στην Κεντρική Πλατεία σε μια μεγάλη συγκέντρωση, με παλμό και ενεργή συμμετοχή του πολυπληθούς ακροατηρίου. Στα εγκαίνια ο Δήμαρχος παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της 8ετούς θητείας του σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα και κάλεσε τους δημότες να τον ξαναστηρίξουν όχι για το έργο που υλοποίησε, αλλά κυρίως για το έργο που σχεδιάζει την νέα τετραετία.

«Δεν καταθέτουμε σήμερα τις καλές μας προθέσεις και τα όνειρά μας για τη Νέα Σμύρνη. Θέλουμε και ζητάμε να μας επιβραβεύσετε για τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στη ζωή της πόλης και να καταδικάσετε όλους όσους παρότι ήταν δραματικά απόντες τώρα ζητούν τη στήριξή σας...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτελάκης.


Την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου ο συνδυασμός του Δημάρχου κ. Γιώργου Κουτελάκη πραγματοποίησε τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στον πεζόδρομο της 2ας Μαϊου στην Κεντρική Πλατεία σε μια μεγάλη συγκέντρωση, με παλμό και ενεργή συμμετοχή του πολυπληθούς ακροατηρίου. Στα εγκαίνια ο Δήμαρχος παρουσίασε τον απολογισμό του έργου της 8ετούς θητείας του σε ένα καλαίσθητο λεύκωμα και κάλεσε τους δημότες να τον ξαναστηρίξουν όχι για το έργο που υλοποίησε, αλλά κυρίως για το έργο που σχεδιάζει την νέα τετραετία.

«Δεν καταθέτουμε σήμερα τις καλές μας προθέσεις και τα όνειρά μας για τη Νέα Σμύρνη. Θέλουμε και ζητάμε να μας επιβραβεύσετε για τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στη ζωή της πόλης και να καταδικάσετε όλους όσους παρότι ήταν δραματικά απόντες τώρα ζητούν τη στήριξή σας...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτελάκης.


Αναλυτικά ο Δήμαρχος ανέφερε στην ομιλία του:

«Πολίτες της Ν. Σμύρνης,

Ξέρουμε καλά ότι αυτή τη φορά η εκτίμηση, η εμπιστοσύνη και η προτίμησή σας δεν είναι καθοδηγούμενη από χρίσματα, ούτε πειθαναγκασμένη από κόμματα. Είναι «ελεύθερη» χωρίς «δουλείες», είναι πιο γνήσια, πιο αυθόρμητη, πιο ειλικρινής, πιο κρυστάλλινη και γι' αυτό συγκηνιτική. Είναι εκτίμηση έργου και προσπάθειας. Είναι εκτίμηση ύφους και ήθους στην άσκηση των καθηκόντων μας...

Πέρασαν οκτώ χρόνια από τότε που για πρώτη φορά μας εμπιστευθήκατε την ευθύνη διοίκησης της πόλης μας και τέσσερα χρόνια από τότε που ανανεώσατε την εντολή σας.

Παραλάβαμε το 1998 ένα Δήμο ΒΡΩΜΙΚΟ, ΧΡΕΩ-ΜΕΝΟ και ΚΑΜΕΝΟ. Παραδίδουμε ένα Δήμο ΚΑΘΑΡΟ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΙΣΧΥΡΟ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.

Περάσαμε χρόνια δύσκολα στην προσπάθειά μας να πετύχουμε την αναδιοργάνωση του Δήμου, την οικονομική του ευρωστία και αυτοδυναμία, την εκτέλεση μεγάλων και μικρών έργων, την άσκηση πολιτικής στην Παιδεία, την Κοινωνική Πολιτική, τον Πολιτισμό, την Νεολαία και τον Αθλητισμό, την Εξυπηρέτηση των Πολιτών. Περάσαμε και χρόνια όμορφα αφού και εμείς χαιρόμασταν μαζί σας για κάθε τι μεγάλο ή μικρό που γίνονταν στην πόλη μας.

Μέσα από το ρομαντισμό του οράματός μας για την πόλη αναδείξαμε το ρεαλισμό των στόχων μας. Αυτά που κουραστήκατε να ακούτε την τελευταία εικοσαετία μονότονα επαναλαμβανόμενα σε προεκλογικές υποσχέσεις, εμείς τα κάνουμε πράξη και έργο. Με χαμηλούς τόνους και υψηλούς στόχους. Με ήθος και ύφος ανάλογο της ποιότητας και της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Δεν ξεστρατίσαμε από τους στόχους μας. Δε θαμπώσαμε τις προσδοκίες σας. Δε σκιάσαμε την καθαρότητα των προθέσεών μας.

Ίσως να μπορούσαμε περισσότερα. Πετύχαμε όμως πολλά απ' όσα υποσχεθήκαμε και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε συνεπείς απέναντί σας. Τα λόγια μας δεν ήταν «κούφια» και οι προσπάθειές μας δεν αποδείχθηκαν ότι είναι «φούσκες».

...Δεν με νοιάζει αν κερδίσουμε τις εκλογές με ενδιαφέρει ότι μπορώ να σας κοιτώ ίσια στα μάτια . Δεν ντρεπόμαστε για το έργο μας το οποίο για πρώτη φορά σας καταθέτουμε ολοκληρωμένο σε ένα λεύκωμα. Είναι ένας πλούσιος απολογισμός, κρύβει μέσα στα σπλάχνα του δουλειά και ιδρώτα, αγωνίες, δυναμισμό, νίκες και ήττες, δημιουργία, πρόγραμμα, σχέδιο και στόχους.

Δεν αποφεύγω όμως και την κριτική σας όπως κάνω και την αυτοκριτική μου. Δεν έχω ανάγκη να σας γεμίσω με ψεύτικες δικαιολογίες και πολιτικάντικες ρεβεράντζες. Ευθύτητα παραδοχής και ειλικρίνεια καταθέτουμε γιατί διδασκόμαστε από τα λάθη μας και γινόμαστε καλύτεροι.

Σήμερα που είμαστε πλουσιότεροι σε γνώσεις, εμπειρότεροι σε λύσεις, δυναμικότεροι σε στόχους, πιο φρέσκοι από ποτέ σε ιδέες, προγραμματίζουμε ανετότερα, σχεδιάζουμε επαρκέστερα, εκτελούμε γρηγορότερα. Αν τώρα κάποιοι επιζητούν να μας αφαιρέσουν τη δυνατότητα να συνεχίσουμε, αυτό είναι θεμιτό και δημοκρατικό. Αν για να το πετύχουν επιστρατεύουν βουλευτές και χρίσματα είναι δικαίωμά τους. Αυτό σημαίνει, ότι εμείς οι ταπεινοί «εραστές» της πόλης μας, οι ερωτευμένοι Μπετόβεν της αυτοδιοίκησης έχουμε κάνει καλή δουλειά και έχουμε ριζώσει στη ζεστασιά της καρδιάς σας και από εκεί είναι πολύ δύσκολο να μας ξεριζώσουν. Όμως πρέπει να τους πω ότι τα «μπαζούκας» που ρίχνουν στη μάχη δεν φέρνουν από μόνα τους τη νίκη, όταν οι πολεμιστές δεν έχουν πάθος και λατρεία για την προσπάθειά τους. Η ζεστή ψυχή του πολεμιστή είναι η δική μας δύναμη. Η ψυχρή δύναμη του μέταλλου είναι η δική τους ελπίδα. Εγώ εύχομαι σε όλους τους αντιπάλους μας καλό αγώνα. Δεσμεύομαι απέναντι στους συμπολίτες μου για προεκλογικό κλίμα ευπρέπειας και αξιοπρέπειας...

Εμείς δεν θα ζητήσουμε την ψήφο σας για τον απολογισμό μας. Γι' αυτόν μας την δώσατε το 1998 και το 2002 και την εμπιστοσύνη σας την αποτυπώσαμε στο έργο μας. Εμείς ζητάμε την ψήφο της καρδιάς σας γι' αυτά που ετοιμάζουμε, που σχεδιάζουμε και προτιθέμεθα να υλοποιήσουμε τη νέα τετραετία....

Δεσμευόμαστε για την επόμενη τετραετία πρώτα και κύρια να δώσουμε σκληρή, δύσκολη και αποφασιστική μάχη με τα δύο μεγάλα προβλήματα που απασχολούν την πόλη μας: το Κυκλοφοριακό και τη Στάθμευση. Είμαστε έτοιμοι για τρία περιφερειακά γκαράζ, για εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, αποφόρτισης της Ελ. Βενιζέλου, του άξονα Αγ. Σοφίας - Αρτάκης, της Εφέσσου και συνολικής ανατροπής της κατάστασης στην Ομήρου - Παλαιολόγου.

Δεσμευόμαστε για συνέχιση και επέκταση της ενοποίησης των χώρων στην καρδιά της πόλης, για ανάπλαση και διαμόρφωση του Πάρκου Χρ. Σμύρνης μέχρι το κτίριο της Εστίας. Δεσμευόμαστε για νέο Δημαρχείο στη ΓΕΧΑ, για συνέχιση του δικτύου πεζόδρομων, για Αθλητικό Κέντρο στη Δέγλερη, για υπηρεσίες προς τους πολίτες με χρήση νέων τεχνολογιών.

Θέλουμε να ανοίξουμε τις διαδικασίες συμμετοχής και ενεργοποίησης των πολιτών με τη δημιουργία χώρων και θεσμών υποδοχής της διαθεσιμότητας και των απόψεων τους κ.ά. Γι' αυτά θέλουμε τη στήριξή σας γιατί αυτά μπορούμε να τα κάνουμε...

Εμείς δεν ανακαλύψαμε σήμερα την Ν. Σμύρνη. Άλλοι την ανακαλύπτουν σήμερα, γιατί όταν εμείς είμασταν παρόντες αυτοί ήταν οι μόνιμοι απόντες 20 χρόνια από τη ζωή της πόλης.

Δεν μαθαίνουμε σήμερα τα προβλήματά της, σε άλλους κάνουν εντατικά μαθήματα τις τελευταίες μέρες για να τα μάθουν.

Δεν καταθέτουμε σήμερα τις αγωνίες μας για την πόλη. Τις έχουμε καταθέσει εδώ και 20 χρόνια που είμαστε πάντα από όποια θέση στην πρώτη γραμμή της μάχης για το αύριο της πόλης μας.

Δεν καταθέτουμε σήμερα τις καλές μας προθέσεις και τα όνειρά μας για τη Νέα Σμύρνη. Άλλοι άρχισαν να ονειρεύονται πρόσφατα για την πόλη μας, αλλά δεν γνωρίζω αν τα όνειρά τους αφορούν προτάσεις ή καρέκλες.

Θέλουμε και ζητάμε να μας επιβραβεύσετε για τη συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία μας στη ζωή της πόλης και να καταδικάσετε όλους όσους παρότι ήταν δραματικά απόντες τώρα ζητούν τη στήριξή σας...

Εμείς θα είμαστε παρόντες στις εκλογές κουβαλώντας τα φορτία του παρελθόντος και του παρόντος μας και ξεδιπλώνοντας μπροστά τα όνειρα και τις σκέψεις για το μέλλον της Ν. Σμύρνης.

Είμαστε τα νιάτα και η φρεσκάδα αυτής της πόλης, μας συναντάται όλα αυτά τα χρόνια μπροστά σας, δώστε μας το θάρρος, δώστε μας την προωθητική σας δύναμη να συνεχίσουμε ανανεωμένοι. Δώστε μας την ψήφο σας με την καρδιά σας, νομίζω ότι την αξίζουμε για μια ακόμα φορά και πάμε να τελειώσουμε τον αγώνα από την πρώτη Κυριακή...