neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ”
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new
laikh_syspeirosh_nsΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ, ΑΠΟ ΤΟ 2012, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ  «ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΠΟΥ ΣΤΟΧΟ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΕΝΩ ΕΔΙΝΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ!

ΜΕ ΓΡΗΓΟΡΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ!


Η «Λαϊκή Συσπείρωση», καταγγέλλει στους εργαζόµενους του Δήµου και τις λαϊκές οικογένειες της πόλης µας τη Δηµοτική Αρχή Νέας Σµύρνης που στηρίζεται από ΠΑΣΟΚ, στελέχη της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝ.ΕΛ. κ.α. για τις ψεύτικες υποσχέσεις που έδωσε πριν δεκαπέντε ηµέρες, όταν δεσµεύτηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των δοµών του Δήµου και στη δηµιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων.
Στο Δηµοτικό Συµβούλιο που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 24 Ιούλη, η Δηµοτική Αρχή, αντί να αποφασίσει να αποχωρήσει από την Αναπτυξιακή Σύµπραξη «για τον άνθρωπο και το περιβάλλον», όπως πρότεινε η «Λαϊκή Συσπείρωση», επιβεβαίωσε, µε τον χειρότερο τρόπο, ότι άλλα είναι τα λόγια κι άλλα οι πράξεις: προχώρησε σε ορισµό της κας Νόρας Γαλονοπούλου ως αντικαταστάτριας του κου Γιώργου Κουτελάκη στη Σύµπραξη.
Να διευκρινίσουµε ότι, η συγκεκριµένη Σύµπραξη αφορά στα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) µε συγκεκριµένο στόχο τη δηµιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων. Δηλαδή οι απολυµένοι, µόνιµοι και συµβασιούχοι, εργαζόµενοι καλούνται να δηµιουργήσουν επιχείρηση, να λειτουργήσουν οι ίδιοι, ως ο Δούρειος Ίππος της ιδιωτικοποίησης, τις δοµές του Δήµου. Καλούνται λοιπόν να νοµιµοποιήσουν στη συνείδηση των συνάδελφων εργαζοµένων τις απολύσεις, την κατάργηση των εργασιακών σχέσεων, τους µισθούς πείνας, την απογοήτευση και την παραίτηση από κάθε διεκδίκηση.

Καλούµε τους εργαζόµενους:
- Να µην υποχωρήσουν στα «ωραία» λόγια της Δηµοτικής Αρχής, να µην δεχτούν τις απολύσεις, να µην δηµιουργήσουν Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις.
- Να καταδικάσουν τη Δηµοτική Αρχή και τους πολιτικούς της φορείς, που «ωρυόταν» ότι δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις και ιδιωτικοποιήσεις, ότι ουδέποτε άνοιξε συζήτηση για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, ενώ την ίδια ώρα προχωράει µε ταχύτατους ρυθµούς στην υλοποίηση των αντιλαϊκών µέτρων κυβέρνησης, ΕΕ, µονοπωλίων.
- Να βγάλει συµπεράσµατα για τις άλλες παρατάξεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, «ανεξάρτητοι»), που σε πλήρη σύµπλευση µε τη Δηµοτική Αρχή και µε πρόσχηµα να βγει «κοινή» απόφαση, στήριξαν το ψήφισµα της Δηµοτικής Αρχής.
- Να σπάσουν τις αυταπάτες για τη «δίκαιη» «αριστερή» διαχείριση µέσα στον καπιταλισµό. Είτε µε «αριστερή» ή αντιµνηµονιακή διαχείριση (ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝ.ΕΛ. κ.α.), είτε µε διαχείριση «νοικοκυραίων» (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κ.α.), όταν δεν αµφισβητείται η δικτατορία των µονοπωλίων και οι οργανισµοί της (ΕΕ, ΝΑΤΟ κ.α.), τότε τα αντιλαϊκά µέτρα είναι µονόδροµος.
- Όλοι µαζί να σηκώσουµε τείχος απέναντι στις απολύσεις που έρχονται, στο µόνιµο και εποχιακό προσωπικό.
- Να εµπιστευθούν το ΚΚΕ, να δώσουµε µαζικά κι οργανωµένα τις µάχες που έρχονται µέσα από τη συµµαχία των λαϊκών δυνάµεων, για να ανατρέψουµε τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρµόζονται και στους Δήµους, από τις δυνάµεις του  Ευρωµονόδροµου και της υποταγής στη δικτατορία των µονοπωλίων.