neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΕΝΙΟΥΣ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ
facebook
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

NTABOYTOGLOU EJODOS 2Κάτω από τις έντονες αποδοκιμασίες των μελών της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος επισκέφτηκε τη Νέα Σμύρνη ο τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και συγκεκριμένα την Εστία Ιμβρίων, όπου διεξάγεται η Φωτογραφική Έκθεση με θέμα την αναπαλαίωση της εκκλησίας της Αγίας Ελένης στο χωριό Σίλε του Ικονίου. Τον τούρκο Υπουργό υποδέχτηκε ο Πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Ιμβρίων, ο Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης και άλλοι επίσημοι.

 

 

 

NTABOUTOGLOU IMBRIOIΣε ομιλία που παρέθεσε, όπως αναφέρει το ethnos.gr, ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών διατύπωσε αρκετές φορές πρόσκληση προς τους Έλληνες που κατάγονται από την Τουρκία να επιστρέψουν πίσω στη χώρα και να ζητήσουν την τουρκική υπηκοότητα. Πρόσθεσε δε ότι όσοι έχουν τουρκική υπηκοότητα είναι για την τουρκική κυβέρνηση ίσοι πολίτες ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους και επιστρέφονται τα ακίνητά τους, ενώ ακόμα και αυτοί που έχουν χάσει την τουρκική υπηκοότητα θα έχουν την ίδια συμπεριφορά από το τουρκικό κράτος ως πολίτες του. Ο κ. Νταβούτογλου δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά και στους Τούρκους που έφυγαν από την Ελλάδα και νιώθουν νοσταλγία γι' αυτήν. Επίσης, χαρακτήρισε την Ίμβρο, την οποία αποκαλούσε με το ελληνικό της όνομα, το νησί που θα γίνει γέφυρα φιλίας ανάμεσα στις δύο χώρες.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων, Πάρης Ασανάκης, ζήτησε να ληφθούν μια σειρά από νομοθετικά και διοικητικά μέτρα που θα επιβάλλουν μια θετική διακριτική μεταχείριση σε όσους κατάγονται από την Ίμβρο, ώστε να μη χαθεί ο ελληνορθόδοξος πληθυσμός της. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστροφή σχολικών κτιρίων, την αναστήλωσή τους από το τουρκικό κράτος και την ίδρυση γηροκομείου.

Ο κ. Νταβούτογλου μετά τη σύντομη αυτή επίσκεψή του αποχώρησε με την πολυμελή συνοδεία του κάτω από τα αποδοκιμαστικά συνθήματα των αρμενίων. Τα μέλη της αρμενικής κοινότητας είχαν μαζευτεί από νωρίς το απόγευμα φωνάζοντας συνθήματα κατά της Τουρκίας και είχαν αναρτήσει πανώ υπέρ της αναγνώρισης της αρμενικής γενοκτονίας στο κτίριο δίπλα από το Σύλλογο Ιμβρίων, ο οποίος βρίσκεται στην οδό Ελ. Βενιζέλου 80. Τους διαδηλωτές περιφρουρούσε διμοιρία των ΜΑΤ που είχε προσέλθει από νωρίς στο χώρο. Οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά μετά την αναχώρηση του κ. Νταβούτογλου.

NTABOYTOGLOU PANOΣε ανακοίνωσή τους με την ευκαιρία της επίσκεψης Νταβούτογλου στην Ελλάδα οι Αρμένιοι της Ελλάδος απαιτούν απο την Τουρκική Κυβέρνηση:

- Να αναγνωρίσει και να καταδικάσει την Γενοκτονία 1.500.000 αθώων Αρμενίων το 1915 και να ανάλάβει τις ευθύνες της.

- Να επιστρέψει τα παράνομα κατεχόμενα ιστορικά αρμενικά εδάφη, στο νόμιμο δικαιούχο τους, τον Αρμενικό λαό.

- Να άρει αμέσως τον αποκλεισμό που έχει επιβάλλει στην Δημοκρατία της Αρμενίας και να σταματήσει την άκριτη υποστηριξη του Αζερμπαϊτζαν συμβάλλοντας έτσι στην εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο ζήτημα του Ορεινού Γαραπάγ.

 

Σχετικό άρθρο:

ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΙΜΒΡΙΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ Ο ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ