neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ M.R.B. ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

mrb-logoΗ ικανοποίηση των δημοτών από την ποιότητα ζωής στη Νέα Σμύρνη και αισθητό προβάδισμα 8 μονάδων του Γιώργου Κουτελάκη, έναντι του κυριότερου αντιπάλου του Σταύρου Τζουλάκη καταγράφονται στην πρώτη δημοσκόπηση για το Δήμο Νέας Σμύρνης που διεξήχθη πριν από μερικές μέρες από την έγκυρη εταιρία MRB και αφού οριστικοποιήθηκαν πλέον οι υποψηφιότητες για τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου με 6 παρατάξεις να διεκδικούν τη διοίκηση του Δήμου μας.

Το πολιτικό τοπίο στο Δήμο Ν. Σμύρνης αποσαφηνίστηκε πρόσφατα μετά τις επίσημες ανακοινώσεις υποψηφιοτήτων για τις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014», στις οποίες συμμετέχουν η παράταξη «Ποιότητα Ζωής» με αρχηγό τον τ. Δήμαρχο και νυν Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Κουτελάκη, η παράταξη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο» με αρχηγό το νυν Δήμαρχο Σταύρο Τζουλάκη, η «Συμμαχία Πολιτών» με αρχηγό το Νίκο Στέφο, η «Στροφή Ν. Σμύρνης» με αρχηγό τον Παναγιώτη Πάντο, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αρχηγό τον Άγγελο Βρεττό, και η παράταξη «Μια πόλη ανάποδα».

Η παράταξη του κ. Νεφελούδη η οποία είχε εκλέξει 3 συμβούλους στις προηγούμενες εκλογές δεν θα συμμετέχει σ’ αυτές τις εκλογές μετά από επίσημη ανακοίνωση του κ. Νεφελούδη, ενώ ούτε η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Στάθη Κούπα θα συμμετέχει αυτόνομα. Ο κ. Κούπας εξετάζει εδώ και καιρό το ενδεχόμενο συνεργασίας με άλλη παράταξη, με πιθανότερη τελικά την παράταξη «Νέα Σμύρνη Πόλη Πρότυπο» του νυν Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, στην οποία θα ενσωματωθούν τουλάχιστον οι 4 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν παραμείνει στην παράταξη του κ. Κούπα μετά από τις σταδιακές ανεξαρτητοποιήσεις των υπολοίπων 3 συμβούλων της παράταξης που την αποδυνάμωσαν.

Ο επί 3 τετραετίες Δήμαρχος και νυν Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Κουτελάκης φαίνεται ότι επανέρχεται δυναμικά συγκεντρώνοντας αυτή τη στιγμή 30,3% στις προτιμήσεις των δημοτών, έναντι 22,3% του νυν Δημάρχου Σταύρου Τζουλάκη, ο οποίος είναι και ο μοναδικός του αντίπαλος, αφού οι υπόλοιποι 4 υποψήφιοι Νίκος Στέφος (8,2%), Παναγιώτης Πάντος (3,8%), Άγγελος Βρεττός (2,7%) και η παράταξη «Μια πόλη ανάποδα» παρουσιάζουν ακόμα μικρή συσπείρωση των οπαδών τους και συγκεντρώνουν μονοψήφια ποσοστά. Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι τη δεδομένη στιγμή της έρευνας οι αναποφάσιστοι ήταν 24,3%, ενώ ποσοστό 1,9% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν θα πάει να ψηφίσει.

GALLOP 4 1020x766

Στην παράσταση νίκης το 28,2 % των ερωτηθέντων, άσχετα με το τι θα ψηφίσει, θεωρεί ότι ο Γιώργος Κουτελάκης θα εκλεγεί Δήμαρχος, έναντι 26,5 % ερωτηθέντων που θεωρούν ότι τελικά θα εκλεγεί Δήμαρχος ο Σταύρος Τζουλάκης.

GALLOP 5 1020x775

Αξίζει να αναφέρουμε ότι δημότες όλων των αποχρώσεων στην συντριπτική πλειοψηφία τους 77,8 % των ερωτηθέντων δηλώνουν αρκετά έως πολύ ικανοποιημένοι από την ποιότητα ζωής στην πόλη μας, αναφέροντας αυθόρμητα ως κυριότερα προβλήματα το πάρκιγκ και το κυκλοφοριακό σε ποσοστό 15,2 % και 12% αντίστοιχα, με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί επισταμένως η νέα δημοτική αρχή.

GALLOP 2 1020x767

GALLOP 3 1020x780

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η Δημοσκόπηση διεξήχθη τηλεφωνικά από την έγκυρη Eταιρεία Έρευνας Αγοράς M.R.B. HELLAS από τις 24 έως και τις 26 Φεβρουαρίου 2014 για λογαριασμό της εφημερίδας «Ενημέρωση». Το δείγμα αποτέλεσαν 502 ψηφοφόροι του Δήμου Νέας Σμύρνης, ηλικίας 18 ετών και άνω, οι οποίοι ρωτήθηκαν τηλεφωνικά με τη χρήση ειδικού συστήματος τηλεφωνικών συνεντεύξεων. Η μέθοδος συλλογής στοιχείων είναι με στρωματοποιημένη δειγματοληψία, ως προς το φύλο και την ηλικία τηρούνται ποσοστώσεις με βάση τα στοιχεία της απογραφής από την ΕΣΥΕ . Τα στοιχεία της έρευνας αντικατοπτρίζουν την καταγραφή των τάσεων που επικρατούν τη δεδομένη χρονική περίοδο της διεξαγωγής της έρευνας και, ειδικά όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, δεν αποτελούν πρόβλεψη του τελικού εκλογικού αποτελέσματος.

GALLOP 1 1020x764