neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΤΙΜΟΣ ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ;
facebook
Έχουμε 20 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

staurianidhs new low resΓράφει ο Θεόδωρος - Χρήστος Σταυριανίδης, Εκπαιδευτικός τ. Δημ. Σύμβουλος   

Κάποιοι στη Νέα Σμύρνη ξελογιάστηκαν. Δεν θα έλεγα παραφράζοντας το Σουρή πως τους έστριψαν οι βίδες, αλλά πάντως, η εκτροπή τους από τα πλαίσια της λογικής και της αλήθειας, προκαλεί θυμηδία σ’ όσους γνωρίζουν και απορία σ’ όσους αγνοούν... Φυσικά η παραποίηση της αλήθειας στοχεύει αυτούς που αγνοούν, γιατί αυτοί εύκολα παραπλανώνται.


Το ζήτημά μας αφορά την αυτόνομη και συνάμα αποσχιστική κάθοδο του κου Τζουλάκη στις Δημ. εκλογές του Μάη του 14 και τα όσα τεχνιέντως και πάντα για τους αγνοούντες τα Δημ. πράγματα της πόλης μας, διατείνεται ο εν λόγω υποψήφιος, ο κομματικός του περίγυρος και ο στη φάση αυτή, τύποις αντίπαλός του κ. Στέφος. Η παρά φύσιν αυτή έστω και προσωρινή σύμπνοια και ταύτιση απόψεων, για τους γνωρίζοντες, οφείλεται στο γεγονός ότι αμφότεροι φοβούνται το μεγάλο αντίπαλο, που ακούει στο όνομα Γιώργος Κουτελάκης. Καθένας για τους δικούς του λόγους.
Επιθυμώ εδώ να αναφερθώ στις παραδοξότητες των ισχυρισμών του κ. Τζουλάκη, σημερινού Δημάρχου Ν.Σ. Σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις (98-02-06) κέρδισε το Δήμο η Δημ. Παράταξη « ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» υπό τον κ. Γ. Κουτελάκη και ιδρυτή της. Το 2010 υπό την ίδια σημαία κέρδισε ο κ. Τζουλάκης, προωθηθείς ως επικεφαλής εξ αιτίας της γνωστής υπόθεσης Πανιωνίου καθ’ υπόδειξη και εισήγηση του κ. Κουτελάκη. Η νίκη επετεύχθη υπό τη σκιά και την ώθηση της επιρροής του. Δεν κόπτομαι γι’ αυτόκλητος υπερασπιστής κανενός, αλλά, αν κάποιοι με μυθεύματα προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, τότε θεωρώ πως έχω κι ο υποφαινόμενος το δικαίωμα, ως γνωρίζων εξ ιδίας αντιλήψεως, να εκφράσω τις δικές μου απόψεις.
Μετά λοιπόν την παρέλευση της τελευταίας 4ετίας κι επειδή κατά πως λέει κι η παροιμία «άρεσε η γριά τα σύκα, θέλει να φάει και τα συκόφυλλα», ο Στ. Τζουλάκης, θέλησε να δοκιμάσει μόνος πια τις δυνάμεις του, αν και γνώριζε και συμφώνησε τότε, πως ο Γ.Κ. μετά τη σίγουρη όπως τη θεωρούσε απαλλαγή του, θα επέστρεφε στο τιμόνι της Δημ. Παράταξης. Το τόλμημα, είναι διάχυτο, πραγματοποιήθηκε υπό τις καμουφλαρισμένες ευλογίες της Χαριλάου Τρικούπη και την επίγνωση πως η κομματική στήριξη αντέβαινε στη βούληση της πλειοψηφίας
της πολυσυλλεκτικής παράταξης και του ιδρυτή της Γ. Κουτελάκη. Γι’ αυτό και αποσχίσθηκε παίρνοντας μαζί του καμιά δεκαριά από το βαθύ και το ρηχό ΠΑΣΟΚ.
Γεννώνται λοιπόν τα ερωτηματικά: Ποιός είναι ο διασπαστής; Αυτός που πήρε το καπελάκι του κι έφυγε ή αυτός που παρέμεινε για να υπερασπισθεί την πόλη και το έργο 12 χρόνων; Ποιός βαρύνεται ηθικά; Αυτός που αποστάτησε ή αυτός που παρέμεινε; Ποιός στερείται (η λέξη των διασπαστών) ευθιξίας; Ποιός είναι (η λέξη πάλι των αποχωρησάντων) ο αχάριστος; Ο παραμείνας με ταπεινότητα και σεμνότητα στις αρχές και στις δεσμεύσεις του ή ο αποχωρήσας και οι συν αυτώ; Ποιός πρέπει να ντρέπεται για το επιχειρούμενο ναυάγιο μιας Δημ. Παράταξης, που δίχως τη διάσπασή της, θα έβγαινε νικήτρια δια περιπάτου και από τον Α γύρο; Ποιός χαίρεται λογικά κι επωφελείται από αυτήν; Επί πλέον, ποιός από τους δύο είναι αληθινά ανεξάρτητος; Αυτός που αποδεδειγμένα έχει ένα πολυσυλεκτικό ψηφοδέλτιο, τιμώντας την ιδεολογική διαφορετικότητα του κάθε συνεργάτη του, ενώ αποτάσσεται τις κομματικές στηρίξεις φανερές ή μη, ή αυτός που βάζει χρωματιστό μπαϊράκι ως οδηγό; Άλλο αν αυτό το μπαϊράκι με μαθηματική ακρίβεια, θα συμβάλει στον ευκολότερο καταποντισμό του, λόγω της φυσιολογικής απέχθειας του εκλογικού κοινού προς τα (κυρίως) συγκυβερνώντα κόμματα. Όλα αυτά κατά την ταπεινή μας άποψη θα οδηγήσουν τον Στ. Τζουλάκη στην ήττα (ήδη το πρωτο γκάλοπ έδωσε στον Γ. Κουτελάκη 8 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά), κάτι βέβαια που ο κ. Στέφος δεν επιθυμεί. Γιατί πιστεύει κι ελπίζει ο άνθρωπος, πως με τον ακατάσχετο, αναιτιολόγητο, ανεδαφικό και αναπόδεικτο καταγγελτικό του λόγο, με σταθερό επί 4 έτη στόχο τον Γ. Κουτελάκη, θα πετύχει να βρεθεί στο Β γύρο με αντίπαλο το Στ. Τζουλάκη, που θεωρεί εύκολο αντίπαλο.
 Όλα αυτά φυσικά λογαριάζοντας χωρίς τον κυρίαρχο λαό. Τον οποίο πάντως οι εν λόγω αξιότιμοι κύριοι, θυμούνται ενίοτε, ψελίζοντας ορισμένα περί δικαίας κρίσης του, κι ελπίζοντας προφανώς, πως του έχουν κάνει επαρκή πλύση εγκεφάλου!!! Ελπίζοντας......!!!!