neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ
facebook
Έχουμε 14 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

KATHARIOTHTA 1 lowΤην αντίδραση των εργαζομένων στην καθαριότητα του Δήμου μας προκάλεσε καταγγελία που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και παρουσίαζε μπάζα και κλαδιά σε δρόμους της πόλης τα οποία ο καταγγέλων (με τα αρχικά Κ.Π.) υποστήριζε ότι δεν μαζεύτηκαν από την υπηρεσία γιατί αυτή «σαμποτάρει» το έργο της δημοτικής αρχής. Ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Ν. Σμύρνης και ο Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας με ανακοινώσεις τους διέψευσαν τα βιαστικά συμπεράσματα του καταγγέλοντος, τόνισαν το εξαιρετικό έργο της υπηρεσίας και άφησαν υπόνοιες για σκοπιμότητες του δημοσιεύματος εν όψει της προσπάθειας ιδιωτικοποίησης των υπηρεσίων των Δήμων.

O Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου εκφράζει ομόφωνα τη διαμαρτυρία του σε δημοσίευμα που σχολιάζει αρνητικά τη λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας και τονίζει:
«Στο δημοσίευμα παρατίθενται ως αποδεικτικά στοιχεία δύο φωτογραφίες: με σακούλες μπάζων για τις οποίες απαιτείται καταβολή ανάλογου τέλους πριν την αποκομιδή τους και με κλαδιά επί του πεζοδρομίου  των οποίων η αποκομιδή δεν γίνεται σε ημερήσια βάση. Τονίζουμε ότι οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας εργάζονται με την ίδια συνέπεια 365 μέρες το χρόνο, όλο το 24ωρο και με όλες τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να διαφυλάξουν το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών που παρέχουν στους δημότες προασπίζοντας τη δημόσια υγεία μακριά από κομματικές και παραταξιακές προτιμήσεις, χωρίς σκοπιμότητες και προσεταιρισμούς σε ιδιοτελή συμφέροντα…»

KATHARIOTHTA 2 tel outΟ Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Θεόδωρος Μάντσιος, τον οποίο ο καταγγέλων «φωτογράφισε» και κατηγόρησε ότι ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του εκφράζοντας την πικρία του για το αποτέλεσμα των πρόσφατων δημοτικών εκλογών, σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει: 
«Το προσωπικό της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ν. Σμύρνης αγωνίζεται καθημερινά και κάτω από αντίξοες συνθήκες για να παρέχει στην πόλη και στους δημότες καλύτερη ποιότητα ζωής, μαζεύοντας 120 τόνους απορριμμάτων την ημέρα σε τρεις βάρδιες για να είναι η πόλη πιο καθαρή. Συνολικά 42 οδοκαθαριστές βρίσκονται καθημερινά στους δρόμους 7 ημέρες την εβδομάδα χειμώνα και καλοκαίρι.
Έχω την τιμή να προΐσταμαι της συγκεκριμένης υπηρεσίας και να συνεργάζομαι με αυτούς τους ανθρώπους τα τελευταία 15 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα αποχώρησαν προσωρινά από την υπηρεσία 110 συνάδελφοι, γεγονός που δημιούργησε προβλήματα και κυρίως σε έλλειψη οδηγών. Παρόλα αυτά με υπεράνθρωπες προσπάθειες του προσωπικού η πόλη εξακολουθεί να είναι μία από τις πιο καθαρές σε όλη την Αττική.
Με αφορμή δημοσίευμα τοπικής ιστοσελίδας με τίτλο «Σαμποτάζ της υπηρεσίας καθαριότητας στη δημοτική αρχή» με δήθεν ανώνυμη καταγγελία πολίτη με υπογραφή Κ.Π. και φωτογραφίες από κλαδιά (από κλάδεμα κήπου) και μπάζα, για την περισυλλογή των οποίων πρέπει να ενημερωθεί η Υπηρεσία, γεγονός που αν συνέβαινε θα περισυλλέγονταν αυθημερόν, επιχειρήθηκε η υποβάθμιση του έργου της υπηρεσίας και η εμπλοκή της σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες.
Για το λόγο αυτό συναντήθηκα με τον κ. Δήμαρχο και αφού τον ενημέρωσα για το εν λόγω δημοσίευμα με διαβεβαίωσε για την αμέριστη εμπιστοσύνη προς την Υπηρεσία.
Η επίθεση στην Υπηρεσία Καθαριότητας μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί, αφού τα ιδιωτικά συμφέροντα στις εποχές που ζούμε καραδοκούν. Εμείς θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον αγώνα μας για να ζουν οι Νεοσμυρνιώτες σε μία καθαρή πόλη και ευχαριστώ τους συναδέλφους μου για τον καθημερινό αγώνα που δίνουν !»