neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις Απαγόρευσαν σε ταβέρνα την είσοδο σε σκύλο – συνοδό τυφλής - Διαψεύδει κατηγορηματικά το γεγονός η Ταβέρνα "Μυρτιά"
facebook
Έχουμε 17 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

EviStamati skylosH καταγγελία είχε γίνει για ττην Κρύσταλ την εκπαιδευμένη σκυλίτσα που είναι η συνοδός της 23χρονης τυφλής Εύης Σταμάτη στην οποία αναφέρθηκε σε διάφορα δημοσιεύματα ότι δεν επέτρεψαν οι υπεύθυνοι της ταβέρνας Μυρτιάς στη Νέα Σμύρνη να μπει στο μαγαζί τους. Με πρόσφατη ανακοίνωσή τους πάντως οι υπεύθυνοι της ταβέρνας διαψεύδουν κατηγορηματικά το γεγονός.

Η αρχική καταγγελία έλεγε ότι: ...Οι υπεύθυνοι του εστιατορίου προφανώς δεν γνωρίζουν αλλά οφείλουν να μάθουν πως από τις 3 Αυγούστου του 2010 ισχύει ο νόμος 3668/2010, που στο άρθρο 16, παρ.7 αναφέρει ότι επιτρέπεται σε ΟΛΑ ΤΑ Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους η είσοδος σκύλων οδηγών τυφλών ατόμων.


Μάλιστα υπάρχει και σχετική εγκύκλιος που εκδόθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2014 από το Υπουργείο Υγείας στην οποία ξεκάθαρα αναφέρεται ότι «Οι αναφερόμενες κατηγορίες ζώων θεωρούνται ως ισότιμοι με τους πολίτες που εξυπηρετούν και για αυτό το σκοπό προστατεύονται από τις διατάξεις της Πολιτείας» και «επιτρέπεται η είσοδος σκύλων βοηθείας για τυφλά άτομα και άλλα άτομα με αναπηρίες, σε αίθουσες πελατών των επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών».
Σύμφωνα με την ομάδα Φιλόζωοι Εθελοντές Αλίμου οι υπεύθυνοι της ταβέρνας αφού αρνήθηκαν πεισματικά την είσοδο του σκύλου - οδηγού στο εστιατόριο προσπαθούσαν να πείσουν την γυναίκα πως έχει κόμπλεξ κατωτερότητας εξαιτίας της τύφλωσής της, γι’ αυτό και εκείνη αναγκάστηκε να καλέσει την Αστυνομία.
Η Κρύσταλ είναι ένα Λαμπραντόρ που προσφέρθηκε στην Ελληνική Σχολή Εκπαίδευσης Σκύλων – Οδηγών «Λάρα» από το εκτροφείο MC of Palmhill.
Η «Λάρα» είναι μια Μ.Κ.Ο. που επί της ουσίας προσφέρει στους ανθρώπους με προβλήματα ή οριστική απώλεια όρασης τη βοήθεια η οποία τους επιτρέπει να ζουν φυσιολογικά. Γιατί οι σκύλοι οδηγοί – συνοδοί τυφλών ατόμων βγάζουν τους ανθρώπους από το σκοτάδι.

Με επιστολή της προς τις Φιλοζωικές Ενώσεις η ταβέρνα "Μυρτιά" διαψεύδει κατηγορηματικά τις παραπάνω καταγγελίες αναφέροντας αναλυτικά τα εξής:
"...Δια της παρούσης θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι στην ιστοσελίδα σας έχουν αναρτηθεί σχόλια τα οποία αφορούν στην επιχείρηση που τηρούμε επί της οδού Αϊδινίου 55 με το όνομα «ΜΥΡΤΙΑ» .
Οι εν λόγω αναφορες και τα σχετικά σχόλια σας ενημερώνουμε με την παρούσα ότι είναι αναληθή και ψευδή, αλλά ακόμη δε και η εξιστόρηση του συγκεκριμένου συμβάντος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς αποκρύβονται περιστατικά και στοιχεία, η έλλειψη των οποίων διαστρεβλώνει πλήρως την αλήθεια.
Χαρακτηριστικά σας αναφέρω οτι οι εν λόγω κυρίες δείπνησαν κανονικά με το κατοικίδιο τους την επίμαχη βραδιά και μάλιστα αυτό μπουρούμε να το αποδείξουμε μέσω από την καταγραφή συστημάτων ασφαλείας του μαγαζιού.
Σημειωτέων δε, στις ανωτέρω αναρτήσεις υπάρχουν δυσφημιστικοί χαρακτηρισμοί για την επιχείρηση μας που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση η στάση μας και η συμπεριφορά των υπαλλήλων μας είναι και ήταν η δέουσα και σύμφωνη με την ελληνική νομοθεσία.
Σε συνέχεια των ως άνω, όπως διαγράψετε από την ιστοσελίδα σας κάθε σχετική αναφορά, ως αναλύεται ανωτέρω, η οποία σχετίζεται τόσο με την ως άνω επιχείρηση μας όσο και με τους υπαλλήλους μας, καθώς θίγεται βάναυσα η τιμή και η υπόληψη της επιχείρησης μας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία και διευκρίνιση..."