neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

koinonikopantopoliolowΠολλές ήταν οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ν. Σμύρνης, ενώ σημαντικότερο όλων ήταν το γεγονός ότι ολοκληρώθηκε μετά από δύο άγονες προκηρύξεις ο διαγωνισμός για την αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινωνικό Παντοπωλείο βελτιώνοντας τις παροχές  προς τους δικαιούχους, οι οποίες τον τελευταίο χρόνο είχαν ελαχιστοποιηθεί και είχαν δημιουργήσει πρόβλημα επιβίωσης στις 915 οικογένειες που εξυπηρετούνται σήμερα  από το Δήμο μας.

Ένα δύσκολο χρόνο πέρασαν οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Ν. Σμύρνης καθώς τόσο κράτησαν οι διαδικασίες του διεθνούς διαγωνισμού που είχε προκηρυχθεί από το Δήμο μας για την προμήθεια των ειδών που προσφέρει. Ο Διαγωνισμός κρίθηκε άγονος και επαναπροκηρύχθηκε 2 φορές καθυστερώντας έτσι πολύ η ολοκλήρωση της νόμιμης διαδικασίας για την αγορά των ειδών χωρίς την οποία ήταν αδύνατο να εκταμιευτούν χρήματα και να γεμίσουν τα άδεια ράφια του Κ. Παντοπωλείου. Οι παροχές προς τους δικαιούχους το διάστημα αυτό είχαν μειωθεί αισθητά και οι δικαιούχοι είχαν αρχίσει να έχουν προβλήματα επιβίωσης.
Μέχρι την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού τα είδη που διανέμονταν προέρχονταν κυρίως από δωρεές και εθελοντικές προσφορές οι οποίες όμως δεν ήταν σταθερές, ούτε ικανές να εξυπηρετήσουν τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των συμπολιτών μας που είχαν ανάγκη, οι οποίοι από 600 στις αρχές του προγράμματος έφτασαν σήμερα με ραγδαία αύξηση τον τελευταίο χρόνο τους 915!  
Παρά την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού πάντως οι ποσότητες προς τους ωφελούμενους παραμένουν μικρές και αρκετά μικρότερες από την έναρξη του προγράμματος. Το γεγονός αυτό οφείλεται σύμφωνα με τους υπευθύνους στην αύξηση του αριθμού  των ωφελουμένων, οι οποίοι σήμερα είναι σημαντικά περισσότεροι από αυτούς που είχαν αρχικά υπολογιστεί να εξυπηρετηθούν όταν έγινε η μελέτη του Διαγωνισμού για την προμήθεια των ειδών. Έτσι τα προϋπολογισθέντα είδη μοιράστηκαν τελικά σε μεγαλύτερο  αριθμό δικαιούχων  και οι ποσότητες αναγκαστικά μειώθηκαν για να καλύψουν και τους νέους εγγεγραμμένους. Επιβεβλημένη πάντως είναι μια νέα μελέτη με καλύτερες προβλέψεις και η άμεση προκήρυξη ενός νέου Διαγωνισμού, ώστε οι ποσότητες που προσφέρονται να αυξηθούν και να επαρκούν για την αξιοπρεπή διαβίωση των συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν είναι «ζητιάνοι», αλλά άνεργοι που στη θέση τους θα μπορούσε να βρεθεί ξαφνικά ο καθένας από μας.
Τέλος, σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κ. Κλαίρης Δεληγιάννη, τους τελευταίους μήνες πραγματοποιήθηκαν και άλλες δράσεις  κοινωνικής πολιτικής οι κυριότερες  από τις οποίες ήταν : συλλογή φαρμάκων με τη συνεργασία του ΣΚΑΪ, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Ιατρ. Συλλόγου Αθηνών, συλλογή τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο με συμμετοχή των σχολείων της Νέας Σμύρνης, λειτουργία θερμαινόμενου χώρου στο Β’ ΚΑΠΗ για τους άστεγους με διανομή σούπας τις κρύες νύχτες σε συνεργασία με το Τμήμα Νεότητας του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές, εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση της Δημ. Δανειστικής Τράπεζας Αίματος, συλλογή παιχνιδιών και παιδικών ρούχων για τις ημέρες των Χριστουγέννων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Όλοι μαζί για το παιδί», συνεδρίες  με την Διαιτολόγο-διατροφολόγο κ. Σιτζάνη Δήμητρα για 90 ωφελούμενους των Δημ. Ιατρείων, το πρόγραμμα «Διατροφή και Υπέρταση χωρίς Φαρμακευτική Αγωγή»,  συμμετοχή στην Εθνική Μελέτη Νοσηρότητας και Παραγόντων Κινδύνου (ΕΜΕΝΟ) και στην πρώτη Εθνική Επιδημιολογική Μελέτη των λοιμωδών νοσημάτων σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών, θεατρικές παραστάσεις κατ’ οίκον για τους ωφελούμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.ά.