neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις Παραμένει το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στην κα Ειρήνη για παράνομη πώληση κουλουριών!
facebook
Έχουμε 10 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

KOYLOYRIA EIRHNH lowΠανελλαδικές διαστάσεις  πήρε πρόσφατα η επιβολή από την αστυνομία προστίμου 5.000 ευρώ στην κυρία Ειρήνη, η οποία πουλάει κουλούρια στην Κ. Πλατεία Ν. Σμύρνης γιατί δεν διέθετε την αντίστοιχη άδεια. Το θέμα προβλήθηκε από ιστοσελίδες, κανάλια κλπ διασύροντας την πόλη μας. Ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης  σε δηλώσεις προς την εφημερίδα μας  τόνισε

ότι δεν κάλεσε ο Δήμος την αστυνομία και ότι προσπάθησε να διαπραγματευτεί τη μείωση ή τη διαγραφή του προστίμου με το Διοικητή χωρίς όμως επιτυχία. To Δημοτικό Συμβούλιο πάντως θέλοντας να βοηθήσει στην προσφυγή της κα Ειρήνης προς την Περιφέρεια για διαγραφή του προστίμου, με πρόσφατη ομόφωνη απόφασή του στις 8 Απριλίου 2015, δηλώνει τη συμπαράσταση του.

Την ερώτηση αν ο Δήμος κάλεσε την Αστυνομία να κάνει έλεγχο στην κυρία Ειρήνη και να της επιβάλλει εξοντωτικό πρόστιμο θέσαμε πρόσφατα στο Δήμαρχο Ν. Σμύρνης κ. Σταύρο Τζουλάκη, ο οποίος αρνήθηκε το γεγονός και απάντησε αναλυτικά:  
«Το πρόστιμο το επέβαλε η αστυνομία. Προσπάθησα μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχα με το Διοικητή, να διαπραγματευτώ για το ύψος του υψηλού προστίμου, ακόμη και τη δυνατότητα διαγραφής του, ο Διοικητής όμως μου ανέφερε ότι ο νόμος ορίζει το ύψος του προστίμου σε περιπτώσεις πώλησης ειδών υγειονομικού ενδιαφέροντος, χωρίς απαιτούμενη άδεια, και δεν υπάρχει δυνατότητα διαγραφής.
KOYLOYRIA PROSTIMO lowΠριν έξι μήνες το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να δώσει την εν λόγω άδεια στην κα Ειρήνη στηριζόμενο  σε σχετική απόφαση του Δημ. Συμβουλίου  να μην υπάρχουν μικροπωλητές στην πλατεία.  Θέλω να προσθέσω ότι την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (179/2013) για το έτος 2014 σχετικά με τη μη χορήγηση αδειών την υπερψήφισε τόσο η τότε πλειοψηφία όσο και μέρος της αντιπολίτευσης. Αν τεθεί στο μέλλον θέμα προς συζήτηση στο Δ.Σ., ας αποφασίσει το Σώμα…» ανέφερε ο κ. Τζουλάκης αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκέφτεται να φέρει ξανά το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι ακόμα κι αν αποφασίσει το Δημ. Συμβούλιο να δώσει άδειες δεν είναι σίγουρο ότι θα έπαιρνε άδεια η κα Ειρήνη γιατί υπάρχουν συμπολίτες μας που έχουν εκδηλώσει αντίστοιχο ενδιαφέρον και βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση από την κα Ειρήνη.
Την υπόθεση κατήγγειλε στα τέλη Μαρτίου ο Δημοτικός Σύμβουλος της δημ. παράταξης «Μια πόλη ανάποδα» Γιώργος Αφεντουλίδης αναφέροντας σχετικά:
«5.000 πρόστιμο στην κυρία που πουλά κουλούρια στην πλατεία, διότι δεν συνεμορφώθην με τας υποδείξεις. Μετά από 5 χρόνια ανεργίας και με μητέρα υπερήλικα κατάκοιτη, μόνες τους, η κυρία κατάφερε να φτιάξει ένα καρότσι και να πουλάει κουλούρια στην πλατεία. 5000 ευρώ πρόστιμο επειδή δεν έχει άδεια.
Το Δημοτικό Συμβούλιο προ 6μήνου αρνήθηκε να της δώσει άδεια και κατά πλειοψηφία στήριξε την άποψη να μην δίνονται άδειες σε μικροπωλητές. Η πλειοψηφία του ΔΣ με Δήμαρχο Τζουλάκη και αντιδήμαρχο Κονιδάρη, θεωρεί πως έχει τόσο τακτοποιημένη την πανέμορφη πλατεία μας, που είναι μίασμα να την πατούν άνθρωποι της δουλειάς. Έτσι συνέβαλαν τα μέγιστα ώστε η κυρία κουλουρτζού να μείνει απροστάτευτη απέναντι στο Νόμο, και το τόσο φιλολαϊκό σώμα της αστυνομίας να της ρίξει (όπως μάθαμε με μεγάλη χαρά και βία) αυτό το πρόστιμο της ντροπής για τη Νέα Σμύρνη μας.
Την άλλη μέρα τραβήξαμε φωτό από την πλατεία. Το μήνυμα είναι σαφές  (σ.σ. εννοεί τις παραβάσεις των καταστημάτων)...»
Την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015 το πρωί, μέλη του δημοτικού σχήματος «Μια πόλη ανάποδα», της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης, της Λαϊκής Συνέλευσης Ν. Σμύρνης και πολλοί ενεργοί πολίτες  πήγαν στο Δημαρχείο και συνάντησαν το Δήμαρχο για το παραπάνω θέμα. Ο κ. Αφεντουλίδης υπερσπιζόμενος την κα Ειρήνη τόνισε: «Η υπόθεση της είναι υπόθεση όλων μας, ο οικονομικός στραγγαλισμός που της επιβλήθηκε είναι βαθύτατα πολιτική πράξη που στραγγαλίζει κάθε άνθρωπο της δουλειάς. Δήμαρχοι, Αστυνομία, Περιφέρεια, εφορίες, όλοι τους, πρέπει να σταματήσουν να το κάνουν...»

Την υποστήριξή τους πάντως στην νεοσμυρνιά βιοπαλαίστρια εξέφρασαν εκτός από το πλήθος των δημοτών: η δημοτική παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Νέα Σμύρνη Ποιότητα Ζωής» ο επικεφαλής της οποίας κ. Γιώργος Κουτελάκης σε δήλωσή του αναφέρει: «...Νέα ήθη, νέα πολιτική αντίληψη στο Δήμο μας απο τη νέα Δημοτική Αρχή...», ο Δημ. Σύμβουλος κ. Πανταζής που χαρακτήρισε άδικη την επιβολή προστίμου και η Δημ. Παράταξη Στροφή Ν. Σμύρνης, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση (δημοσιεύεται εδώ)  και καλεί το Δήμο να προχωρήσει σε ένα σχεδιασμό για την πλατεία και τον δημόσιο χώρο που να μην ενισχύει τη μονοκαλλιέργεια της καφετέριας και προκηρύξει άμεσα θέσεις μικροπωλητών σε οριοθετημένο χώρο.

Ανακοίνωση για το παραεμπόριο τέλος εξέδωσε με αφορμή το παραπάνω γεγονός και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σμύρνης κ. Πάρις Παπαβασιλείου (δημοσιεύεται εδώ).