neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις «Κανόνι» ταξιδιωτικού γραφείου ακύρωσε την εκδρομή του Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής και όχι μόνο!
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

EKDROMHΜια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε 65 μαθητές & καθηγητές του Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 λίγες ώρες πριν την αναχώρησή τους για 5ημερη εκδρομή στο Μόναχο. Σύμφωνα με πληροφορίες με ανώνυμο τηλεφώνημα λίγες ώρες πριν την εκδρομή το σχολείο ενημερώθηκε ότι χρεοκόπησε το ταξιδιωτικό γραφείο TRAVEL CITY (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα) που είχε αναλάβει τη διοργάνωση και είχε εισπράξει  500 ευρώ περίπου από κάθε μαθητή και ως εκ τούτου η εκδρομή ακυρώνεται! Οι προσπάθειες εντοπισμού και επικοινωνίας με τους υπεύθυνους ακόμα και με το νεοσμυρνιό Δ/ντη Πωλήσεων της εταιρίας στάθηκε αδύνατη και η εκδρομή και τα χρήματα φαίνεται να χάθηκαν οριστικά. Η εταιρία ευθύνεται επίσης για την ακύρωση της εκδρομής του 3ου Λυκείου Άρτας η οποία βρίσκονταν σε εξέλιξη (!) για την οποία εξέδωσε ανακοίνωση προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και προκάλεσε την οργή των γονιών απ’ ότι φαίνεται και άλλων «εξαπατηθέντων» σχολείων

του Πειρ. Γυμνασίου Αχαρνών κλπ και τα έντονα σχόλια τους στη σελίδα του TRAVELCITYστο facebook (https://www.facebook.com/pages/Travel-City/540648352710605)

Το TRAVEL CITY ευθύνονταν και για την περιπέτεια των μαθητών του 3ου Λυκείου Άρτας η εκδρομή των οποίων διακόπηκε απότομα επίσης στις 23 Απριλίου λόγω μη πληρωμής του ξενοδοχείου και των εισιτηρίων επιστροφής και πήρε διαστάσεις στα ΜΜΕ. Σε ανακοίνωση της διαχειρίστριας του ταξιδιωτικού πρακτορείου η οποία δημοσιεύτηκε στο zougla.grαναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Εκφράζουμε τη λύπη μας για την αδυναμία του ταξιδιωτικού γραφείου μας να οργανώσει τη σχολική εκδρομή του 3ου Λυκείου Άρτας, όπως οφείλαμε. Το πρόβλημα, ατυχώς, δεν είναι μεμονωμένο και δεν αφορά μόνο το 3ο Λύκειο Άρτα (σημ. συντάκτη: εννοεί προφανώς και το πρόβλημα του Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής)
Καταβάλαμε υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, αλλά η έλλειψη ρευστότητας σε συνδυασμό με την άστοχη υποβολή εξαιρετικά χαμηλών προσφορών μας, λόγω του έντονου ανταγωνισμού στην αγορά των σχολικών εκδρομών, οδήγησε στη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Μπορέσαμε και καλύψαμε μέρος μόνο του κόστους των εκδρομών. Διαβεβαιώνουμε ότι δεν "κλέψαμε" χρήματα, τα οποία διαθέσαμε για την εξόφληση χρεών προς προμηθευτές της Εταιρείας μας. Ειδικά η υπογράφουσα, διαχειρίστρια και ιδιοκτήτρια της TRAVEL CITY ΕΠΕ, δεν έχω κίνητρο ή λόγο να εξαπατήσω τους πελάτες του ταξιδιωτικού γραφείου μας και πολύ περισσότερο μαθητές. Κι εγώ μητέρα 3 τέκνων και ιδιοκτήτρια ακίνητης περιουσίας είμαι.
Να σημειώσω μόνο ότι ορισμένοι προμηθευτές της εταιρείας μας, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία μας και την ακύρωση σχολικών εκδρομών, δεν μας επιστρέφουν προκαταβολές, για να διασώσουμε ό,τι μπορούμε. Να τις επιστρέψουν όχι σε εμάς, φυσικά, αλλά με άμεση καταβολή τους στα ξενοδοχεία διαμονής των μαθητών, όπως τους ζητήσαμε».

Με αφορμή τα παραπάνω γεγονότα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων διέταξε τη διενέργεια όλων των νόμιμων ενεργειών προκειμένου να καταλογιστούν οι ευθύνες στο εν λόγω ταξιδιωτικό γραφείο, ενώ με ανακοίνωσή της αναφέρει ότι προτίθεται από την καινούργια σχολική χρονιά να επανεξετάσει το θέμα των σχολικών εκδρομών, διασφαλίζοντας ότι τα ταξιδιωτικά πρακτορεία που θα αναλαμβάνουν τη μεταφορά και τη διαμονή των μαθητών καθώς θα είναι πιστοποιημένα, οι δε μαθητές πλήρως ασφαλισμένοι με συμβόλαια που θα επισυνάπτονται στα ταξιδιωτικά έγγραφα.