neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτική ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ & ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜ.ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
facebook
Έχουμε 4 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Μετά από έξι χρόνια σκληρής μνημονιακής λιτότητας, νεοφιλελεύθερων πολιτικών εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και περιβαλλοντικής υποβάθμισης, θεωρούμε πως εμείς οι πολίτες, σαν άτομα και σαν ενεργά μέλη κάθε συλλογικότητας, που δραστηριοποιούμαστε στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, έχουμε την υποχρέωση να διαλέξουμε πλευρά...


Να αποφασίσουμε με την συμμετοχή μας σε μια Δημοτική Κίνηση, αν θα συμβάλλουμε στην σύμπραξη και εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών, που επιβάλλονται από τα ευρωπαϊκά κέντρα εξουσίας και ΔΝΤ και υλοποιούνται απαρέγκλιτα από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και τους μνημονιακούς προϋπολογισμούς της Περιφέρειας Αττικής ή αν θα διαχωρίζουμε τη θέση μας, τασσόμενοι με εκείνες τις δυνάμεις, τις συλλογικότητες και τα κινήματα που παλεύουν για την ανατροπή αυτών των πολιτικών και για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, για έναν άλλο ρόλο της Τ.Α., μακριά από οικονομικές εξαρτήσεις και διαχείρισης της κρίσης, προς όφελος των δανειστών και των ντόπιων ιδιωτικών - εργολαβικών συμφερόντων.
Ο χώρος της Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού είναι βασικό πεδίο άσκησης και επιβολής του Αρμαγεδδώνα των μνημονίων, που σε συνδυασμό με το Καλλικρατικό έκτρωμα, την οικονομική ασφυξία, την θεσμική κατάρρευση και την απόλυτη εξάρτηση από την κεντρική εξουσία, δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα απαξίωσης του θεσμού και πλήρης υποταγής του στα σχέδια της Ε. Ε. και των ντόπιων ιδιωτών συμφερόντων.
Ως εκ τούτου, η δράση κάθε δημοτικής παράταξης και κίνησης κρίνεται από την ουσιαστική και όχι στα λόγια στάση, που κρατά απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας (ΟΛΠ, Ελληνικό, Αστέρα Βουλιαγμένης, Παραλιακό Μέτωπο κ.λ.π), την παραχώρηση στα ιδιωτικά εργολαβικά συμφέροντα της διαχείρισης και αξιοποίησης των απορριμμάτων, την διατήρηση, έστω και με μικροτροποποιήσεις, του Καλλικρατικού εγκλήματος, την αγαστή συνεργασίας με τις κεντρικές επιλογές και τους σχεδιασμούς της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο μνημονιακών προϋπολογισμών, και την ασύντακτη και χωρίς οικονομική βοήθεια εμπλοκή της Τ. Α. στα σχέδια της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος.
Με αυτό το σκεπτικό, δηλώνουμε πως διαχωρίζουμε την θέση μας, αποχωρώντας από την Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», την οποία υπηρετήσαμε το προηγούμενο διάστημα σαν υποψήφιοι Δημ. Σύμβουλοι, σαν μέλη της Δημοτικής Ομάδας και σαν ενεργοί πολίτες.
Αποχωρούμε διεκδικώντας το ρόλο που του αξίζει στο δημοτικό κίνημα μέσα στο Δήμο, στην Περιφέρεια και συνολικά στην Τ. Α., σαν κύτταρο δημοκρατίας και αντίστασης και όχι σαν ιμάντα και προθάλαμο για προσωπικά «βολέματα» ημετέρων στο κρατικό μηχανισμό, ούτε χειροκροτητή πολιτικών κυβερνητικών επιλογών, πελατειακών σχέσεων, παραγοντισμού και γραφείου ευρέσεως εργασίας, μακριά  από τα πραγματικά συμφέροντα του πολίτη, τις ηθικές αξίες και τα οράματα της Αριστεράς.
Διεκδικούμε και παλεύουμε για έναν ριζικό επαναπροσδιορισμό της αυτοδιοίκησης, με ενίσχυση των συμμετοχικών δομών από τα κάτω, στηριζόμενοι στα τοπικά κινήματα, σε μορφές λαϊκής οργάνωσης στις γειτονιές, σε μέτωπα υπεράσπισης του δημόσιου χώρου και των κοινωνικών υπηρεσιών, χωρίς μνημόνια, λιτότητα και ευρώ-επιτροπία.
Αποχωρούμε από την Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», αλλά όχι από την ενεργό δράση και τον οραματικό μας στόχο για έναν Δήμο, μια Περιφέρεια και μια χώρα αντάξια των αγωνιστικών παραδόσεων του λαού μας.
1.  Αργυρίου Τάσος,
2.  Βαμβακούση Κούλα,
3.  Γάτσιος Δημήτρης,
4.  Δημητράτου Άννα,
5.  Καμπάνης Αντ.,
6.  Κώνστας Δημήτρης,
7.  Μπενούκας Παν.,
8.  Φιλιππίδης Φίλιππος,
9.  Ψαλλιδάς Βασίλης

Ν. Σμύρνη 1/4/2016