neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Τοπικές Ειδήσεις ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ κ. ΣΟΥΦΛΙΑ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΥΠΟΓΕΙΟ ΓΚΑΡΑΖ ΤΗΣ ΠΛΑΤ. ΚΑΡΥΛΛΟΥ
facebook
Έχουμε 16 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

souflias anamhstiko.jpgΜε την παρουσία του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά παραδόθηκε και επίσημα στις 7 Ιουλίου 2009 ο Υπόγειος Σταθμός Αυτοκινήτων της Πλατείας Καρύλλου στο κέντρο της Ν. Σμύρνης.Με την ευκαιρία της επίσκεψης του κ. Σουφλιά στην πόλη μας ο Δήμαρχος Ν. Σμύρνης κ. Κουτελάκης του απένειμε το μετάλλιο της πόλης, για την καθοριστική συμβολή του ΠΕΧΩΔΕ στην ολοκλήρωση του έργου.  Η λειτουργία του σταθμού ξεκίνησε δοκιμαστικά από την Τετάρτη 1η Ιουλίου και μπορεί να φιλοξενήσει 665 αυτοκίνητα....

Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε ικανοποιημένος από την ολοκλήρωση του έργου, ανέφερε ότι αιτία των μεγάλων καθυστερήσεων που υπήρξαν στην κατασκευή του ήταν αποκλειστικά η καθυστέρηση των κοινοφελών οργανισμών (ΔΕΗ, ΟΤΕ κ.ά.) να μεταφέρουν τα δίκτυά τους από την περιοχή των έργων, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την προοπτική κατασκευής στην επιφάνεια υπέρθεν του Σταθμού πεζογέφυρας πρασίνου (στη φωτογραφία φαίνεται η τελική μακέτα της μελέτης) που θα ενώσει την Κεντρική Πλατεία και το Άλσος και θα δημιουργήσει ένα ενιαίο χώρο πρασίνου συνολικής έκτασης 100 στρεμμάτων.

 maketa anaplashs pezogefyras.jpg

Ο κ. Σουφλιάς δήλωσε μάλιστα ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προσπαθήσει να βοηθήσει μέσω του ΕΤΕΡΠΣ στην κατασκευή της γέφυρας, η μελέτη της οποίας ολοκληρώθηκε και αναμένεται να δημοπρατηθεί το Σεπτέμβριο. Τέλος ο κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι το Γκαράζ μετά από 30 χρόνια (ίσως και λιγότερα όπως ανέφερε) θα αποδοθεί στο Δήμο, ο οποίος θα το αξιοποιήσει όπως αυτός νομίζει καλύτερα προς όφελος των δημοτών.Ο κ. Σουφλιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παραδίδουμε σήμερα ακόμη έναν Σταθμό Αυτοκινήτων. Ο νέος Σταθμός δίνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα της στάθμευσης αυτοκινήτων, στην πυκνοκατοικημένη και εμπορικά αναπτυγμένη περιοχή της κεντρικής πλατείας της Νέας Σμύρνης. Ο υπόγειος Σταθμός αποτελείται από τρία (3) υπόγεια και έχει συνολική ωφέλιμη επιφάνεια 18.920 τ.μ. και 665 θέσεις στάθμευσης. Διαθέτει σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, όπως πυροπροστασία, πυρασφάλεια (αυτόματη και χειροκίνητη), ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος για αυτονομία ηλεκτροδότησης και εξαερισμό, ο οποίος συνδυάζεται με εγκατάσταση ειδικών φίλτρων και ηχοαποσβεστήρων, που συντελούν στην εκμηδένιση των αερίων ρύπων και λοιπών θορύβων, σύμφωνα με την περιβαλλοντική μελέτη που έχει εκπονηθεί. Ο Σταθμός θα λειτουργεί με αυτοεξυπηρέτηση και φύλαξη σε 24ωρη βάση. Το έργο κατασκευάστηκε με σύμβαση παραχώρησης από την Κ/Ξ των Εταιρειών ΑΕΓΕΚ ΑΕ., ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ., ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ, J&Ρ-ΑΒΑΞ, ΓΕΚ. Το ύψος της επένδυσης ήταν 11,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από ίδια κεφάλαια της κοινοπραξίας, ύψους 9 εκατ. ευρώ, και χρηματοδοτική συμβολή του Δημοσίου, ύψους 2,7 εκατ. ευρώ. Ο ανάδοχος παραχώρησης αναλαμβάνει τη συντήρηση – λειτουργία και εκμετάλλευση του σταθμού για 30 έτη, αποδίδοντας στο Δημόσιο το 3% επί των ακαθαρίστων μηνιαίων εσόδων. Μετά τη λήξη της σύμβασης παραχώρησης, ο σταθμός θα αποδοθεί στον κύριο του χώρου που είναι ο Δήμος Ν. Σμύρνης, σε πλήρη λειτουργία...» Τέλος ο Δήμαρχος κ. Κουτελάκης σε δηλώσεις του τόνισε τη διπλή λειτουργία του Γκαράζ το οποίο όχι μόνο εξυπηρετεί ένα μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων και δίνει λύσεις στο κυκλοφορικό πρόβλημα της πόλης μας, αλλά ταυτόχρονα ενοποιεί και ένα σύνολο δημόσιων χώρων από την Κ. Πλατεία μέχρι το Άλσος έκτασης 100 στρεμμάτων. Ο κ. Κουτελάκης δήλωσε ότι η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη που παραδέδωσε στους πολίτες ένα τόσο μεγάλο έργο.

ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΓΚΑΡΑΖ ΤΗΣ ΠΛ. ΚΑΡΥΛΛΟΥ

ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΝ ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ & ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΣΟΥΦΛΙΑΣ - ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ 4 ΝΕΑ ΓΚΑΡΑΖ (ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΔΑΦΝΗ - ΔΙΟΧΑΡΟΥΣ - Α' ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝΑ κου ΓΑΒΡΙΛΗ

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ & ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΩΝ