neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Πολιτιστικά ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΝΑΞΟΥ
facebook
Έχουμε 5 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟΣΜΥΡΝΙΟΥ τ. ΥΠΟΥΡΓΟΥ Γ. ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ

anomeriths biblio.jpgΣε μια κατάμεστη αίθουσα, στο δημοτικό θέατρο “Ιάκωβος Καμπανέλλης”,
ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νάξου και ο Εκδοτικός Οίκος “ΜΙΛΗΤΟΣ”
διοργάνωσαν την παρουσίαση του βιβλίου του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ με τον τίτλο “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ” – Ένας βυζαντινός “Μυστράς” στη Νάξο.  Στο  βιβλίο  αυτό  καταγράφεται  το σημαντικότερο  κομμάτι  της Βυζαντινής
Νάξου, του  οποίου 200 περίπου  ναοί 
και  τοιχογραφίες χρονολογούνται από  τον  6ο  έως  τον  13ο  αιώνα.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Παροναξίας κ.κ Καλλίνικος, ο Δήμαρχος Νάξου κ. Ν. Μαράκης, ο Δήμαρχος Δρυμαλλίας κ. Ι. Μπαρδάνης, ενώ για το έργο του συγγραφέα μίλησαν η Δρ. Φαίδρα Καλαφάτη, επιμελήτρια του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών και ο καθηγητής και πρώην Υπουργός κ. Γεώργιος-Αλέξανδρος Μαγκάκης.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, όλες οι τοπικές αρχές, πλήθος κόσμου απ’ όλα τα χωριά και δεκάδες φίλοι του Γιώργου Ανωμερίτη και του Γιώργου Μαγκάκη. Ο συγγραφέας του βιβλίου κλείνοντας την εισήγηση του με ευχαριστίες προς όλους, οι οποίοι με κολακευτικά λόγια μίλησαν για το έργο του και την προσωπικότητα του, τόνισε την ανάγκη κοινής προσπάθειας για:
α)τη δημιουργία ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ στην Κεντρική Νάξο.
β) τη συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Μητρόπολης για τη λειτουργικότητα ορισμένων ναών.
γ)  την ολοκλήρωση των υποδομών και
δ)  την επισκεψιμότητα των ναών του πάρκου από φορείς, συλλόγους και σχολεία.
Ο Γιώργος Ανωμερίτης, 14 χρόνια βουλευτής και 5 φορές Υπουργός, ξεκαθάρισε ότι το ενδιαφέρον του για τη Νάξο είναι διηνεκές πέρα από τίτλους και αξιώματα, για τη Νάξο, τα οποία ευθέως αρνείται.
Ήδη το βιβλίο του “ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΠΑΡΚΟ ΤΡΑΓΑΙΑΣ ΝΑΞΟΥ” σημειώνει  εκδοτική επιτυχία,  αφού οδεύει προς τη δεύτερη έκδοση και πρόκειται άμεσα να μεταφρασθεί και να κυκλοφορήσει στα αγγλικά μετά από απαίτηση δεκάδων ξενόγλωσσων φίλων της Νάξου.
Θερμά συγχαρητήρια στο συνδημότη μας και τ. Υπουργό κ. Ανωμερίτη, ο οποίος όσες ευθύνες και αν είχε, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται παράλληλα με το ίδιο άσβεστο πάθος με τις τέχνες, την ποίηση, τη λογοτεχνία και την ππολιτιστική μας κληρονομιά, καταθέντοντας συνεχώς σημαντικά συγγραφικά έργα στον παγκόσμιο εκδοτικό στίβο.

 

DEKEMBRIOS 2019 diabaste copy