neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 106 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 MPALOGIANNH autopragmatosi Kyvellou-new

Απόψεις

deligiannifoto2014 smalllowΓράφει η Κλαίρη Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ν. Σμύρνης

Τόσο η Κοινωνική Οικονομία, όσο και οι κοινωνικές επιχειρήσεις, παρά το γεγονός ότι για την Ευρώπη και την Αμερική αποτελούν επιτυχημένες πρακτικές εδώ και πολλές δεκαετίες, εδώ στην Ελλάδα εξακολουθούν να προκαλούν σύγχυση, ερωτηματικά και απορίες σε πολλούς.

Περισσότερα...

KASTORIS lowΓράφει ο ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ, Καθηγητής - Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ν. Σμύρνης

Οι μέρες που περνάμε δύσκολες. Η κρίση είναι οικονομική, κοινωνική, πολιτική, ηθική.Διαπερνάει τις σχέσεις μας. Διαλύει παρέες. Απομονώνει τους ανθρώπους. Μέσα σε όλα αυτά ένα κράτος διαλυμμένο, που δεν μπορεί να στηρίξει και να ικανοποιήσει στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες. Και μέσα από τις στάχτες, γεννιέται η ελπίδα. Οι άνθρωποι που αντιστέκονται. Οι άνθρωποι που θέλουν να ενωθούν, να προσπαθήσουν, να αγωνιστούν, να δημιουργήσουν, να βοηθήσουν και να βοηθηθούν .Οργανώνονται σε διάφορες συλλογικές μορφές. Μέσα από δυσκολίες οικονομικές, ελεύθερου χρόνου, οικογενειακών υποχρεώσεων και άλλων προβλημάτων, βλέπουν ότι μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ....

Περισσότερα...

strofi neas smyrnhs logo"Ανήκουμε σε αυτούς που δεν γνώρισαν τον Γιάννη Μουζάλα ως υπουργό. Τον ξέραμε από πριν ως τον νεοσμυρνιό γιατρό, πάντα ενεργό στα κοινωνικά δρώμενα της πόλης, αλλά και πάντα Γιατρό του Κόσμου, έτοιμο να βρεθεί στην άλλη άκρη του πλανήτη για να βοηθήσει ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Γι' αυτό και η επιλογή του για τη θέση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ήταν από τις πιο ταιριαστές: γιατί συμπύκνωνε συμβολικά σε ένα πρόσωπο την πείρα στη διαχείριση ανθρωπιστικών κρίσεων μαζί με την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά, την ενσυναίσθηση, στοιχεία που για μας αποτελούν την πεμπτουσία του ελληνισμού.

Περισσότερα...

KIFA PROSFYGES lowΤα τελευταία δύο χρόνια γινόμαστε μάρτυρες μιας προσφυγικής κρίσης που συνεχώς κλιμακώνεται, για να φτάσει στις σημερινές τραγικές διαστάσεις που όλοι γνωρίζουμε. Καθημερινά, άλλοι στα δελτία ειδήσεων και άλλοι «διά ζώσης» ακούμε και βλέπουμε το δράμα δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων που παίρνουν το δρόμο της προσφυγιάς για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, να σώσουν τα παιδιά τους από το θάνατο.Ένα δρόμο  γεμάτο κινδύνους, κακουχίες και κλειστά σύνορα. Το Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Ν. Σμύρνης (ΚΙΦΑΝΣ) στάθηκε από την αρχή δίπλα τους. Ήδη από το 2014 γεμίζαμε αυτοκίνητα με πράγματα και τα πηγαίναμε στους πρόσφυγες στο Λαύριο.

Περισσότερα...

POIOTHTA ZOHS SYLLOGOS 2Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος στις 10 Μαΐου 2015 αναφέρει: Θεσμοθετείται το «Παζάρι Χωρίς Μεσάζοντες» από τον Δήμο Νέας Σμύρνης, δικαιώνοντας έτσι την επιμονή του Συλλόγου Νέας Σμύρνης ‘Ποιότητα Ζωής’ για την αναγκαιότητά του, έπειτα και από την μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος   από τον Σύλλογο ‘Ποιότητα Ζωής’, ο οποίος διοργανώνει πλέον σε σταθερή βάση το παζάρι ‘Χωρίς Μεσάζοντες’".

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

mandalou-new

zografou-01

Αναζήτηση στον οδηγό αγοράς

Αναζήτηση για:Επιλογή Κατηγορίας

 

DEKEMBRIOS 2017 PROTOSELIDO copy