neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 9 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Απόψεις

MAMOLH mikri lowΜε αφορμή τον άδικο χαμό του Β. Γιακουμάκη μετά από τα συνεχή περιστατικά bullying που υπέστη από συμμαθητές του στην Γαλακτοκομική Σχολή των Ιωαννίνων, πέραν των πολύ ενδιαφερόντων απόψεων που έχουν εκφραστεί σχετικά με την εν λόγω συμπεριφορά που παρουσιάζει έντονη έξαρση κατά τα τελευταία χρόνια στα σχολεία της χώρας, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε το φαινόμενο και στα πλαίσια της μάκρο-ανάλυσης, πέρα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που συνιστούν τη μοναδικότητα της κάθε περίπτωσης, και αυτή αφορά το τι συμβαίνει στην ελληνική κοινωνία και στην “αγία ελληνική οικογένεια”, τον «πυρήνα» δηλαδή, της κοινωνίας. Ποια είναι εκείνα τα αρνητικά χαρακτηριστικά της που ενδεχομένως ενδυναμώνουν την έξαρση τέτοιων φαινομένων, αντί να τα καταστέλλουν.

Περισσότερα...

strofi neas smyrnhs logoΠριν από λίγες μέρες επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην κ. Ειρήνη που πουλάει κουλούρια στην πλατεία της Ν. Σμύρνης γιατί δεν είχε άδεια. Άδεια βέβαια δεν θα μπορούσε να έχει, αφού το 2013 η τότε πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου (με τη διαφωνία της Στροφής Νέας Σμύρνης, της Λαϊκής Συσπείρωσης και της Πόλης Ανάποδα) αποφάσισε ότι «δεν θέλει μικροπωλητές στους δρόμους της πόλης». Φυσικά οι μικροπωλητές με τα κουλούρια δεν εξαφανίστηκαν (πού να πάνε άλλωστε; πώς να ζήσουν;), απλώς καταδικάστηκαν σε διαρκή παρανομία.

Περισσότερα...

papabasileiou lowΚύριε Δήμαρχε
Ατζιτασία ονομάζουμε το πολιτικό φαινόμενο της απομόνωσης ενός περιστατικού που αφορά σε μία περίπτωση αδικημένου κοινωνικά συνανθρώπου, του οποίου μία δράση αντίκειται στη νομιμότητα με τη στενή έννοια του όρου, ενώ θα μπορούσε με βάση τις συγκεκριμένες κοινωνικές συνθήκες να εκληφθεί από το σύνολο ως δίκαιη, στην αιτηματική της τουλάχιστον μορφή. Η ατζιτασία όμως δε σταματά στον εντοπισμό της περίπτωσης, ούτε αφορά εντέλει το αδικημένο άτομο. Η ατζιτασία ουσιαστικά είναι η εκμετάλλευση αυτής της κατάστασης από ένα ή περισσότερα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία, μέσω αυτής, προσπαθούν να ανελιχθούν σε επίπεδο πολιτικό και να αποκτήσουν ρόλο, αναμασώντας το όνομα του αδικηθέντος και την περίπτωση, αντιπαραβάλλοντάς την πολλές φορές με άλλα περιστατικά και καταστάσεις που το πλατύ κοινό θεωρεί άδικες, από την αντίστροφη πλευρά της δράσης της εξουσίας. Είναι μορφή γκεμπελισμού, απόκρυψης δηλαδή της βαθύτερης και ουσιαστικότερης αλήθειας που αφορά στο καλό του συνόλου, τη νομιμότητα και την ισότητα σε μία δημοκρατία, προς ανάδειξη ενός συγκεκριμένου περιστατικού εν γένει αδικίας, έτσι όπως αυτή συμπυκνώνεται στη δυστυχία ενός συγκεκριμένου ατόμου, χωρίς ουσιαστικά να νοιάζει ή να εξετάζεται η θέση όλων των υπόλοιπων δυστυχησάντων ατόμων που βρίσκονται σε παρόμοια θέση με αυτό, ούτε φυσικά και το δίκαιο όσων υγιώς προστατεύονται από το νομικό σύστημα που καταστρατηγείται.

Περισσότερα...

foteinopoulou lowΓράφει η Φωφώ Μουτοπούλου - Φωτεινοπούλου, Εκπαιδευτικός - Ειδική Παιδαγωγός, Σύμβουλος Σπουδών “Ευμέλεια” Κέντρο Μελέτης Μόρφωσης Πολιτισμού

Κάθε Παρασκευή απόγευμα η δασκάλα της Δανάης ζητάει από τους μαθητές της να βγάλουν ένα κομμάτι χαρτί και να γράψουν τα ονόματα τεσσάρων παιδιών με τα οποία θα ήθελαν να καθίσουν μαζί την επόμενη εβδομάδα. Τα παιδιά γνωρίζουν ότι αυτές τους οι επιθυμίες μπορεί να πραγματοποιηθούν, μπορεί όμως και όχι.

Περισσότερα...

EMPORIKOS SYLLOGOS LOWΟ Εμπορικός Σύλλογος Νέας Σμύρνης καταγγέλλει την αντικοινωνική και απροειδοποίητη υπαναχώρηση του ιδιωτικού παρκινγκ της πλατείας από την τριμερή συμφωνία μεταξύ Δήμου - παρκινγκ και Εμπορικού Συλλόγου για μείωση του αντιτίμου στάθμευσης σε 1 ευρώ την ώρα με επίδειξη απόδειξης αγοράς από κατάστημα της Νέας Σμύρνης. Στη συμφωνία αυτή, ο Δήμος είχε αναλάβει τη μείωση των δημοτικών τελών του παρκινγκ ως αντισταθμιστικού οφέλους, ο Εμπορικός Σύλλογος την αδιάλειπτη διαφήμιση της χρήσης του παρκινγκ (με αφίσες στις βιτρίνες μας κτλ) και το παρκινγκ τη μείωση του κομίστρου σε 1 ευρώ την ώρα.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...