neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 12 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Απόψεις

της Κατερίνας Κουτετέ, Αντιδημάρχου Ν. Σμύρνης

Πολύ καλές και εφέτος οι επιλογές των «Ιωνικών Γιορτών» τόσο οι θεατρικές όσο και οι μουσικές παραστάσεις χάρισαν στους Νεοσμυρνιώτες καταπληκτικές βραδιές. Η παρουσία του κόσμου και το αγκάλιασμα αυτών των εκδηλώσεων αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή και ο Πολιτιστικός Οργανισμός προσπαθούν και επιλέγουν το καλύτερο.

Περισσότερα...

Οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης και ιδιαίτερα οι γονείς, οι καθηγητές και οι μαθητές του 1ου και 10ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου, είναι λογικό να αισθάνονται, και πάλι αδικαίωτοι, μετά την απόφαση του δικαστηρίου που θεωρεί ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας που είναι τοποθετημένες στους πυλώνες φωτισμού του γηπέδου του Πανιωνίου είναι νόμιμες, ως προς την ακτινοβολία. Δεν είναι πρωτοφανές, ένας δίκαιος αγώνας των εργαζομένων, να μη βρίσκει διέξοδο μέσω της ισχύουσας νομοθεσίας και της δικαστικής αρχής.

 

Περισσότερα...

Πριν μερικές μέρες πληροφορηθήκαμε ότι έχει φτάσει φάκελος στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ με σκοπό να ανοίξει ο δρόμος για τη δημιουργία εμπορικού κέντρου στο χώρο του Πανιωνίου. Επιδίωξη των επιχειρηματικών συμφερόντων, εδώ και μήνες, είναι η αλλαγή χρήσης γης στο συγκεκριμένο χώρο των 27,5 στρεμμάτων.
Με τη δραστηριοποίηση της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ, τη συλλογή εκατοντάδων υπογραφών καθώς και τη συμπαράταξη μαζικών φορέων της πόλης μας καταφέραμε να μπλοκάρουμε, με επιτυχία μέχρι τώρα, τη δημιουργία του εμπορικού κέντρου. Θυμίζουμε ότι το αρχικό επιχειρηματικό σχέδιο είχε εγκριθεί άκριτα, χωρίς δημόσια διαβούλευση και με οριακή πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο (Ιούλιος 2007). Σε πείσμα των ιδιωτικών συμφερόντων και της Δημοτικής αρχής το αρχικό σχέδιο έχει μείνει στα χαρτιά !
Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή των εξελίξεων για το στάδιο του Πανιωνίου. Εδώ και μήνες διαδίδονταν φήμες στην πόλη ότι υπάρχουν έτοιμα «νέα βελτιωμένα σχέδια» με σκοπό να απαλύνουν τις αντιδράσεις, μετά τα απαράδεκτα αρχικά σχέδια. Γνωρίζαμε όμως ότι χωρίς την πολιτική έγκριση από το ΥΠΕΧΩΔΕ και τη δρομολόγηση διαδικασίας για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, που θα επιτρέπει αλλαγή χρήσης γης και όρων δόμησης, δεν θα τολμούσαν να παρουσιάσουν τίποτε το συγκεκριμένο.

Περισσότερα...

Ξαφνικά, φέτος το καλοκαίρι και χωρίς το θέμα να συζητηθεί προηγουμένως ούτε στη Δημοτική Ομάδα ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε από το Νομικό Πρόσωπο η επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς.

Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν με το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου και ανήκουν στην ΑΚΟΑ, Ρουμπίνη Τσαμασίρου και Βασίλης Βουργουντζής, από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους τόσο στους χειρισμούς όσο και στην ίδια την απόφαση του Ν.Π. και του Δημάρχου.

Η αντίθεση αυτή, σε καμία περίπτωση δεν ταυτίζεται με την αντίθεση που δημαγωγικά εξέφρασαν δημοτικοί σύμβουλοι που πρόσκεινται στα κόμματα του δικομματισμού, γιατί η κατάργηση των τροφείων, είναι μέτρο που εντάσσεται στα πλαίσια της πολιτικής κατά της ακρίβειας, τόσο της ΑΚΟΑ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ.

Η αντίθεση αυτή έχει να κάνει με το ότι, για μας, η παροχή δωρεάν υπηρεσιών από τους παιδικούς σταθμούς, είναι πρώτα απ’ όλα υποχρέωση της πολιτείας, ότι μέχρι σήμερα στο Δήμο μας ήταν δωρεάν και ότι από πουθενά δεν φαινόταν, μέσα στο πρόγραμμα και τις διακηρύξεις της παράταξης προεκλογικά, ότι ενδέχεται κάποια στιγμή να επιβληθούν τροφεία.

Είναι φανερό ύστερα από τα παραπάνω ότι, καταψηφίζοντας τη σχετική απόφαση του Δ.Σ., οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι, ενήργησαν στα πλαίσια των πολιτικών μας επιλογών και ότι ως εκπρόσωποί μας, έχουν την ευχέρεια και το αναφαίρετο δικαίωμα, να εκφράζουν την πολιτική τους αντίθεση χωρίς περιορισμούς και με όποιο τρόπο κρίνει ο καθένας τους πολιτικά σωστό.

ΑΚΟΑ   Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

Επιτέλους! Η πόλη μας απέκτησε εφημερίδα αντάξια της δημοτικής μας αρχής. Ο δήμαρχος Κος Κουτελάκης και οι συν αυτώ της δημοτικής αρχής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, βρισκόμενοι σε αδιέξοδο, στριμωγμένοι από την πάλη των μαζικών φορέων, την αγανάκτηση σημαντικού τμήματος γονιών και την πρωτοπόρα δράση των μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, κατέφυγαν σε αυτό που γνωρίζουν καλύτερα: στον αγοραίο αντικομουνισμό, την προβοκάτσια και τη συκοφαντία.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...