neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 15 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 akadimos118x118 autopragmatosi Kyvellou-new

Απόψεις

του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΗ - Δημ. Σύμβουλου & Προέδρου του "Κέντρου Προσχολικής Αγωγής" Δήμου Ν. Σμύρνης

Είναι εντυπωσιακό πως μια νομοθετική πρωτοβουλία που κατά κοινή ομολογία θεωρείται επιβεβλημένη, προκαλεί γενική αντίδραση! Από φέτος το Σεπτέμβριο, όλα τα νήπια θα φοιτούν υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο. Η ρύθμιση έγινε υπό την πίεση των μεγάλων κινητοποιήσεων των δασκάλων, τον περασμένο χειμώνα (ψηφίστηκε στις 21 Δεκεμβρίου). Για να είναι εφικτή και εφαρμόσιμη, θα έπρεπε να προηγηθούν: καταγραφή της αύξησης των μαθητών σε δημόσια νηπιαγωγεία, έγκαιρη αντιμετώπιση της διεύρυνσης των  υποδομών, έγκαιρη προειδοποίηση για την αλλαγή του καθεστώτος και του περιεχομένου λειτουργίας των τμημάτων που φιλοξενούν παιδιά ηλικίας 5-6 ετών.

Περισσότερα...

Γράφει η  Ευαγγελία Τσώλη - Ποιήτρια Βιβλιοθηκονόμου "ΕΣΤΙΑΣ"

Το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου η πατρίδα μας και κυρίως η Πελοπόννησος, ένα απ’ τα μεγαλύτερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας μας, χτυπήθηκε ανελέητα απ’ τη φωτιά, η οποία στο πέρασμά της έκανε στάχτη στην κυριολεξία δεκάδες χωριά με όλο το έμψυχο και άψυχο δυναμικό τους.

Περισσότερα...

του ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗ - Βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Β΄ Αθήνας

Η απόφαση του Υπ. Εσωτερικών για την αναπροσαρμογή και προσδιορισμό των ανωτάτων ορίων των εκλογικών δαπανών των βουλευτών, βάσει του Ν. 3023/2002 για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών, αποτελεί για τις μεγάλες εκλογικές περιφέρειες και ειδικότερα για τη Β΄ Αθηνών πρόκληση έναντι των πολιτών και στην ουσία έμμεση νομιμοποίηση απαράδεκτα υψηλών ποσών πολιτικού χρήματος. Όπως είναι γνωστό, από την Υπουργική αυτή Απόφαση το ανώτατο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο βουλευτή στη Β΄ Αθήνας ορίζεται το ποσό των 135.000 Ευρώ. Αν ληφθεί υπόψη ότι η καθαρή μηνιαία αποζημίωση του βουλευτή από τη Βουλή ανέρχεται περίπου σε 6.000 Ευρώ, αντιλαμβάνεται κανείς, ότι το προσδιοριζόμενο ποσό αντιστοιχεί σε βουλευτική αποζημίωση δύο περίπου ετών!

Περισσότερα...

του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΑΣΤΟΡΗ - Δημοτικού Συμβούλου Ν. Σμύρνης

Πιστεύω ότι συγκροτημένα, με απόψεις και θέσεις, υπεύθυνα και δημιουργικά, μπορούμε να προχωρήσουμε στη διερεύνηση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού σχεδίου που προτείνεται για την πόλη μας. Στο άρθρό μου αυτό θα επιχειρήσω μια πρώτη προσέγγιση για την κατασκευή του νέου αθλητικού κέντρου του Πανιωνίου. Θα ξεκινήσω με ορισμένες παρατηρήσεις σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση που θα βοηθήσουν στην τελική μου πρόταση:

Περισσότερα...

Γράφει ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΛΑΒΑΚΗΣ Ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

Σειρά πρωτοβουλιών ανέλαβε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ κ. Γκλαβάκης με την ευκαιρία του εορτασμού της 40ης επετείου της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων προκειμένου να ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς της γείτονας χώρας και της UNESCO για την ελλιπή συντήρηση της Αγιάς Σοφιάς, ζητώντας παράλληλα βοήθεια και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...