neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr neasmyrni.net.gr
Αρχική Απόψεις
facebook
Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους
ARTION 2016-small lux new 001 MPALOGIANNH autopragmatosi Kyvellou-new

Απόψεις

KASTORIS lowΓράφει ο Θεόδωρος Καστόρης, Εκπαιδευτικός - Αντιπρόεδρος Κέντρου Κοιν. Προστασίας & Αλληλεγγύης

Τελειώνοντας η θητεία αυτής της Δημοτικής Αρχής, άρα και η δική μας, θα θέλαμε να πούμε δυο λόγια για ό,τι προσπαθήσαμε να κάνουμε, αλλά και κάποιες σκέψεις για το αύριο, βγαλμένες μέσα από τις ανάγκες και τα προβλήματα που έχουμε εντοπίσει, μελετημένες προτάσεις, επόμενα άμεσα βήματα που βγαίνουν μέσα από τη γνώση μας για το χώρο.

Περισσότερα...

foteinopoulou lowΓράφει η Φωφώ Φωτεινοπούλου - Μουτοπούλου, Εκπαιδευτικός - Δημ. Σύμβουλος

Μιλώντας για εκπαίδευση και παιδεία πρέπει να χαράξουμε μια διαχωριστική γραμμή. Δεν πρόκειται για εννοιολογική διαφορά αλλά για ουσιαστική διάκριση. Η εκπαίδευση είναι το εργαλείο της παιδείας, είναι το σύστημα, η μέθοδος, το μέσο για την απόκτηση της γνώσης. Είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα οποία εκπονούνται από την κεντρική πολιτική και το Υπουργείο Παιδείας. Επομένως μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να παρέμβει σε θέματα επιλογής βιβλίων, σε θέματα ωρολογίου προγράμματος, σε θέματα κάλυψης κενών θέσεων διδακτικού προσωπικού.
Ένας Δήμος όμως μπορεί να παρέμβει ουσιαστικά:

Περισσότερα...

bamboyrelhΓράφει η Μαρία Βαμβουρέλλη, Νοσηλεύτρια - Δημοτική Σύμβουλος

Είναι ώρα να αναρωτηθούμε για τις προτεραιότητες που βάζουμε ως τοπική κοινωνία της μετά από 16 χρόνια διαχειριστικής πολιτικής στη Νέα Σμύρνη με συχνά ανούσια και καινοφανή έργα βιτρίνας και με την παταγώδη αποτυχία αλλά και άρνηση της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που γέννησαν οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές την τελευταία τετραετία.

 

Περισσότερα...

TSIAPHS PANAGIOTHSlowΓράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΑΠΗΣ

Συνήθως πλησιάζοντας οι εκλογές, κάνουμε έναν απολογισμό, ανασύρουμε από τη μνήμη μας το παρελθόν, βλέπουμε πρακτικές, λάθη, αδικίες που έχουν διαπραχθεί, προσπαθούμε να προσεγγίσουμε τις λύσεις, με πρακτικό, ουσιώδες, υπεύθυνο ορίζοντα και με ματιά στο μέλλον.

Όταν χαρακτηρίζουμε ή κρίνουμε κάποιους ως έντιμους ή ανέντιμους, αξιόλογους ή αξιοκαταφρόνητους, ταλαντούχους ή ατάλαντους, στην πραγματικότητα αποφασίζουμε τον τρόπο με τον οποίο θα διαμορφώσουμε την εκλογική ‘’σχέση μας’’ μαζί τους.
Συνήθως αξιαγάπητες και ελκυστικές είναι οι γενναίες, αξιοπρεπείς, και υπεύθυνες ψυχές.

Περισσότερα...

AGGELIDOU LOWΓράφει η ΑΓΓΕΛΙΔΟΥ - ΦΑΡΙΔΗ ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ, τ. Δικαστικός - Εφέτης Αθηνών

Η χρηστή διοίκηση ενός Δήμου αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα από την οικονομική του κατάσταση και συνοψίζεται στο οικονομικό του πλεόνασμα, αυτό με διδάσκει η εμπειρία μου μετά από 30 χρόνια υπηρεσίας ως δικαστικής λειτουργού και η ενασχόληση μου με τα κοινά ως ενεργή πολίτης. Όταν μάλιστα  η καλή οικονομική κατάσταση και το πλεόνασμα  συνοδεύεται από την εκτέλεση σημαντικών έργων, την ανάπτυξη νέων δομών και δράσεις αλληλεγγύης, όπως συμβαίνει στο Δήμο μας, τότε μπορούμε να μιλάμε για μια πετυχημένη διαχείριση.

Περισσότερα...

Περισσότερα Άρθρα...

mandalou-new

zografou-01

Αναζήτηση στον οδηγό αγοράς

Αναζήτηση για:Επιλογή Κατηγορίας

 

DEKEMBRIOS 2017 PROTOSELIDO copy